Un profesor timișorean, condamnat în primă instanță pentru că a umilit o elevă la Bacalaureat, în 2017. A primit 4 luni de închisoare cu suspendare, după ce a insultat-o și încercat să o scoată cu forța din examen pentru că și-a uitat buletinul acasă

6.856 de vizualizări
Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com
Un profesor universitar din Timișoara, care a umilit o elevă la examenul de bacalaureat derulat acum cinci ani, a fost condamnat în primă instanță. Bărbatul a fost găsit vinovat de judecătorii care au analizat cazul, iar printre probele la dosar a fost și înregistrarea video cu incidentul respectiv, informează Europa FM, citată de G4Media.ro.

Cornel Velescu, doctor inginer și șef de lucrări în cadrul Universității Politehnicii Timișoara, a fost condamnat pentru infracțiunea de purtare abuzivă.

Foto: Cornel Velescu/upt.ro

Judecătoria Rădăuți i-a aplicat o condamnare de 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Sentința penală nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Fapta pentru care s-a ajuns la acest proces s-a petrecut la centrul de examen din cadrul Colegiului Tehnic din Rădăuți, unde Cornel Velescu a fost desemnat președinte la examenul de Bacalaureat din 2017.

Profesorul și-a ieșit din minți când o elevă s-a prezentat în fața comisiei cu permisul de conducere, motivând că a pierdut buletinul.

Fata a fost insultată de șeful comisiei, care a încercat să o scoată cu forța din sala de examen. Eleva a izbucnit în plâns și doar după insistențele celorlalți profesori a fost primită în examen, pe care l-a luat cu nota 8,45.

Articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


18 comments
  1. Nu înțeleg de ce nu poate folosi permisul care este un act valabil de identitate al persoane respective .
    Am locuit 6 ani în UK unde permisul este act de identitate, la fel și în Germania sau alte state europene.
    Nu mai fiți atât de …………. ,când faceți meditații și nu emiteți bon fiscal atunci nu mai vă interesează de lege ?????????

  2. Nu avea dreptul să o umilească!Avea dreptul să nu o primească!Dacă un elev greșește se iau măsuri LEGALE…….!

  3. Sa intelegem ca in tara asta daca te supui legii si o respecti esti sanctionat, nu? Am fost profesor asistent la un Bacalaureat in care un elev a vrut sa se identifice cu permisul, pierzand cartea de identitate chiar in ziua examenului. Nu i s-a permis accesul. Seful de comisie a sunat Inspectorul general si i s-a reconfirmat ca nu se poate, contravine legii. Am ajuns slugoii elevilor si bataia de joc a ministerului. Si mai vor oameni in comisiile de examinare? Cine mai are curajul? Si mai ales cine o mai face pe doi lei?

  4. Cadre didactice,atitudine de stăpâni aveți,eleva nu trebuia primită in examen este clar,dar de nebunia profesorului nu spuneți nimic.

  5. Legea e opțională. Stabileste judecătorul cate nu raspunde pentru ceea ce face. E cam riscant sa participi in aceste conditii la o comisie de bac.

  6. Până și America trimite arme Ucrainei în război cu Rusia și nu ar trebui, și voi vă c**a*i pe voi de la asta!? Permisul e tot act de identitate în Europa. Plus că o atitudine de rahat a profului nu are explicație. Ieșiți din comunism, dra*i profesori români. Distrugeți viitorul copiilor.

  7. De ce sa i se anuleze nota? Permisul de conducere este tot act oficial , la fel si pasaportul … Daca au unul din ele te poti identifica prin el ..e vorba de un elev totusi!
    Un profesor ar trebuii sa fie de 10 ori mai responsabil de cat un elev… Adultii au in general buletin la ei fata de niste adolescenți care nu prea au avut nevoie de buletin pana acum …

  8. Ce sa spunem…o eleva care forțează un examen fără dovada identității, fapt prevazut de lege cu imposibilitatea susținerii examenului și un examinator depășit de situație care apelează la metode învechite!

  9. Frumos! Minte în colțuri!
    Din nou se vede că pentru elevi legile pot fi încălcate! De ce mai au legi de respectat dacă nu se respectă?
    Dacă un profesor intră la examenul de titularizare fără buletin este dat afară fără drept de discuție! Deci, nu este lăsat să susțină examenul!
    Domnișoara respectivă de ce nu s-a supus regulamentului?
    Trebuia să i se anuleze nota obținută prin încălcarea regulamentului!
    Toți cei din comisia de supraveghere trebuiau sancționați fiindcă au facilitat abateri de la regulament! Profesorul respectiv a procedat corect!

    1. Legea prevede ca orice cetățean se poate legitima cu pașaport, carte de identitate sau permis de conducere. Condiția e sa nu fie acte xeroxate. Hai sa nu fim absurzi! Doar o cunoștea toată lumea, colegii. Numai la noi, care suntem țara mică, de oricum ne cunoaștem toți colegii, se insista pe identificare de zici ca provenim din familii cu tripleți, tot neamul :))))) Sa se mai civilizeze și țara noastră! Nu poți brusca oamenii ca animalul!

    2. Eleva a prezentat un act cu CNP si poza, conform legii se face identificare pe baza permisului.

    3. Este un act de identitate al fetei.
      Există fotografie pe acel act pentru a se legitima.
      Cum să nu o primești la examen? Oricui i se poate întâmpla așa ceva.
      De aceea suntem în această situație. Nu aveți înțelegere și sunteți niște frustrați.
      Vai de capul vostru de așa ziși profesori. Nu ați ajuns profesori ca să tăiați și să spânzurați. De aceea nu sunteți în stare să faceți educație și să fiți exemple adevărate pentru copii.
      Nu toți, bineînțeles. Sunt profesori minunați și mulțumim că existați. Dar unii există doar pentru a da cu biciul, a urla și a demonstra că ei sunt cineva și bineînțeles pentru a și proteja odraslele și nemuritoarele pile.
      Comuniști nemernici ce sunteți, distrugeți copii nevinovați.

    4. Văd că pe site-ul asta sunt din ce în ce mai multi profesori mai bătuți în cap.
      Pentru că i a arătat permisul în loc de buletin o trebuit ca acel distins domn să facă atâta panaramă și scandal, oare dacă unuia din sala îi venea idea întunecată să copieze ce îi făcea ? L ar fi luat la pumni, l ar fi aruncat pe geam ? Te poți aștepta la orice de la profesorii de genu care se aprind de la orice lucru mic ce nu le convine (/ nu îi mulțumește).

    5. Comunismul a murit, dar spiritul a rămas același. Profesorii, nu se gândesc decât la ei, nu le pasă absolut deloc de elevi. Eleva respectivă, din cauza emoțiilor și-a uitat buletinul acasă. Profesorul respectiv, trebuia dat afară definitiv din învățământ și trebuia să îi plătească elevei și despăgubiri morale. Pedeapsa este mult prea blândă.

    6. Realizați faptul ca permisul de conducere este echivalentul buletinului, una este sa fii cadru didactic si sa susțineți examenul de titularizare, avand in vedere ca dumneavoastră ca si cadru didactic, predați și formați un viitor unui copil, mai ales ca examenul de titularizare este veruficarea dumneavoastră ca si titular, adică acest examen decide daca mai sunteți sau dacă ați fost apt, sunt cadre didactice care sunt pusi ca si titulari cu nota 2.50 sau 1 din oficiu, de asemenea, examenul de bacalaureat nu este altceva decât un examen la care elevul optează, căci din cate imi amintesc doar 10 clase sunt obligatorii. Examenul de bacalaureat nu are aceeași importantă precum examenul de titularizare, așa ca nu comparați două examene cu scopuri total opuse. Bacalaureatul este un examen pentru a putea opta pentru un loc de muncă mai bine plătit față de un loc de muncă fără acesta, de asemenea optarea pentru facultate sau universitate, studii facultative care te ajuta sa devii cineva pentru tine, pentru a avea un job pe care dorești sa-l profesezi o parte mare din viața, bacalaureatul este inutil, mai ales ce subiecte sunt, nu mi-a trebuit absolut nimic din examene, abia daca am aplicat ceva in decursul facultății, căci primul lucre pe care profesorii universitari ni-l spun, este sa uitam tot ce am învățat in liceu, căci totul se reia de la 0, si sunt viitor inginer. Așa că, e mai probabil să vina altcineva sa vă susțină examenul de titularizare decât cel de bacalaureat.
      Seară frumoasă

      1. Serios? Adica daca am facut limbi straine, pofesorii din facultate ma luau de la 0 si ma invatau acordul subiect-predicat. Era de datoria lor asta, nu? I is. You am. He are. :))) Mai debitezi mult, dom’ inginer?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTĂ 20 de proiecte admise pentru finanțare în apelul privind infrastructura universitară / Construirea unui cămin studențesc nou în Regie, proiectul cu cel mai mare punctaj

Lista cu cele 20 de proiecte admise pentru finanțare din apelul „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului” a fost publicată de Ministerul Educației. Printre proiectele admise se numără…
Vezi articolul

Educația are nevoie mai ales de investiții pe termen lung și măsuri pentru starea de bine a profesorilor și elevilor, nu doar de recuperarea învățării, ca măsuri de redresare post Covid-19 – experți britanici

În Marea Britanie, experți în educație au analizat timp de cinci luni, anul acesta, problemele resimțite efectiv de părinți, profesori, directori de școli din învățământul primar în pandemia Covid-19. Și…
Vezi articolul