Un profesor de istorie din Sibiu face opinci și a deschis un muzeu gratuit cu bani din bursa studențească. „Oricine știa că opincile nu trebuiau lăsate afară din casă, pentru că le rodeau câinii și pisicile”

4.740 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Consiliul Județean Sibiu
Un profesor de istorie din Avrig, județul Sibiu a deschis un muzeu gratuit cu bani din bursa studențească și face opinci pe care le vinde. Tânărul, pasionat de folclor, a înființat muzeul chiar în casa în care locuiește și poate fi vizitat gratuit, relatează Turnul Sfatului, care citează prezentarea făcută de Consiliul Județean Sibiu într-o campanie de promovare a tradițiilor locale, preluat de G4Media.ro.

Adrian David are 25 de ani și este profesor de istorie la școala din Avrig. Iubește folclorul și tradițiile, iar marele lui talent este confecționarea de opinci. A înființat și un muzeu, cu banii strânși din bursa de la facultate, chiar în casa în care locuiește, pe care îl poate vizita oricine, gratis.

Aici sunt expuse opinci și unelte vechi, folosite în trecut pentru munca la câmp, în pădure sau prin atelierele meșteșugărești. „Pe unele le-am strâns din gunoi, pe altele din pivnițe sau poduri”, spune tânărul.

Dar face și el opinci, pentru care folosește piele de vițel. „Înainte, opincile se făceau din piele de porc, însă oricine știa că ele nu trebuiau lăsate afară din casă pentru că le rodeau câinii și pisicile”, mai spune profesorul. Articolul complet, pe Turnulsfatului.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
angajatori caută să recruteze studenți

DOCUMENT Cursuri online printr-o platformă gratuită, recomandate de Ministerul Educației către toate cadrele didactice: “Soluția pentru continuarea activităților didactice este desfăşurarea lor exclusiv online”

Ministerul Educației a găsit o soluție gratuită prin care toate școlile pot face cursuri online, în perioada în care cursurile sunt suspendate din cauza noului coronavirus. Prin două adrese trimise…
Vezi articolul

Asociația Elevilor din Constanța cere demisia ministrei Educației, renunţarea la proiectul România Educată şi acordarea a 6% din PIB pentru educație: „Greva nu mai este doar bătălia profesorilor, ci şi a elevilor”

Asociaţia Elevilor din Constanţa, împreună cu alte 5 asociații de elevi din țară, susține în continuare greva generală a profesorilor, anunțată duminică de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia…
Vezi articolul

DOCUMENTE Modificări de reguli în timpul apelurilor deschise pentru dotarea școlilor cu smart lab-uri și cu mobilier. Primăriile și școlile trebuie să depună proiectele pe platforma UEFISCDI / Noile calendare, ghiduri și anexe

Apelurile pentru dotarea școlilor cu smart laburi și dotarea laboratoarelor de informatică, a cabinetelor școlare și a claselor cu mobilier au fost schimbate de Ministerul Educației prin doua ordine de…
Vezi articolul