UNICEF: Profesorii să aibă prioritate la vaccinurile anti-COVID-19, așa încât școlile să stea deschise

4.997 de vizualizări
Foto: Pexels.com
UNICEF a cerut, luni, ca profesorii şi învăţătorii să aibă prioritate la administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19, pentru ca procesul de învăţământ să se poate desfăşura cu prezenţă fizică, iar centrele şcolare să rămână deschise, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Organizația a cerut într-un comunicat ca această colectivitate să fie vaccinată imediat după personalul sanitar din prima linie şi categoriile de risc, cele două grupuri care vor fi primele vaccinate în majoritatea ţărilor.

Directoarea executivă UNICEF, Henrietta Fore:

  • “Pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie. (…) Deşi deciziile privind repartizarea vaccinurilor rămân la decizia guvernelor, consecinţele unei educaţii pierdute sau limitate o perioadă prelungită de timp sunt profunde, mai ales pentru cei mai defavorizaţi”.

Fore a reamintit că, cu cât vor petrece mai mult timp copiii în afara şcolii, cu atât este mai probabil ca ei să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală şi va fi mai dificil pentru părinţii lor să revină la locurile de muncă.

Deși s-a redus comparativ cu prima fază a pandemiei, închiderea şcolilor continuă totuşi în multe locuri ale lumii, deşi – potrivit UNICEF – “există tot mai multe dovezi că şcolile nu sunt un factor important de transmitere comunitară”. 


3 comments
  1. Normal că așa ar trebui procedat dar pt asta ar trebui făcute demersuri serioase și în România. Vă rugăm mult de tot implicati vă ca școlile să fie deschise cât mai repede nu mai avem timp de pierdut. Copiii noștri au de suferit enorm din aceasta cauză oare chiar nu i pasă nimănui de ei!!

  2. Problema este pusa greșit.
    Profesorii nu sunt bone, ca să aibă rolul de a sta cu copiii altora cu scopul ca parintii lor sa poată merge la serviciu.
    Nu la școală se îmbolnăvesc elevii, ci de exemplu în mijloacele de transport în comun. Se știe ca elevii sunt în general asimptomatici, ei constituind principalul factor de transmitere a virusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planificarea cercurilor pedagogice pentru luna noiembrie, publicată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor / Ligia Deca a transmis că profesorii trebuie să insiste pe „zonele” unde elevii nu reușesc să rezolve anumite subiecte de la examenele naționale

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a publicat planificarea cercurilor pedagogice pentru luna noiembrie. Potrivit ministrului Educației, profesorii trebuie să insiste pe „zonele” unde elevii nu reușesc să rezolve anumite subiecte de…
Vezi articolul

Asociaţia Elevilor din Constanţa cere desfiinţarea examenului de Bacalaureat: Elevii se declară „dezamăgiţi de subiectele” de la simulare / „Nici măcar nu îi cunoaştem baza legală, având în vedere faptul că nici Legea Educaţiei nr. 1/2011, nici Legea Învăţământului Preuniversitar nr. 198/2023 nu s-au aplicat” cu privire la BAC

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) critică modul în care sunt evaluaţi elevii la finalul învățământului preuniversitar și solicită desfiinţarea examenului de Bacalaureat. „Săptămâna trecută, în perioada 4-6 martie au avut…
Vezi articolul