Un singur proiect românesc – printre cele peste 180 de proiecte câștigătoare ale granturilor acordate de Consiliul European pentru Cercetare, în valoare totală de 450 milioane de euro

1.909 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Consiliul European pentru Cercetare (ERC) a anunțat, marți, cei 185 de câștigători ai granturilor sale pentru cercetare pe termen lung anunțate anul trecut, granturi în valoare de 450 de milioane de euro și care acoperă toate domeniile – de la viruși și tratamentul cancerului la schimbări climatice și combaterea violenței împotriva femeilor prin măsuri economice. Printre câștigători se numără un singur cercetător din România.

Este vorba despre Ioana Feodorov de Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române. Aceasta a propus o cercetare pe tema (titlul e redat conform anunțului ERC, în limba engleză): “Early Arabic Printing for the Arab Christians. Cultural Transfers between Eastern Europe and the Ottoman Near-East in the 18th century”.

Cei 185 de cercetători, aparținând unor universități sau instituții academice din 20 de țări europene, sunt beneficiarii unei finanțări ce face parte din programul UE pentru cercetare și inovare Orizont 2020. Proiectele câștigătoare au fost selectate dintr-un total de 1881, dintre care peste 800 – din domeniul științelor și ingineriei.

  • Cei mai mulți dintre câștigători sunt din Germania (35), Marea Britanie (34), Franța (21). Cei mai puțini (câte unul) provin din România, Estonia, Portugalia, Polonia și Ungaria.

Lista completă a cercetătorilor câștigători

Proiecte câștigătoare – împărțirea pe criterii și domenii

 

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noile reguli pentru organizarea olimpiadelor școlare 2025, finanțarea lor și acordarea de premii elevilor și profesorilor ar fi trebuit să fie în vigoare la 1 august, dar Ministerul Educației încalcă propriul termen din nou – Guvernul modifică planul actelor normative și estimează finalul lunii august pentru această HG

Noile reguli pentru organizarea olimpiadelor și altor competiții școlare 2025, finanțarea lor și acordarea de premii elevilor, profesorilor și școlilor, sunt încă neaprobate. Ministerul Educației și-a stabilit termenul de 1…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre salariile directorilor de școli: Este o anomalie, pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare din învățământ / Îi rog să rămână în responsabilitățile pe care le exercită, pentru că mă aștept ca în timp relativ scurt să avem o soluție

„Este o anomalie, pe care trebuie să o corectăm în grila de salarizare din învățământ. Înțeleg foarte bine dificultățile, am mare încredere însă că directorii vor înțelege că este o…
Vezi articolul

Prodecanul Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă: „Am răspuns în calitate de preot ortodox, nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”

Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, profesorul universitar doctor Vasile Răducă a declarat pentru ştirileprotv.ro că cele trei răspunsuri controversate pe care le-a dat la Radio Trinitas…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Modele de subiecte pentru Definitivat 2024, publicate de Ministerul Educației – descarcă documentele pentru peste 100 discipline școlare / Proba scrisă are loc pe 24 iulie 2024

Modelele de subiecte pentru examenul național de definitivare în învățământ 2024, pentru profesorii de gimnaziu și liceu, au fost publicate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici în Evaluare.…
Vezi articolul