Un profesor de istorie de la o școală din Alexandria, numit subsecretar de stat la Ministerul Educației / Acesta este responsabil cu digitalizarea

15.927 de vizualizări
Cei cu medii sub 5, școli profesionale
Ministerul Educației / Foto: edu.ro
Noul subsecretar de stat de la Ministerul Educației este Cătălin Mihai Micu (PSD), profesor de istorie la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, după ce decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Acesta va fi responsabil cu partea de digitalizare. Amintim că Hotărârea nr. 369 din 2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației prevede un număr de doi subsecretari de stat, moment în care a fost introdus cel de-al doilea post.
  • Până acum, doar un post de subsecretar de stat a fost ocupat din cele două prevăzute la data de 1 aprilie 2021. Marian Daragiu era singurul subsecretar de stat la Ministerul Educației. El ocupă această funcție din luna octombrie 2021, conform datelor din CV.
  • Cel de-al doilea post este ocupat de Cătălin Mihai Micu după mai bine de un an de zile. Pe acest post, în perioada 17 septembrie 2020-26 februarie 2021, a fost subsecretarul de stat Jean Badea. În primele 3 luni de mandat a construit, alături de 18 companii din domeniul IT și comunicații, plus 24 de organizații non-guvernamentale și câteva sute de experți implicați, proiectul de Strategie pentru digitalizarea educației – SmartEdu. Proiectul a rămas în dezbatere publică.
  • În luna mai a anului trecut, Tudor Oprea (PLUS) a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Educației, fiind responsabil cu digitalizarea, și a fost demis în septembrie 2021.

Cătălin Mihai Micu va ocupa cel de-al doilea post de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Educației. Acesta este profesor de istorie la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, conform site-ului instituției de învățământ.

El a candidat în 2016 atât pentru funcția de director la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, cât și pentru cea de director adjunct, după cum se arată într-un document al Inspectoratului Școlar Județean Teleorman. Potrivit declarației de avere din 2020, a încasat un venit anual de 73.125 lei, având funcția de director adjunct al școlii menționate anterior.

În declarația de avare se arată că acesta are împreună cu soția sa un teren intavilan de 500 mp. Terenul a fost cumpărat în anul 2011 și se află în județul Argeș, comuna Rucăr, sat Sătic. În privința clădirilor, Cătălin Mihai Micu deține un apartament de 35 mp, în București, sector 3. Apartamentul a fost cumpărat în 2007, împreună cu soția lui. Ei mai au o casă de 160 mp în Comuna Poroschia din județul Teleorman. 

Decizia cu numirea lui Cătălin Mihai Micu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Educației

Amintim că Edupedu.ro a scris săptămâna trecută că noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi o persoană numită din partea filialei Maramureș a Partidului Social Democrat. Postul a fost aprobat miercuri printr-o Hotărâre de Guvern care crește numărul posturilor de secretar de stat de la cinci, la șase în cadrul Ministerului Educației.

Inițial, în proiectul de HG pus în dezbatere publică în luna martie, postul în plus era unul de subsecretar de stat, însă acesta a fost transformat într-unul de secretar de stat între timp.

Citește și:
UPDATE Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi din partea PSD și „în niciun caz nu va avea atribuții pe România Educată”, transmite ministrul Educației, după ședința de Guvern în care a fost eliminată referirea la proiectul prezidențial din nota de fundamentare a actului normativ

7 comments
  1. Stați puțin….un profesor de istorie se ocupă de DIGITALIZARE? Ce-l recomandă? Studiile și cunoștințele IT? 2 ani de restricții și pierderi aproape irecuperabile ale elevilor nu au fost suficienți și acum vreți să îngenuncheați de tot sistemul de învățământ?

  2. Felicitari tuturor incompetentilor din sistemul educational! Pe hartie toate bune, in realitate iti vine sa plangi…rusine!

  3. La digitaluzare, un prof de istorie ? E ca si cum la matematică ar fi numit unul de educație fizică și sport. De ce nu ai pus unul de informatică măcar? Dana Tătaru, care are multe premii la informatică , nu era buna ? Politicul , politicul si iar politicul … De aia se alege praful de învățământ!

  4. Digitalizare???am văzut ce ați făcut cu învățământul online…acu o luați de la capăt???? sunteți puși pe rele,pe distrugerea învățământului cu orice preț…statul te vrea prost incult …statul vrea să hotărască destinele oamenilor… poporul român trebuie să știe să butoneze un calculator sau telefon…adică să l digitalizăm. Astfel poate fi ușor manipulat ușor de prostit…vezi manipulările și fakenews din Ucraina. Este o mârlănie la nivel mondial .. iar românul pune botul la orice știre …deci cu heirupism înainte. Viitor de aur țara noastră are și prevăd prin secoli a ei subjugare…uraaaaa uraaaaa uraaaa

    1. Felicitari psd Teleorman au reusit inca odata sa promoveze o “valoare” un profesor de religie la baza, ulterior un istoric :)) sa-i uram mult succes in digitalizarea scolilor, oamenii cu adevarat valorosi nu sunt promovati!!!!! RUSINE SA VA FIE!!!! ATI DISTRUS UN JUDET INTREG!!!!!

      1. Dl Micu a picat cu o nota rușinoasă la concursul de director din sesiunea octombrie 2021, și a luat în restanță (sesiunea 2022, februarie), când au luat absolut toți…
        Așa că, îi urăm succes și ne mândrim cu nonvalorile care vor distruge o națiune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: Avem colegi profesori, din păcate, care au fost departe de programa pe care ar fi trebuit să o respecte în interesul elevilor / La matematică, avem nevoie de o abordare mai practică și mai puțin abstractă

„Este îngrijorător, de exemplu, faptul că 15% dintre elevi nu au reușit să facă 10+10:10. (…)  Chiar mă întreb cum acei profesori nu au observat în clasa a V-a, în…
Vezi articolul

DESCARCĂ Modele de subiecte pentru competențele lingvistice – oral, scris, citit, audio la limbile străine pentru Bacalaureat 2025, publicate de Ministerul Educației: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, portugheză, japoneză, chineză, ebraică, rusă

Modele de subiecte pentru competențele lingvistice și digitale de Bacalaureat 2025 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) din subordinea Ministerului Educației. Elevii care susțin anul…
Vezi articolul