Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a înființat un Centru de studii patristice și literatură creștină antică

518 vizualizări
Predare exclusiv online
Predare exclusiv online la facultati / Foto: Facebook – UBB
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a înfiinţat Centrul de Studii Patristice şi Literatură Creştină Antică, în colaborare cu Universitatea San Giovanni in Laterano din Roma, transmite Agerpres. În cadrul acestui centru vor fi realizate traduceri din texte religioase, din greacă, latină și limbi orientale, şi diverse studii.

Am inaugurat Centrul de studii patristice şi literatură creştină antică din cadrul UBB care va fi unul de cercetare înaltă şi vom face o diseminare a rezultatelor cercetării către public. Ne propunem să publicăm studii, să realizăm traduceri de texte patristice, din greacă, latină şi limbi orientale, dar şi organizarea unor conferinţe şi congrese. Membrii centrului provin din şase facultăţi ale UBB, din care patru sunt de teologie“, a declarat directorul executiv al Centrului, Alin Tat.

Inaugurarea centrului a avut loc joi, 10 octombrie 2019, iar la eveniment au participat episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, prorectorul UBB Daniel David, preşedintele Senatului UBB, pr. prof. dr. Ioan Chirilă.

Centrul de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică (CSPLCA) este inițiat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Facultatea de Teologie Reformată, Facultatea de Litere, Facultatea de Istorie și Filosofie, în colaborare cu Institutul Patristic Augustinianum al Universității San Giovanni in Laterano din Roma, a anunțat instituția de învățământ superior, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Remus Pricopie, despre anchetarea lui Tudorel Toader pentru că a folosit biroul de rector pentru interviuri când era ministru: Pentru o persoană, considerată azi de unii „indezirabilă”, se studiază „cu lupa” standardele etice, în timp ce pentru cei care încalcă „de la o poștă” standardele etice și legale în vigoare se practică tăcerea

“Mă mir că „reclamantul” sau Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU) al Ministerului Educației nu sesizează şi alte elemente privind legalitatea și dimensiunea etică a situațiilor de conflict de…
Vezi articolul

Delegația Consorțiului Universitaria, din care fac parte cele mai mari universități din România, primită la Cotroceni. Implementarea PNRR și a Planului Național de Cercetare, pe agenda discuțiilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit joi, la Cotroceni, o delegație a Consorțiului „Universitaria”, formată din: prof. univ. dr. Marian Preda – Rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Daniel…
Vezi articolul

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au discutat cu rectorii universităților de stat și private pentru “dezvoltarea Bucureștiului ca important centru academic”. Pe lista discuțiilor: terenuri sau clădiri pentru cursuri, festival și muzeu al universităților

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au discutat luni pe tema colaborării pentru dezvoltarea Bucureştiului ca important centru academic, transmite Agerpres. Cei doi oficiali s-au…
Vezi articolul