Centru de studii avansate în securitate informatică, înființat de Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

870 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au înființat Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică. Centrul RO-CyberSecurity va dezvolta cercetări prin programe doctorale și postdoctorale, folosind infrastructura de cercetare din cele două instituții. Aici vor fi organizate și programe de licență, master și postuniversitare.

“Companiile și instituțiile românești – și societatea în ansamblu – vor găsi în acest Centru o zonă de expertiză pentru nevoile lor de dezvoltare și protecție informatică (tehnică/legală). Prin colaborări între UBB și UTCN, alături de parteneri naționali și internaționali, Centrul va genera cunoaștere avansată prin cercetare, o va disemina prin educație și o va utiliza prin servicii inovative către societate”, anunță Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), într-un comunicat de presă.

Centrul se află în subordinea celor două rectorate conduse de Ioan-Aurel Pop, rector UBB, și Vasile Țopa, rector UTCN, prin prorectorii Daniel David, UBB și Sergiu Nedevschi, UTCN, și are doi co-directori: Adrian Petrușel, UBB și Liviu Miclea, UTCN, precum și doi coordonatori: Anca Andreica și Rodica Potolea.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raportările anuale multiple ale universităților către diferite instituții vor fi înlocuite de raportări unice anuale, făcute printr-o platformă a Ministerului Educației – proiect de HG

Platforma Națională de Raportare Unică în Învățământul Superior (PNRUIS), care le permite universităților să facă o singură raportare pe an, urmează să fie lansată, potrivit unui proiect de HG pus…
Vezi articolul

Ungaria are cu 2.000 de studenți mai puțin anul acesta decât anul trecut și doar puțin peste jumătate din candidații la facultățile de formare a profesorilor sunt admiși

Numărul persoanelor care sunt admise în învățământul superior a scăzut, în special în domeniul formării profesorilor. Potrivit Sindicatului Pedagogilor, această situație va avea consecințe grave, transmite publicația maghiară NÉPSZAVA, citată de…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor: Ministerul Educației a garantat accesul universităților la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului, pentru admiterea online la facultate

Ministerul Educației “a garantat accesul universităților românești la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) pentru facilitarea admiterii online în universități”, anunță președintele Consiliului Național al Rectorilor. Declarația lui…
Vezi articolul