În contextul începerii școlii pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de la grădiniță, europarlamentarul Victor Negrescu a scris pe pagina sa de Facebook că a solicitat ca „Uniunea Europeană să adopte măsuri comune care să asigure continuarea predării cu prezență fizică în condiții de siguranță”. Acesta a menționat că „situația este foarte incertă în ceea ce privește menținerea accesului la educație în contextul noului val pandemic”.
Referitor la soluții, europarlamentarul s-a referit la fonduri pentru suplimentarea personalului medical din școli, teste, măști, precum și dispozitive de învățare online, sisteme de mobilier modulare pentru clase, dispozitive de comunicare adaptate copiilor și profesorilor.
„Printre soluțiile posibile se numără posibilitatea achiziționării, în regim de urgență, din bani europeni, a tuturor celor necesare pentru asigurarea accesului la educație (fonduri pentru suplimentarea personalului medical din școli, utilarea cabinetelor medicale școlare, teste, măști, dezinfectanți, filtre de aer, dispozitive de învățare online, sisteme de mobilier modulare pentru clase, dispozitive de comunicare adaptate copiilor și profesorilor, etc.)”, a precizat Victor Negrescu.
Textul integral publicat de Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook:
„Reîncep școlile, dar situația este foarte incertă în ceea ce privește menținerea accesului la educație în contextul noului val pandemic. În absența unei politici comune în materie, fiecare stat membru își adaptează strategia la situația sa specifică, existând însă riscul apariției de noi inegalități și blocaje în termeni de acces la educație la nivel european. Accesul la educație trebuie protejat în contextul noului val pandemic!
Am solicitat ca Uniunea Europeană să adopte măsuri comune care să asigure continuarea predării cu prezență fizică în condiții de siguranță. Printre soluțiile posibile se numără posibilitatea achiziționării, în regim de urgență, din bani europeni, a tuturor celor necesare pentru asigurarea accesului la educație (fonduri pentru suplimentarea personalului medical din școli, utilarea cabinetelor medicale școlare, teste, măști, dezinfectanți, filtre de aer, dispozitive de învățare online, sisteme de mobilier modulare pentru clase, dispozitive de comunicare adaptate copiilor și profesorilor etc.).
Mult succes tuturor copiilor și profesorilor care astăzi revin în clase. Aveți grijă de voi!”
1 comment
Normal ca e mai usor sa nu-ti asumi nimic de 3 ani, sa nu investesti nimic in oameni, cabinete, spitale, protectie, dezinfectanti si sa arunci totul in carca profesorului pe banii lui online. Iata ca nu se mai poate. Teoretic, desi clar si faptic, invatamantul e pe cale sa intre in colaps din cauza cheltuielilor imense cu caldura, curent, internet. Un profesor cu 2400 lei nu mai poate face asta in astfel de conditii. E ca si cum ar munci aducand bani de acasa. Si atunci mai bine iti pui munca in folosul a orice, dar care scoate profit. Sa platesc intretinere in plus de 1700 in loc 700 si sa si muncesc, nu inseamna profit. Ca voi trai cu 700 lei pt TOATE celelalte cheltuieli din viata de familie: sa imbrac, hranesc copiii, familia, sa platesc rata la apartament, sa fac cumparaturile necesare, medicamente, rechizite, carti etc. Si nu s-a intalnit hotul cu prostul. Mai bine las postul 3 luni descoperit( sa se zbata cine o sti sa gaseasca profesor) si plec 6 luni la munca in Italia. In 6 luni adun de 4 ori mai mult, nu am atata bataie de cap si responsabilitati si cat muncesc aduc acasa, nu scolii. Care scoala este obligatorie si GRATUITA. Obligatia mea ca profesor este sa educ elevii, nu sa-i cresc din banii mei, eu am proprii copii de crescut.