Un profesor din Gorj, acuzat de agresiuni sexuale asupra unor eleve minore, încă predă la școala condusă de rude ale sale, conectate politic / Un dosar penal în acest caz a fost închis / Ministra Deca spune că trimite corpul de control – Snoop.ro

0 vizualizări
Foto: Facebook.com
Un profesor de matematică de 55 de ani, din Gorj, continuă să predea deși a fost acuzat de agresiune sexuală și hărțuirea „a cel puțin cinci eleve minore”, în perioada 2019-2022, scrie Snoop.ro. Potrivit sursei citate, școala respectivă este condusă – la nivel de director și director adjunct – de rude ale profesorului, conectate politic.  Snoop.ro scrie că, la începutul acestei luni, s-a închis și dosarul penal deschis în cazul cadrului didactic, iar Parchetul și Poliția Târgu Jiu au refuzat să ofere detalii despre dosar.

Potrivit sursei citate, profesorul Mihai Cornescu este acuzat că ar fi abuzat elevele de gimnaziu la meditații, în garsoniera lui sau la ele acasă sau la Liceul Tehnologic din Turceni, unde predă. Site-ul menționat scrie că o elevă a depus plângere, alte două au dat declarații la politice și o cercetare penală a durat doi ani, timp în care unitatea de învățământ l-a menținut la catedră.

  • Snoop.ro: „Doru Cornescu, fratele profesorului, este directorul general al liceului, fost candidat PSD la primăria Turceni, fost consilier local și inspector școlar. Soția profesorului acuzat este directorul adjunct al liceului. Alte două cumnate îi sunt colege”.

Aceeași publicație scrie în investigația sa, care poate fi citită integral aici, că, după ce a fost contactată, ministra Educației, Ligia Deca, a spus că trimite corpul de control să facă verificări în acest caz. Snoop.ro scrie că Mihai Cornescu nu a răspuns apelurilor reporterilor.

Snoop.ro mai scrie că, potrivit datelor primite de la Parchetul General, parchetele din țară aveau de soluționat, anul trecut, 9.177 de dosare cu minori victime ale infracțiunilor sexuale. Dar „doar un sfert au primit o soluție:

  • 824 de cazuri au fost trimise în judecată, 
  • 1.593 s-au clasat,
  • 1.248 s-au rezolvat prin clasare sau judecată, la peste un an de la sesizare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația Elevilor din Constanța vrea ca anul școlar să înceapă pe 4 septembrie, nu pe 11 septembrie, așa cum propune ministerul Educației: “Este mai bine să avem examenele naționale mai devreme decât mai târziu”, spune Ariana Dudună, președintele Asociației

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) cere ministerului Educației ca școala să înceapă pe 4 septembrie, în prima zi de luni din lună, așa cum este prevăzut în actualul ordin de…
Vezi articolul

UPDATE Simion Hăncescu, FSLI, după întâlnirea cu premierul Ciolacu și mai mulți miniștri: Legea salarizării nu se face în 2023, trebuie să găsim soluții pentru Educație de la 1 ianuarie. Încă nu avem soluții clare / Marius Nistor, FSE: Guvernul trebuie să-și facă niște analize și să ia o decizie în privința inechităților salariale

UPDATE: Guvernul a anunțat că s-au găsit soluții privind eliminarea inechităților salariale, dar rămâne deschis dialogul în privința majorărilor salariale de la 1 ianuarie, în lipsa legii salarizării. Liderii sindicali…
Vezi articolul

DOCUMENT În 2.167 de localități din România rata de infectare este sub 1. La două zile de la începerea școlii crește cu 110 numărul orașelor și comunelor „verzi”, în care toți elevii pot merge cu prezență fizică

În 2.167 de localități este scenariul verde pe 6 mai 2021, potrivit datelor de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), publicate de Ministerul Educației. Cea mai…
Vezi articolul