Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj donează 50 de tablete pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din județ

278 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) donează, în cadrul Proiectului „Șanse egale la educația online pentru copiii din mediul rural” inițat de Fundația Alma Mater Napocensis a UBB, 50 de tablete performante 4G pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din județul Cluj, se arată într-un comunicat de presă al universității.

„Așa cum suntem preocupați de accesul studenților noștri la o educație de calitate chiar și în condiții de pandemie, ne preocupă în mod foarte serios și accesul copiilor din sistemul preuniversitar, implicit al viitorilor studenți, la un învățământ care să-i ajute să-și mențină ritmul de învățare fără ca parcursul de viață să le fie afectat negativ de noile condiții cărora trebuie să le facem față”, a afirmat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Într-o primă etapă, reprezentanții Fundației, sprijiniți de psihologul Magdalena Rus, precum și de directori și diriginți, au oferit 27 de echipamente copiilor proveniți din familii numeroase și cu risc de abandon școlar din zonele Nireș, Vad, Rugășești, Dezmir.

În cea de-a doua etapă, coordonată de psih. Dan Octavian Rusu, directorul executiv al Fundației Alma Mater Napocensis a UBB, alte 23 de echipamente, obținute cu sprijinul Băncii Transilvania, au ajuns la Școala cu clasele I-VIII Borbely Jozsef din comuna Săvădisla (județul Cluj).

În urma parteneriatului încheiat cu Digi România, aceste echipamente vor fi conectate la internet, familiilor fiindu-le asigurată conectarea la cablu optic și router cu abonament gratuit pe o perioadă de 6 luni. Parteneriatul va asigura și prelungirea rețelei până în comuna Liteni pentru copiii care nu ar fi avut posibilitatea să acceseze rețeaua internet.  

De asemenea, rețeaua eMAG a acordat facilități în achiziția de tablete, în timp ce Inspectoratul Școlar al Județului Cluj a asigurat baza de date pentru identificarea cerințelor de tablete în mediul rural.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită directorilor de școli şi Poliţiei să crească numărul de activităţi de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare, după incidentul de la Colegiul Național “Ion Creangă” din București

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov solicită directorilor de unităţi de învăţământ şi Poliţiei creşterea numărului activităţilor de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare, în contextul incidentului grav petrecut…
Vezi articolul

Liderul sindical Simion Hăncescu: Dacă profesorul spune că elevul e bun să meargă la profesională, părintele spune „nu, eu nu vreau să-l fac muncitor, vreau să-l fac domn, vreau să-l fac avocat”. Este o greşeală mare pe care o fac părinţii legat de această orientare

„Dacă profesorul spune că elevul e bun să meargă la profesională, părintele spune „nu, eu nu vreau să-l fac muncitor, vreau să-l fac domn, vreau să-l fac avocat””, a declarat…
Vezi articolul

Din prima didactică de 1.500 de lei, profesorii pot cheltui 450 de lei pentru nevoi didactice individuale, fără să existe definiția acestora / 300.000 de carduri pentru profesorii și angajații din Învățământ au fost achiziționate

300.000 de carduri, pe care vor fi virate sumele pentru prima de carieră didactică de 1.500 și cea de carieră profesională de 500 de lei, pentru profesorii și angajații din…
Vezi articolul