Un program-pilot ,”Ora de cinema”, va începe în această lună în 5 clase de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca

1.245 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Programul pilot este lansat prin programul de educaţie cinematografică EducaTIFF, din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. “Ora de Cinema” va fi implementat la orele de dirigenţie de la 4 clase de a X-a şi o clasă de a XI-a din cadrul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai (Cluj-Napoca) începând cu luna octombrie 2022, scrie Agerpres.

Elevii vor folosi săptămânal un manual special creat pentru acest curs care include 3 fişe de introducere în istoria cinematografiei şi 7 fişe pedagogice aferente a 7 scurtmetraje. Toate materialele educaţionale se pot accesa şi online gratuit. Accesul pe site se face în baza unui cont creat de profesor. Elevii pot avea acces la filmele şi materialele educative folosindu-se de un cod unic pe care profesorul îl va primi după autentificarea pe site.

Profesorii din ţară care vor să folosească aceste materiale la clasă sunt încurajaţi să scrie un mesaj la adresa oradecinema@tiff.ro.

Materialele educaţionale au fost create pornind de la Programa şcolară de consiliere şi orientare pentru ciclul liceal, scrie Agerpres. Astfel, cursul este destinat profesorilor diriginţi de liceu care pot folosi catalogul de filme şi fişele pedagogice pentru a aborda la clasă subiecte esenţiale pentru dezvoltarea personală şi profesională a adolescenţilor.

Selecţia filmelor şi scrierea materialelor a fost realizată de un grup de lucru permanent din care au făcut parte Crăiţa Nanu (selecţioner de film, TIFF), Iulia Voicu (lector Universitar, UNATC), Ioana Hanchevici (profesor coordonator, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai), Octavian Dăncilă (selecţioner film – TIFF, programator – Cinema Victoria Cluj-Napoca), Valentina Opriş (pshiholog pedagog, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai), Maria Dobre (Manager Programe Educaţionale, TIFF), Claudia Droc (Manager Relaţii Internaţionale, TIFF).

În timpul perioadei de pregătire, grupul de lucru a susţinut trei întâlniri de feedback cu profesori şi elevi de liceu din trei oraşe: Cluj (TIFF), Focşani (Festivalul Boovie) şi Constanţa (Festivalul Sunscreen).

Şcolile partenere în proiectul Learning Qub implementat de Centrul Cultural Clujean pot avea acces la acest program pilot şi la manualul tipărit. Mai multe informaţii despre proiectul Learning Qub pot fi solicitate direct la Centrul Cultural Clujean la adresa de e-mail office@cccluj.ro.

Pentru a se extinde în cât mai multe şcoli din întreaga ţară, programul, organizatorii se bazează pe dialogul cu profesorii care vor să testeze acest program în şcolile lor.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este noul ministru al Educației din Franța. Fosta jucătoare profesionistă de tenis Amélie Oudéa-Castéra, colegă de promoție la facultate cu președintele Macron, preia un mega-portofoliu al Educației, Sportului și Jocurilor Olimpice

Noul ministru al Educației din Franța, după ce fostul deținător al portofoliului, Gabriel Attal, a devenit premierul Republicii, este Amélie Oudéa-Castéra, o fostă jucătoare de tenis care a absolvit Școala…
Vezi articolul

Subiecte și bareme Olimpiada de Limba română pentru minorități și elevii români din diaspora – etapa județeană 2024 / Pagină de jurnal despre dorința de a descoperi un mister, cerință la clasa a IX-a

Subiectele și baremele de corectare pentru Olimpiada de Limba și literatura română (OLLR) dedicată elevilor aparținând minorităților și elevilor români din diaspora au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Proba a avut loc…
Vezi articolul

Propriul meu fiu a dat Bacalaureat după acest sistem de organizare din 1995. Îmi place să cred că nepoții mei vor avea șansa să dea un Bacalaureat mai adaptat secolului 21 – Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre examenul pe care vrea să îl schimbe, pentru absolvenții de liceu

“Bacalaureatul este organizat după Legea 84 din 1995. Nu a fost nicio schimbare până acum. Deja, propriul meu fiu a dat examen după acest sistem de organizare din 1995. Îmi…
Vezi articolul