Ungaria: Două zile de testare în masă a personalului din învățământ, pentru ca școlile să-și reia activitatea normală în bune condiții

6.206 vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Ungaria a prefațat redeschiderea școlilor, după vacanța de sărbători, cu o campanie de două zile de testare rapidă, în masă, pentru noul coronavirus a angajaților din școli și grădinițe, potrivit unui anunț de luni al guvernului. Acesta arată că obiectivul este acela ca unitățile de învățământ să-și poată desfășura activitatea în bune condiții, iar părinții, la rândul lor, să poată munci.

Campania de testare a profesorilor și personalului școlar, desfășurată sâmbătă și duminică, a fost anunțată în ajunul Crăciunului, după ce autoritățile au anunțat prima dată testări în masă în noiembrie.

Testările s-au făcut pe bază de voluntariat și au fost gratuite. Pentru a se putea testa, cei interesați s-au putut programa din timp, la unul dintre cele 99 de puncte organizate în Budapesta și în restul țării. La campanie au participat 263 de echipe de testare, formată din absolvenți de medicină și din studenți la medicină.

Potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria are o rată de 335 de cazuri la 100.000 de locuitori, peste cea a României (319 la 100.000 de locuitori), rata deceselor asociată Covid-19 fiind dublă față de cea a României – Detalii.

Photo 196186800 © Syda ProductionsDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sfidare a Ministerului Educației față de cei 11 candidați din Ilfov cărora le-au fost anulate lucrările la Limba română, BAC 2023, după 40 de minute de examen: Considerăm că timpul acordat de 5 minute pentru transcriere a fost suficient. Majoritatea candidaților nu scriseseră nimic sau doar câteva rânduri la acel moment

Ministerul Educației susține, într-un răspuns trimis către Edupedu.ro, că timpul acordat transcrierii pentru cei 11 elevi care au susținut proba de Limba română, BAC 2023, la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”…
Vezi articolul

Școlile din România pot primi până la 22.000 de euro granturi de la Comisia Europeană în proiectul Jean Monnet, pentru activități de promovare a identității europene. Înscrierile, deschise până pe 1 februarie – criteriile de participare

Școlile din România pot primi până la 22.000 de euro în anul 2024, granturi de la Comisia Europeană (CE) prin programul „Jean Monnet – Cunoașterea UE”, potrivit ghidului de desfășurare…
Vezi articolul

Percheziții la Universitatea Titu Maiorescu din București/ Polițiștii anchetează vânzarea ilegală a unor apartamente din căminele instituției de învățământ/ Se ridică documente și de la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 și OCPI (surse)

14 mandate de percheziție domiciliară sunt puse în aplicare miercuri dimineață de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice la o unitate de învățământ superior privat, la sediile/punctele de lucru…
Vezi articolul

Din anul școlar 2023-2024, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi cuprinsă în planurile-cadru de liceu, reamintește Ligia Deca / Disciplina nu este inclusă în proiectul Legii învățământului preuniversitar

Din anul școlar 2023-2024, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi cuprinsă în planurile-cadru de liceu, după cum a reamintit ministrul Educației, Ligia Deca, într-o postare pe Facebook. Anunțul vine în…
Vezi articolul