Universitatea București a închis comentariile pe Facebook la anunțul că reia cursurile în format fizic, după un val de replici din partea studenților

20.505 vizualizări
Pagina de Facebook a Universității București a publicat joi hotărârea Senatului instituției prin care anunța că se vor relua cursurile în format fizic, față în față, conform orarelor de pe semestrul al II-lea. Postarea a strâns câteva zeci de comentarii din partea studenților nemulțumiți, iar administratorul paginii a luat decizia să nu mai permită comentarii la postarea de pe rețeua de socializare, unde instituția are peste 100 de mii de urmăritori.

Universitatea din București a anunțat joi, 17 martie, că „activitățile didactice se vor desfășura cu prezență fizică, conform orarelor pentru semestrul al II-lea”.

Postarea Universității:

Decizia Senatului UB:

Au fost luate decizii similare la aproape toate universitățile din România, în ultima săptămână. De exemplu, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat și pe Facebook o hotărâre de revenire fizică a studenților la cursuri, dar nu a restricționat comentariile.


2 comments
  1. Pai și nu eatw normal ca elevi sa protesteze? Ce au ăștia în cap? Au făcut 2 ani on line și acum vor fizic? pai nue e rușine? Ce pretentii por avea de la elevi ăștia. Dar dacă un ministru plagiator vrea altceva argatii se supun. Unde este Autonomia Universitara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

Tinerii ne-au spus că vor să cunoască oameni care au făcut ceva în viață, pentru ca asta să-i inspire și pe ei să facă ceva, la rândul lor. Nimeni nu ne-a spus că vrea întâlnire cu un om care să-l învețe să fie bogat – Ionuț Stanimir, BCR, despre discuțiile cu tinerii care vin la ZBOR, cel mai mare proiect recent de huburi pentru tineret / Am constatat că vorbim prea mult despre ei, dar nu-i și ascultăm. Aici îi putem asculta pe tineri – Nicoleta Deliu-Pașol

Tinerii cu care am discutat vor să întâlnească oameni care au făcut ceva în viață, de la care să învețe ce să facă și ei, spune Ionuț Stanimir, director de…
Vezi articolul

Petiție cu peste 1.500 de semnături pentru ca absolvenții de liceu să intre la facultate fără admitere și cu premiile II, III și mențiune la olimpiade – etapele naționale. Șase argumente „pentru”

Decizia ca absolvenții de liceu din 2025 să nu se poată înscrie la facultate fără admitere, în baza premiilor II, III sau mențiune la olimpiade, este „nejustificată și are urmări…
Vezi articolul

Vasile Brînzănescu, matematician din conducerea instituției-cheie în verificarea plagiatelor, nou mesaj către ministrul Educației: “Dacă desființați CNATDCU, veți introduce în universitățile românești cea mai neagră perioadă din toate timpurile”

Problema verificării plagiatelor, blocată printr-o decizie a Curții Constituționale, ar putea fi rezolvată printr-un sistem care să permită membrilor CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, să verifice de plagiat…
Vezi articolul

Un profesor de inginerie seismică ar fi hărțuit sexual mai multe studente condiționând promovarea examenelor de favoruri. A fost eliminat din comisiile de examinare și cercetat acum de Universitatea Transilvania din Brașov / Rectorul Abrudan: Evident că m-a șocat toată chestiunea asta

Două studente de la Facultatea de Construcții l-au reclamat pe profesorul de la catedra Rezistența Materialelor, conf. dr. ing. Florin Marius Botiș, că ar fi încercat să obțină favoruri sexuale…
Vezi articolul

Noile standarde minimale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar includ obligatoriu o componentă didactică, conform proiectului pus în dezbatere publică de Ministerul Educației

Noile standarde minimale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar includ obligatoriu o componentă didactică, conform propunerilor CNATDCU de standarde minimale naționale necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice de…
Vezi articolul