Un profesor olandez s-a ascuns după ce a primit amenințări şi a fost acuzat de blasfemie de mai mulţi elevi, pentru o caricatură

1.293 de vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Un profesor olandez din Rotterdam s-a refugiat într-un loc sigur după ce a primit ameninţări şi a fost acuzat de blasfemie de mai mulţi elevi pentru că avea în clasă o caricatură cu un bărbat decapitat purtând un tricou inscripţionat cu numele revistei satirice franceze Charlie Hebdo şi care scoate limba către jihadistul care tocmai îl decapitase, transmite Agerpres.

Liceul a confirmat că profesorul stă ascuns într-un loc sigur după ce iniţiase în clasă o dezbatere despre caricatura realizată de Joep Bertrams şi care era de cinci ani expusă la o gazetă a clasei, alături de fotografii ale liderului spiritual indian Jiddu Krishnamurti sau ale activistei pakistaneze Malala.

Guvernul olandez a cerut luni şcolilor să participe la comemorarea profesorului francez Samuel Paty, decapitat luna trecută de un islamist radical după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs despre libertatea de expresie. Actul de comemorare a început cu un minut de reculegere, coborârea steagului în bernă, un discurs al directorului liceului. Mai mulți profesori au făcut și dezbateri despre caricaturi.

După ce li s-a spus că într-una din clasele profesorului ar exista o caricatură cu profetul, mai mulţi elevi au intrat în clasă şi i-au cerut să înlăture desenul, acuzându-l de „blasfemie”. Profesorul a încercat în zadar să le explice că imaginea ilustrează un jihadist reprezentat ca o critică a atacului din anul 2015 asupra publicaţiei Charlie Hebdo, nu un desen cu profetul Mahomed.

În urma tensiunilor cu elevii, liceul a decis să retragă caricatura, dar o imagine cu gazeta unde era expusă a început să circule pe reţelele de socializare cu titlul „o caricatură a profetului nostru”, după care au urmat jigniri şi chiar ameninţări la adresa profesorului. „Dacă nu va fi eliminată imediat, vom rezolva lucrurile altfel” este unul dintre mesajele primite de pe un cont anonim de Facebook.

Poliţia şi procuratura olandeze au anunţat că au deschis o investigaţie pentru găsirea autorilor ameninţărilor. Mai mulţi profesori au declarat cotidianului olandez NRC că nu se mai simt în siguranţă la şcoală după cele întâmplate cu colegul lor.

Sursă foto: Pixabay


1 comment
  1. Încă 10-20 milioane de musulmani in Europa chemati de Frau Angela si problema se va rezolva de la sine. Trecem cu toții la Islam si gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de 5 zile libere

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai…
Vezi articolul

ANALIZĂ Ligia Deca anunță și ea că trebuie să investigheze cauzele și să reducă numărul celor care nu se prezintă la examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională, la fel cum anunța și predecesorul ei, Sorin Cîmpeanu, anul trecut. Nicio analiză nu a fost vreodată publicată, iar subiectul a fost îngropat imediat după examene

Numărul tot mai scăzut de la an la an al elevilor înscriși la examenele naționale, Evaluare Națională sau Bacalaureat, pare să fie în atenția Ministerului Educației doar în pragul examenelor,…
Vezi articolul

Proiectul Generation Z, al elevilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, a intrat în finala pentru marele premiu European Charlemagne Youth Prize, acordat de Parlamentul European

Joi, 30 septembrie 2021, la Aachen, în Germania, va avea loc ceremonia de decernare a marelui premiu European Charlemagne Youth Prize, acordat de Parlamentul European. România este reprezentată în competiția finală…
Vezi articolul