Un profesor de istorie din Sibiu face opinci și a deschis un muzeu gratuit cu bani din bursa studențească. „Oricine știa că opincile nu trebuiau lăsate afară din casă, pentru că le rodeau câinii și pisicile”

4.755 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Consiliul Județean Sibiu
Un profesor de istorie din Avrig, județul Sibiu a deschis un muzeu gratuit cu bani din bursa studențească și face opinci pe care le vinde. Tânărul, pasionat de folclor, a înființat muzeul chiar în casa în care locuiește și poate fi vizitat gratuit, relatează Turnul Sfatului, care citează prezentarea făcută de Consiliul Județean Sibiu într-o campanie de promovare a tradițiilor locale, preluat de G4Media.ro.

Adrian David are 25 de ani și este profesor de istorie la școala din Avrig. Iubește folclorul și tradițiile, iar marele lui talent este confecționarea de opinci. A înființat și un muzeu, cu banii strânși din bursa de la facultate, chiar în casa în care locuiește, pe care îl poate vizita oricine, gratis.

Aici sunt expuse opinci și unelte vechi, folosite în trecut pentru munca la câmp, în pădure sau prin atelierele meșteșugărești. „Pe unele le-am strâns din gunoi, pe altele din pivnițe sau poduri”, spune tânărul.

Dar face și el opinci, pentru care folosește piele de vițel. „Înainte, opincile se făceau din piele de porc, însă oricine știa că ele nu trebuiau lăsate afară din casă pentru că le rodeau câinii și pisicile”, mai spune profesorul. Articolul complet, pe Turnulsfatului.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul „Micii Grădinari”, derulat în județul Harghita, îi învață pe copii ce înseamnă un stil de viață sănătos, prin consumul de legume din propria grădină. Elevii primesc gratuit pachete de semințe

Interesul pentru programul „Micii Grădinari”, derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita, este tot mai crescut, în fiecare an, numărul participanţilor ajungând de la…
Vezi articolul

Profesoara și lingvista Rodica Zafiu: Școala n-ar trebui deloc să stimuleze învățatul pe de rost, dictatul de comentarii e o formă de plagiat. Dar este greu, pentru că munca profesorilor ar fi de 10 ori mai grea să dea feedback fiecărui elev

Școala ar trebui să le dea tinerilor curajul să spună ceva valabil, cu propria minte, pentru a descuraja practica învățatului pe de rost de comentarii ori de a descărca referate…
Vezi articolul

Reîntoarcerea la școală. E de dorit ca părinții să nu proiecteze mesaje care dau școlii o conotație negativă, de genul: „Gata cu distracția, începe școala!”. În schimb, le putem spune: „În curând începe școala! Ce bine, o să înveți atâtea lucruri noi”, spune învățătoarea Magda Cojocea

Părinții trebuie să fie atenți la mesajele și starea pe care o transmit copiilor la întoarcerea la școală, spune Magda Cojocea, învățătoare la Școala Gimnazială Nr. 5 București, într-un interviu…
Vezi articolul

Criza de profesori de științe, una din cauzele pentru diferențele uriașe de punctaj la Olimpiada de Fizică din București, susține inspectorul Victor Stoica: Nu mai avem oameni, sunt obosiți, cei tineri nu devin profesori

Diferențe de până la 13 puncte la Olimpiada Națională de Fizică, etapa din Sectorul 1 al Bucureștiului, apar în rezultatele finale obținute de Edupedu.ro, care au fost afișate pe site-ul…
Vezi articolul