Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca lansează o platformă de job-uri pentru studenţi – Student Job Market, care folosește un algoritm de inteligență artificială pentru a potrivi ofertele angajatorilor cu profilurile studenților

5.504 vizualizări
Foto: Business photo created by javi_indy – www.freepik.com
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) lansează o platformă de joburi pentru studenți – UBB FSEGA Student Job Market, prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, care folosește un algoritm de inteligență artificială pentru a potrivi  ofertele angajatorilor cu profilurile studenților, conform unui comunicat UBB

„Un element central este este algoritmul avansat de inteligență artificială (AI) care asigură o potrivire precisă între ofertele de joburi și profilurile studenților, bazată pe competențe, experiență și preferințe profesionale”, se precizează în comunicat.

Platforma permite angajatorilor să posteze oferte de joburi, internshipuri, stagii de practică, programe de pregătire și alte resurse de dezvoltare profesională, iar studenții își pot crea profiluri personale, detaliind abilitățile și competențele lor.

Avantajele platformei, potrivit UBB:

  • „Acces rapid și facil: studenții pot naviga și aplica pentru diverse joburi și internshipuri direct din platformă;
  • Oportunități de învățare: companiile pot oferi programe de pregătire specifice, care ajută studenții să-și îmbunătățească abilitățile profesionale;
  • Potrivire inteligentă: algoritmul AI asigură o potrivire precisă între cerințele joburilor și profilurile studenților;
  • Profil personalizat: studenții își pot crea și actualiza profilul profesional, evidențiindu-și competențele și realizările, în orice moment la experienței în cadrul platformei.”

Mesajul pentru companii:

Mesajul pentru studenți:

Accesibilitate și securitate

„Platforma este ușor accesibilă din orice locație și de pe orice dispozitiv, fiind concepută pentru a oferi o experiență de utilizare intuitivă și sigură. Toate datele personale ale utilizatorilor sunt protejate conform celor mai înalte standarde de securitate”, conform comunicatului.

„Pentru UBB angajabilitatea studenților reprezintă o prioritate, iar platforma Student Job Market dezvoltată de UBB vine tocmai în această direcție, a creșterii nivelului de angajabilitate a studenților și absolvenților,” a declarat rectorul UBB Daniel David, în acest context.

„Lansarea acestei platforme reprezintă un pas important în misiunea noastră de a oferi studenților nu doar cunoștințe fundamentale și aplicative, ci și oportunități concrete de dezvoltare profesională. Ne dorim ca fiecare student să aibă acces la cele mai bune oferte de pe piață și să își poată începe cariera într-un mod solid și bine informat. Mai mult de atât, vrem să arătăm că suntem cu adevărat implicați în crearea propriei perspective de dezvoltarea profesională a studenților noștri.” – a afirmat conf. Univ. dr. Răzvan V. Mustață, Decanul FSEGA, conform comunicatului.


1 comment
  1. In ziua de azi, daca ai un algoritm oarecare, adaugi specificația “inteligență artificială” si gata, ești mai cool.
    Ce-ar putea face aceasta platforma, daca nu un simplu matchmaking, pe criterii multiple?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Ministerul Educației schimbă Legea învățământului superior, prin ordonanță de urgență, la mai puțin de două luni după promulgare și cu câteva zile înainte să intre în vigoare – proiect / Sunt vizate 3 modificări, inclusiv problema echivalării diplomelor de studii de lungă durată, care în forma actuală “ar crea confuzii, aplicare neunitară și tratament discriminatoriu”

Ministerul Educației a pus, vineri, în consultare publică un proiect de ordonanță de urgență ce vizează modificarea Legii Învățământului Superior, la mai puțin de două luni de când a fost…
Vezi articolul

Ligia Deca participă la ședința Consiliului Rectorilor condus de Sorin Cîmpeanu, după ce acesta a demisionat de la Educație în plin scandal de plagiat și la o zi după ce actualul ministru a respins fără soluții propunerea CNATDCU de a analiza plagiatul lui Bode

Ligia Deca, ministru al Educației de 5 săptămâni și fost consilier al președintelui Klaus Iohannis, participă începând de astăzi la ședința de la Craiova a Consiliului Național al Rectorilor, for…
Vezi articolul

Doar 1 din 50 de studenți români din peste 30 de universități din țară au beneficiat de o mobilitate academică internațională – analiză realizată de Alianța organizațiilor studențești / ANOSR: Mobilitățile „nu reprezintă un obiectiv fundamental” pentru instituțiile de profil

Mai puțin de 3%din totalul studenților înscriși în universitățile participante la o cercetare de specialitate au aplicat pentru o mobilitate internațională de studiu sau de practică, iar dintre aceștia și…
Vezi articolul