Un tânăr designer român din Cluj a fost premiat de MIT pentru o mască revoluționară de protecție cu senzor de temperatură

3.099 de vizualizări
Un designer din Cluj, de 26 de ani, a câștigat un concurs organizat de prestigioasa Massachussets Institute for Technology, MIT, pentru prototipul unei măști de protecție împotriva coronavirusului, care afișează temperatura purtătorului.

Designerul Ciprian Burzo are 26 de ani și a câștigat premiul MIT Pandemic Response Lab pentru prototipul unei măști transparente de protecție care detectează microbii și care include un senzor de temperatură.

Acesta din urmă le permite celor din preajmă să vadă temperatura purtătorului, care astfel poate intra mai ușor în magazine și alte clădiri unde termometrizarea la intrare e obligatorie. ”Masca socială” a lui Burzo folosește tehnologia Bluetooth ca să comunice cu smartphone-ul și avertizează purtătorul dacă microparticule sau microorganisme periculoase se află prin preajmă.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un nou test de sânge bazat pe inteligență artificială a detectat cancerul hepatic cu o rată de acuratețe de 88%. Studiul a fost coordonat de profesorul de origine română Victor Velculescu

Testul de sânge, numit DELFI (evaluarea fragmentelor de ADN pentru interceptarea timpurie), folosește inteligența artificială pentru a detecta modificările fragmentelor ADN-ului de la celulele canceroase care ajung în fluxul sanguin,…
Vezi articolul

Implicațiile simbolice ale desființării Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei vor fi semnificative asupra statutului cercetătorilor din România, susţine Asociaţia de Cercetare în Educaţie

Desfiinţarea Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei prin comasare este o decizie care “plasează scopul unei restructurări administrative slab fundamentate deasupra misiunii asumate de această instituție de tradiție”, susţine într-un comunicat…
Vezi articolul

FOTO Caracteristicile misterioase ale planetei Uranus, dezvăluite într-o nouă imagine a telescopului James Webb / Cum arată inelele, lunile și atmosfera gigantului de gheață / Un an pe Uranus, circa 84 de ani tereștri. Dar o zi, numai 17 ore

Telescopul spațial James Webb a realizat un nou portret strălucitor al planetei Uranus, care prezintă inelele, lunile, vremea și atmosfera gigantului de gheață, de obicei ascunse, caracteristici care nu au…
Vezi articolul