Un profesor din Oradea acuzat că a fraudat un concurs de director dă în judecată Inspectoratul Școlar: Vrea să fie repus în funcție / E acuzat de DNA că a falsificat nota de la examenul grilă

512 vizualizări
Formatori pentru profesori de gimnaziu
Foto: Pixabay.com
Profesorul Ioan Sorin Cuc cere în instanță anularea actului de demitere din funcția de director al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea, relatează Agenția de presă Rador, preluată de G4Media.ro. A acționat în instanță Inspectoratul Școlar Județean Bihor pentru că l-a demis, după ce a fost inculpat în dosarul deschis de DNA Oradea pentru suspiciuni de fraudare a concursului de directori de școli în anul 2021. Acum, fostul director al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea cere anularea actului administrativ prin care a fost demis.

Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Bihor (Secția I Civilă) în 16 august și este în materie de litigii de muncă.

În luna iulie 2021, profesorul Ioan Sorin Cuc a fost demis de la conducerea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” după ce DNA Oradea a anunțat că acesta are rolul de inculpat în dosarul penal în care este acuzat de complicitate la participație improprie la abuz în serviciu.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Neclarități legate de bursele de merit din metodologia pentru burse școlare 2023-2024: Când 30% dintr-o clasă înseamnă 7,5 elevi, câți elevi vor lua bursa de merit? În acest procent intră și elevii cu bursă de excelență olimpică?

„Vor lua bursa de merit 30% dintre elevii unei clase sau minim 30%?”, „Când 30% dintr-o clasă înseamnă 7,5 elevi, câți elevi vor lua bursa de merit?”, „În acest procent…
Vezi articolul

Propriul meu fiu a dat Bacalaureat după acest sistem de organizare din 1995. Îmi place să cred că nepoții mei vor avea șansa să dea un Bacalaureat mai adaptat secolului 21 – Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre examenul pe care vrea să îl schimbe, pentru absolvenții de liceu

“Bacalaureatul este organizat după Legea 84 din 1995. Nu a fost nicio schimbare până acum. Deja, propriul meu fiu a dat examen după acest sistem de organizare din 1995. Îmi…
Vezi articolul

Universitatea „Babeș-Bolyai” a picat testul de integritate și transparență în privința analizei tezei ministrului de Interne, Lucian Bode, spune jurnalista Emilia Șercan / Decizia Comisiei de Etică este una politică

Verdictul Comisiei de Etică din cadrul Universității Babeș-Bolyai privind acuzațiile de plagiat din teza de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode este unul politic, consideră Jurnalista Emilia Șercan, scrie…
Vezi articolul

DOCUMENTE Ghidul pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare a fost lansat în consultare publică / Cu cel mult 250.000 euro se poate dota o grădiniță comunitară pentru 40 de copii. Tablete pentru copii și realitate virtuală augmentată, printre prevederi

Ministerul Educației lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, apel de proiecte care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, potrivit…
Vezi articolul