Uniunea Europeană lansează un nou instrument de garantare in valoare de 50 de milioane de euro destinat dezvoltării abilităților și educației pe continent

349 de vizualizări
Vicepresedintele CE, Margaritis Schinas / Sursa: Youtube-European Commission
Fondul European de Investiții și Comisia Europeană au anunțat, miercuri, lansarea unei noi facilități-pilot de garantare, destinată îmbunătățirii finanțării pentru persoane fizice și organizații interesate să investească în întărirea abilităților și în educație. Schema de garantare, de 50 de milioane de euro, va sprijini finanțarea pentru studenți și alți cursanți, pentru întreprinderi care investesc în dezvoltarea profesională a angajaților și pentru organizații care oferă servicii educaționale și de instruire.

Instrumentul, numit Skills&Education Guarantee Pilot (S&E Pilot), este o nouă inițiativă de finanțare dedicată stimulării investițiilor în educație, instruire și dezvoltarea abilităților, inițiativă care, potrivit anunțului oficial, face parte din soluția europeană de sprijin pentru ocuparea forței de muncă și de răspuns în fața schimbării nevoilor economice. Comunicatul Comisiei arată că instumentul va fi util companiilor și elevilor “în timpul și în urma crizei (cauzate de epidemia Covid-19, n.red.)”.

Potrivit vicepreședintelui CE Margaritis Schinas, instrumentul-pilot “are potențialul să mobilizeze 200 de milioane de euro în investiții pentru dezvoltarea educației și abilităților. (…) El poate oferi sprijinul necesar pentru dezvoltarea oportunităților de învățare și a abilităților pentru sectoare esențiale precum sănătatea, educația, securitatea, digitalul și economia verde.”

În faza-pilot, instrumentul va oferi garanții europene de până la 40 de milioane de euro, cu sprijinul Fondului European pentru Investiții Strategice. Instituțiile financiare și furnizorii educaționali interesați pot cere să devină intermediari financiari și să participe la această schemă răspunzând la call-ul publicat de Fondul European de Investiții, care administrează selecția intermediarilor.

Beneficiarii vizați de program:

  • Persoane fizice (elevi, cursanți) care vor să-și continue studiile și să-și asigure mobilitatea
  • Întreprinderi europene care investesc în pregătirea personalului propriu
  • Organizații europene active în dezvoltarea abilităților, instruire și educaie sau în proiecte de dezvoltare în sectorul educației.

Comunicatul Comisiei Europene, integral


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anchetă în Timișoara, după ce plânsul unui copil și țipetele unei femei auzite din stradă au fost înregistrate de o tânără. Educatoare: Trageți la răspundere responsabilii care fac posibilă o pseudo-educație

Anchetă la Inspectoratul Școlar Timiș, după ce o tânără a înregistrat cu telefonul momentul în care plânsul unui copil și țipetele unei femei se aud din stradă, în Timișoara. În…
Vezi articolul

Ministerul Educației vrea să le interzică elevilor să aibă la ei brichete și obiecte ascuțite, la școală, prin modificarea Statutului elevului / Surse: Autoritățile caută o metodă legală prin care profesorii sau paznicii să poată căuta în buzunarele și ghiozdanele copiilor, dacă sunt suspiciuni

Îmbunătățirea cadrului legislativ este primul obiectiv anunțat de ministrul Educației, Ligia Deca, în cadrul campaniei „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”, potrivit unui comunicat al instituției. Iar una…
Vezi articolul

Greva profesorilor continuă luni, 12 iunie, în școli. La ora 10, liderii sindicali anunță dacă proiectul ordonanței de urgență al Guvernului este acceptat sau respins de angajații din Învățământ

Luni, 12 iunie, greva profesorilor continuă în școli, după cum a declarat ieri Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), după negocierile de la Palatul Victoria: „Cu alte…
Vezi articolul