Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj revendică cel mai mare proiect de digitalizare a unei universități cu bani din PNRR / Proiect pentru digitalizare și la Universitatea Cuza din Iași

658 de vizualizări
Universitatea Babeș-Bolyai / Foto: Facebook.com – UBB
Peste 13 milioane de euro este valoarea unui proiect de digitalizare la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Napoca (UBB), despre care aceasta spune, într-un comunicat de presă, că este cel mai mare astfel de proiect finanțat prin PNRR. Inițiativa presupune dezvoltarea a 15 laboratoare pentru programele educaționale din cele șase școli academice ale UBB.

Aceste laboratoare “se vor integra în/cu Centrele de tip hub integrativ dedicate deja Școlilor academice/de știință din UBB printr-un alt proiect de peste 1 milion de euro aflat în derulare”, precizează instituția.

Proiectul nou, numit “Digitalizare UBB: Dotarea cu infrastructură digitală în scop didactic și de cercetare” (DIGIHUBB) are o valoare de 64.349.589 lei. Universitatea mai scrie că trei “centre transversale” vor susține cele 15 laboratoare și vor moderniza și digitaliza unitățile existente în UBB active în domenii precum realități virtuale/augmentate, tehnologii inovative, precum și incubatorul de afaceri al Universității.

Un proiect pentru digitalizarea instituției a fost anunțat, vineri, și de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

  • Proiectul “Cadru pentru dezvoltarea durabilă a componentei digitale a universității – eUAIC”,, în valoare de peste 8 milioane de euro și finanțat prin PNRR, urmărește “asigurarea resurselor ITC în ritmul avansului tehnologic și al disponibilității pe piață a noilor tehnologii (…)”. UAIC precizează că proiectul se va derula pe parcursul a 39 de luni.

1 comment
  1. Hai sa ne lamurim. Pompoasa digitalizare nu reprezinta altceva decat dotarea unor laboratoare, in numele digitalizarii, cu tehnica ceva mai moderna.
    Pompoasa digitalizare a fost un proces bizar, realizat in stilul fat-frumos: a aparut dintr-o data, a fost evaluat intr-un timp record, cu echipe incrucisate, ad-hoc, si a ajuns la contractare inainte ca cineva sa observe ca a existat aceasta competitie.
    Mai mult, fraieri sunt cei care n-au depus, pentru ca fondurile s-au impartit inainte, ca sa fie siguri toti ca primesc o felie.

    Un proces complet transparent, tipic pentru societatea romaneasca. Ar fi interesant sa reveniti cu un articol care sa arate cat de mult s-a digitizat/digitalizat invatamantul superior romanesc. Cel mai probabil, nu veti observa diferentele. Pentru ca sunt prea discrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Viitorii profesori de Limba română să facă 4 ani de facultate la ciclul licență, în loc de 3 – i-au propus oficial ministrei educației decanele Facultăților de Litere și de Limbi Străine. Oana Fotache Dubălaru, decan: Propunerea are adeziunea studenților. Impactul bugetar ar fi maximum 6 milioane de euro

Viitorii profesori de limba și literatura română, actuali studenți formați de facultățile de litere și de limbi străine, să facă 4 ani de licență, așa cum era tradiția filologică înainte…
Vezi articolul

Opt universități românești incluse în ultimul ranking internațional CWUR, luat în calcul pentru metarankingul național. Doar două intră în top 1000 global: Babeș-Bolyai din Cluj și Politehnica din București

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Politehnica din București sunt singurele două instituții românești de învățământ superior incluse printre primele 1000 de universități ale lumii, în cea mai nouă ediție…
Vezi articolul
Consiliul Rectorilor

Reacția Consiliului Rectorilor la atacul AUR reclamat de SNSPA: Forul se solidarizează cu profesorii și studenții după “regretabila manifestare”, dar nu spune nici cine, nici ce a făcut, omite să menționeze și instituția afectată

Reacție a Consiliului Național al Rectorilor, după „un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic” al SNSPA semnalat public de rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Consiliul ce reunește toate universitățile…
Vezi articolul