Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a înființat un Centru de studii patristice și literatură creștină antică

528 de vizualizări
Predare exclusiv online
Predare exclusiv online la facultati / Foto: Facebook – UBB
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a înfiinţat Centrul de Studii Patristice şi Literatură Creştină Antică, în colaborare cu Universitatea San Giovanni in Laterano din Roma, transmite Agerpres. În cadrul acestui centru vor fi realizate traduceri din texte religioase, din greacă, latină și limbi orientale, şi diverse studii.

Am inaugurat Centrul de studii patristice şi literatură creştină antică din cadrul UBB care va fi unul de cercetare înaltă şi vom face o diseminare a rezultatelor cercetării către public. Ne propunem să publicăm studii, să realizăm traduceri de texte patristice, din greacă, latină şi limbi orientale, dar şi organizarea unor conferinţe şi congrese. Membrii centrului provin din şase facultăţi ale UBB, din care patru sunt de teologie“, a declarat directorul executiv al Centrului, Alin Tat.

Inaugurarea centrului a avut loc joi, 10 octombrie 2019, iar la eveniment au participat episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, prorectorul UBB Daniel David, preşedintele Senatului UBB, pr. prof. dr. Ioan Chirilă.

Centrul de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică (CSPLCA) este inițiat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Facultatea de Teologie Reformată, Facultatea de Litere, Facultatea de Istorie și Filosofie, în colaborare cu Institutul Patristic Augustinianum al Universității San Giovanni in Laterano din Roma, a anunțat instituția de învățământ superior, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Facultatea de Comunicare a SNSPA pune la dispoziția studenților care vor să reclame abuzuri o adresă proprie de contact, separată de procedura prin Comisia de Etică a universității / „Gândurile noastre merg și către cei care, în octombrie, ne vor păși pentru prima oară pragul”

Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA anunță, luni, că a stabilit un punct propriu de contact pentru sesizări privind „situații de hărțuire, abuz sau violență psihologică”, reprezentat de…
Vezi articolul

Consiliul de Etică al Ministerului Educației explică în ce condiții a cerut Comisiei de Etică a Universității Cuza din Iași să se pronunțe asupra posibilelor “abateri disciplinare” ale rectorului Tudorel Toader

Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), organism consultativ al Ministerului Educației, precizează într-un comunicat că nu s-a pronunțat în privința sesizărilor cum că rectorul Universității Al. I. Cuza din…
Vezi articolul

OFICIAL Ministerul Educației amână verificarea tezelor de doctorat în anul universitar 2024-2025 pe baza standardelor din Ghidul național, dar și aplicarea noilor standarde naționale minimale pentru acordarea titlului de doctor, întârziate de 7 luni

Ministerul Educației a amânat verificarea tezelor de doctorat după standardele din Ghidul național și aplicarea noilor standarde minimale pentru acordarea titlului de doctor, care a fi trebuit să fie elaborate…
Vezi articolul

Studenții ar fi „profesioniști adevărați”. Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică al Academiei Române, despre propunerea ca viitorii profesori de limba română să facă un an de licență în plus: Dacă Ministerul Educației ne-ar consulta, în mod evident am putea susține cu argumente studiile filologice de patru ani – INTERVIU

Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române, spune că susține propunerea ca licența pentru viitorii profesori de limba română să fie extinsă la…
Vezi articolul