Universitatea Al. I. Cuza din Iași pregătește o extensiune destinată studiilor teologice la Chișinău, din 2023-2024, împreună cu Universitatea de Stat din Moldova

304 vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat un document ce stabilește o serie de măsuri pentru punerea în aplicare a colaborării pe care cele două au convenit-o în decembrie 2022, colaborare prin care va fi înființată o extensiune UAIC la Chișinău, în cadrul căreia va funcționa un program de studii teologice. Documentul urmărește ca această extensiune să fie funcțională începând cu anul universitar 2023-2024, potrivit unui comunicat al instituției ieșene de învățământ superior.

Comunicatul precizează:

  • După ce la data de 15 decembrie 2022, cele două universități au semnat protocolul de colaborare în vederea înființarea Extensiunii universitare a UAIC la Universitatea de Stat din Moldova, prin acest nou document USM s-a angajat să ofere studenților înmatriculați la extensiune accesul la baza sportivă, bibliotecă și aula de festivități în același regim de care beneficiază și studenții Universitatea de Stat din Moldova. De asemenea, acordul prevede actualizarea anuală a contractelor care asigură desfășurarea activităților didactice (curs, seminar, laborator) în spațiile USM. 

Documentul a fost semnat de rectorii Tudorel Toader (UAIC) și Igor Șarov (USM).

Potrivit comunicatului, în cadrul extensiuni UAIC de la Chișinău va funcționa programul de studii de licență Teologie Ortodoxă Pastorală, cu o durată de 4 ani. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași mai are o extensiune la Chișinău, la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport dar și o extensiune la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Masteratul la distanță

EXCLUSIV Câte mandate permit țările europene rectorilor. Senatorii români deschid poarta mandatelor nelimitate pentru șefii universităților, pe când majoritatea democrațiilor europene păstrează limita de două

Când au votat să elimine din lege limita stabilită pentru numărul de mandate pentru rectori, care ar putea căpăta posibilitatea să păstreze mandatul pe viață, senatorii au plasat România într-o…
Vezi articolul