Un român de 20 de ani a ajuns unul din cei mai bogați tineri antreprenori din Silicon Valley

4.343 de vizualizări
Sebastian Dobrincu s-a născut în București, iar la vârsta de 7 ani deja învăța inginerie de software, scrie revista Forbes. Într-un articol dedicat tânărului român ajuns printre cei mai bogați antreprenori din Silicon Valley, publicația notează că toată copilăria acesta a fost pasionat de dezvoltarea de software și de tehnologie digitală. La 17 ani a fondat Storyheap, o platformă care ajută brandurile, influencerii și companiile să își dezvolte prezența și vizibilitatea pe platformele de social media cu ajutorul unor mecanisme de analiză a datelor statistice. De mecanismele dezvoltate de el s-au folosit Spotify, Facebook și TikTok, relatează Forbes.

Ideea lui Sebastian a avut un succes uriaș, iar printre clienții care folosesc Storyheap se numără Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music. Tânărul antreprenor a continuat și cu alte inițiative similare, tot pe zona de dezvoltare a prezenței brandurilor pe platformele de social media utilizând date statistice. A fondat încă două startup-uri: Brandmates și Owlmetrics. În scurt timp, având clienți ca Universal, Interscope Records și HubSpot, profitul acestor companii a ajuns la milioane de dolari, scrie Forbes.

Sebastian Dobrincu a plecat inițial în Statele Unite să studieze, inclusiv la Stanford, dar la fel ca alți antreprenori de mare succes (Mark Zukerberg, Bill Gates), a renunțat la facultate pentru business. Este un „pattern” al antreprenorilor din Silicon Valley care au avut devreme în viață o idee genială de pe urma căreia au construit business-uri mondiale care au schimbat lumea.

Tot ceea ce am realizat până acum face parte din dorința mea de a folosi abilitățile pe care le am să contribui la construirea unei lumi mai bune”, a spus Dobrincu pentru revista Forbes. El a adăugat că succesul de până acum este doar începutul. „Este destul de devreme, am început să-mi setez obiectivele în viață și simt că abia am pornit la drum”, a spus tânărul antreprenor.

Dobrincu a fost și la numeroase conferințe unde a vorbit despre realizările sale și despre cum ar putea și alți tineri antreprenori să aibă succes în această industrie. Din punctul său de vedere, vârsta, resursele limitate și managementul timpului nu trebuie să sta în calea nimănui spre succes. Spre exemplu, când avea 18 ani, a fost invitat de Tim Cook să lucreze pentru Apple, însă Dobrincu a refuzat.

Prefer să fac ceva nou care ajută oamenii, decât să îmi găsesc un loc sigur și confortabil pentru mine”, a explicat tânărul antreprenor.

Sursă Foto: Facebook/Sebastian Dobrincu 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Vasile Dîncu, vicepreședinte PSD: Da, eu am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern / Proiectele de legi „trebuie revăzute serios”, am început o analiză cu peste 200 de membri din departamentul educație

„Fiind vorba despre viitorul României nu cred că putem aborda politicianist sau superficial aceste legi”, scrie senatorul Vasile Dîncu, vicepreședinte al PSD, într-un punct de vedere transmis Edupedu.ro. Dîncu spune că…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași se opune certificatului verde în universități, promovat de Consiliul Național al Rectorilor / Liga susține că va apăra ”studenții discriminați”

Liga Studenţilor (LS) din Iaşi anunţă că se opune introducerii certificatului verde în universităţi, după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât…
Vezi articolul

Nereguli la proiectul noii legi a rezidențiatului, semnalate de reprezentanții studenților. Horia Onița: Studenții ar putea face rezidențiatul la orice spital „atestat” de universitate, inclusiv spitalele private în care lucrează cadrele didactice, fără a ști cum se face această atestare de universitate

Noua lege a rezidențiatului, care este momentan în stadiul de proiect în Parlament, permite practica rezidenților în spitale publice și private atestate de universitățile de medicină și farmacie (UMF-uri), iar…
Vezi articolul

Soluții radicale pentru a stopa violența în școli, propuse de Asociația Vedem Just: Exmatricularea elevilor pentru acte grave de indisciplină să fie reintrodusă, jignirea sau amenințarea la adresa profesorilor să fie considerate infracțiune de ultraj, iar părintele obligat să plătească o sumă profesorului defăimat

Să se reintroducă exmatricularea elevilor pentru acte grave de indisciplină sau comiterea de infracțiuni, începând cu vârsta de 14 ani, indiferent de nivelul clasei frecventate și regulamentul-cadru școlar să prevadă…
Vezi articolul