Universitatea București a închis comentariile pe Facebook la anunțul că reia cursurile în format fizic, după un val de replici din partea studenților

20.505 vizualizări
Pagina de Facebook a Universității București a publicat joi hotărârea Senatului instituției prin care anunța că se vor relua cursurile în format fizic, față în față, conform orarelor de pe semestrul al II-lea. Postarea a strâns câteva zeci de comentarii din partea studenților nemulțumiți, iar administratorul paginii a luat decizia să nu mai permită comentarii la postarea de pe rețeua de socializare, unde instituția are peste 100 de mii de urmăritori.

Universitatea din București a anunțat joi, 17 martie, că „activitățile didactice se vor desfășura cu prezență fizică, conform orarelor pentru semestrul al II-lea”.

Postarea Universității:

Decizia Senatului UB:

Au fost luate decizii similare la aproape toate universitățile din România, în ultima săptămână. De exemplu, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat și pe Facebook o hotărâre de revenire fizică a studenților la cursuri, dar nu a restricționat comentariile.


2 comments
  1. Pai și nu eatw normal ca elevi sa protesteze? Ce au ăștia în cap? Au făcut 2 ani on line și acum vor fizic? pai nue e rușine? Ce pretentii por avea de la elevi ăștia. Dar dacă un ministru plagiator vrea altceva argatii se supun. Unde este Autonomia Universitara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Remus Pricopie, despre anchetarea lui Tudorel Toader pentru că a folosit biroul de rector pentru interviuri când era ministru: Pentru o persoană, considerată azi de unii „indezirabilă”, se studiază „cu lupa” standardele etice, în timp ce pentru cei care încalcă „de la o poștă” standardele etice și legale în vigoare se practică tăcerea

“Mă mir că „reclamantul” sau Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU) al Ministerului Educației nu sesizează şi alte elemente privind legalitatea și dimensiunea etică a situațiilor de conflict de…
Vezi articolul

Horia Onița, Alianța Organizațiilor Studențești: Frauda nu trebuie tolerată / Chiar în cadrul Facultății de Drept există un profesor infractor / În iunie am avut în jur de 30 de studenți într-o situație similară, aceștia nu au fost exmatriculați

„Frauda academică nu trebuie tolerată, trebuie să existe sancțiuni energice și viguroase pentru a combate această cangrenă din învățământ”, a declarat Horia Onița la Radio România Cultural. Președintele Alianței Naționale…
Vezi articolul

Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia / Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate de ruși pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) anunță că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui…
Vezi articolul

Strategia Asociației Internaționale a Universităților de digitalizare a învățământului superior, realizată în coordonarea vicepreședintelui IAU, Remus Pricopie, prezentată la a 91-a întâlnire a boardului organizației

Asociația Internațională a Universităților (IAU) își va prezenta strategia de digitalizare a învățământului superior, realizată în coordonarea vicepreședintelui IAU, Remus Pricopie, la cea de-a 91-a întâlnire a boardului organizației, ținută…
Vezi articolul

Emilia Șercan îl acuză pe profesorul Virgil Iordache de la Universitatea din București că dorește anchetarea ei în Comisia de Etică, după ce jurnalista a criticat decizia în cazul Bode a Consiliului Național de Etică, unde el este membru / Iordache: Eu nu doresc asta

Jurnalista Emilia Șercan, care e și lector în cadrul Universității din București, scrie, miercuri, pe Facebook că Virgil Iordache, profesor al universității și membru al Consiliului Național de Etică (CNECSDTI),…
Vezi articolul
Masteratul la distanță

Agenția care asigură calitatea în universități caută din nou evaluatori internaționali pentru evaluare externă “optimă” a unor studii universitare. Pe 25 Mai erau deja selectați 184 de evaluatori străini – lista

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) anunță că e din nou în căutarea unor evaluatori internaționali pentru studiile universitare unde este nevoie de implicarea acestora. Consiliul…
Vezi articolul