UNESCO avertizează asupra riscurilor pe care le implică smartphone-urile în școală

621 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Organizația Națiunilor Unite a avertizat asupra riscurilor pe care le implică utilizarea smartphone-urilor în școli, afirmând că „doar tehnologia care sprijină învățarea” este meritorie în școli, scrie BBC, potrivit G4Media.ro.

Dispozitivele mobile pot cauza distragerea atenției, pot pune în pericol viața privată a elevilor și pot duce la hărțuire cibernetică, afirmă UNESCO, agenția ONU pentru educație, știință și cultură.

Cu toate acestea, mai puțin de o țară din patru are legi sau politici care interzic telefoanele în școli, potrivit raportului.

În Marea Britanie, directorii de școli stabilesc regulile, dar în majoritatea școlilor se aplică restricții.

Manos Antoninis, autorul raportului 2023 Global Education Monitor, a declarat pentru BBC că studiul lor a descoperit „exemple de utilizare a smartphone-urilor în școli care distrag atenția elevilor de la învățare și, în același timp, cresc riscurile pentru viața privată a acestora”.

„Doar tehnologia care sprijină învățarea își are locul în școală”, a spus el.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


2 comments
  1. Nu se scrie suficient despre asta. Copiii au smartphone de la 6-7 ani! sunt niste dispozitive care creeaza depedenta si adultilor, oamenilor care au trait o bucata mare din viata fara asa ceva. dar copiilor care nu isi amintesc un moment din viata lor cand nu au avut unul?

    1. Internetul a fost pervertit in moduri de neinteles. O voi spune fără ocolișuri, majoritatea oamenilor sunt prosti și nu gândesc departe: se opresc la social media, jocuri, poate business, dar cam atât.
      O minoritate dintre oameni folosesc internetul și avantajele sale în scopuri nobile: de a învăța lucruri utile. Până la urmă, asta era menirea internetului: sa educe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protest al părinților unor copii din Vaslui care învață temporar în prăznicarul bisericii / Ei nu vor să fie transferați la o școală dintr-o altă localitate până când a lor va fi reabilitată / Inspectoratul Școlar susține că în biserică nu sunt condiții optime pentru învățământ

Mai mulţi părinţi din localitatea Curseşti Deal, comuna Pungeşti, au protestat, luni, în faţa primăriei, faţă de o recentă măsură a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, potrivit căreia copiii…
Vezi articolul

A sta în bancă opt ore și a scrie de pe tablă nu cred că mai este suficient. Trebuie cât mai multă interacțiune, iar digitalul vine și rezolvă această problemă / Să îndrăznim noi ca primari să gândim proiecte educaționale în care să avem această competență, în care să introducem digitalul – Sergiu Arsene, primarul comunei Bod, județul Brașov

„Dacă nu vom construi conținut multimedia, vom avea o digitalizare doar cu numele. A avea niște device-uri, niște unelte, niște echipamente prin care ne vedem așa cum facem noi acum,…
Vezi articolul

Asistențe la ore și activități de consiliere pedagogică a profesorilor, în scopul ameliorării rezultatelor școlare ale elevilor, printre recomandările Ministerului Educației

Ministerul Educației recomandă asistențe la ore şi activităţi de consiliere pedagogică a cadrelor didactice. În total sunt 13 măsuri „în scopul ameliorării rezultatelor școlare ale elevilor, atât la nivelul inspectoratelor…
Vezi articolul