În contextul începerii școlii pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de la grădiniță, europarlamentarul Victor Negrescu a scris pe pagina sa de Facebook că a solicitat ca „Uniunea Europeană să adopte măsuri comune care să asigure continuarea predării cu prezență fizică în condiții de siguranță”. Acesta a menționat că „situația este foarte incertă în ceea ce privește menținerea accesului la educație în contextul noului val pandemic”.
Referitor la soluții, europarlamentarul s-a referit la fonduri pentru suplimentarea personalului medical din școli, teste, măști, precum și dispozitive de învățare online, sisteme de mobilier modulare pentru clase, dispozitive de comunicare adaptate copiilor și profesorilor.
„Printre soluțiile posibile se numără posibilitatea achiziționării, în regim de urgență, din bani europeni, a tuturor celor necesare pentru asigurarea accesului la educație (fonduri pentru suplimentarea personalului medical din școli, utilarea cabinetelor medicale școlare, teste, măști, dezinfectanți, filtre de aer, dispozitive de învățare online, sisteme de mobilier modulare pentru clase, dispozitive de comunicare adaptate copiilor și profesorilor, etc.)”, a precizat Victor Negrescu.
Textul integral publicat de Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook:
„Reîncep școlile, dar situația este foarte incertă în ceea ce privește menținerea accesului la educație în contextul noului val pandemic. În absența unei politici comune în materie, fiecare stat membru își adaptează strategia la situația sa specifică, existând însă riscul apariției de noi inegalități și blocaje în termeni de acces la educație la nivel european. Accesul la educație trebuie protejat în contextul noului val pandemic!
Am solicitat ca Uniunea Europeană să adopte măsuri comune care să asigure continuarea predării cu prezență fizică în condiții de siguranță. Printre soluțiile posibile se numără posibilitatea achiziționării, în regim de urgență, din bani europeni, a tuturor celor necesare pentru asigurarea accesului la educație (fonduri pentru suplimentarea personalului medical din școli, utilarea cabinetelor medicale școlare, teste, măști, dezinfectanți, filtre de aer, dispozitive de învățare online, sisteme de mobilier modulare pentru clase, dispozitive de comunicare adaptate copiilor și profesorilor etc.).
Mult succes tuturor copiilor și profesorilor care astăzi revin în clase. Aveți grijă de voi!”