Un satelit de mici dimensiuni, dezvoltat în Ungaria, a fost lansat în spaţiu

78 de vizualizări
Sursă foto: G4Media.ro
Nano-satelitul RADCUBE, dezvoltat în Ungaria, a fost lansat cu succes în zorii zilei de marţi (ora Ungariei) din localitatea Kourou (Guyana Franceză), de la Centrul Spaţial Guyanez, a declarat, marţi, astronomul László Kiss, într-o emisiune a postului public de televiziune M1 din Ungaria, citată de Rador.

„2021 va fi un an de succes pentru cercetarea spaţială ungară”, a afirmat astronomul László Kiss, adăugând că un nou nano-satelit a fost lansat marţi dimineaţă în spaţiu, acesta fiind construit în atelierul firmei C3S KFT din Budapesta.

Platforma este dezvoltată în Ungaria, sarcina nano-satelitului este un instrument ştiinţific dezvoltat la Centrul de Cercetare Energetică din cadrul Reţelei de Cercetare „Eötvös Loránd” (ELKH) şi va fi folosit pentru a studia radiaţiile cosmice din jurul Pământului.

Satelitul a fost dezvoltat timp de 5 ani şi va fi amplasat pe orbita finală în cursul serii, a mai adăugat cercetătorul. László Kiss a vorbit şi despre faptul că, împreună cu acest instrument spaţial, trei nano-sateliţi de provenienţă ungară orbitează deja în spaţiu.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Personalități rome contemporane au devenit personaje în povești pentru copii, printre care și Connect-R / Au fost distribuite 1800 de exemplare în 450 de grădinițe, iar cărțile sunt disponibile gratuit în format digital

Ștefan Mihalache (Connect-R), Nicoleta Bițu, Sorin Sandu și Loredana Mihaly sunt cele patru personaje de poveste care au devenit personaje în cărți pentru copii, scrise de 9 tineri autori în…
Vezi articolul

Rectorul de la Universitatea „Dunărea de Jos”, Lucian Puiu Georgescu, este acuzat de delapidare – Parchet / Procurorii cer Universității să decidă dacă se constituie parte civilă în procesul penal / Solicitarea apare în plin conflict între Georgescu și Ministerul Educației, pe seama viitorului mandat de rector

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Lucian Puiu Georgescu, aflat acum în centrul unui conflict cu Ministerul Educației legat de următorul mandat la conducerea instituției de învățământ superior, este…
Vezi articolul

Conferință internațională, în București, pe teme despre dezvoltarea culturală a creștinilor arabofoni în sec. XVI-XIX, despre tradițiile artistice și viața intelectuală în Orientul otoman. Eveniment în cadrul proiectului TYPARABIC, intrarea este liberă

În zilele de 19 și 20 martie a.c. se va desfășura la Biblioteca Sfântului Sinod (Mănăstirea Antim), Str. Mitropolit Antim Ivireanul nr. 29, Sector 4, București, a treia conferință internațională…
Vezi articolul