Un profesor a mers acasă la un elev de 11 ani și l-a bătut cu cureaua, după ce acesta l-ar fi desenat într-o caricatură. Primarul localității din Iași: Mama copilului a fost chemată la școală și au încercat să o convingă să-și retragă plângerea de la poliție / Profesorul și-a depus demisia

23.153 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Un profesor de la Școala Gimnazială Țuțora din județul Iași a mers acasă la un elev de 11 ani și l-a bătut cu cureaua, după ce acesta l-ar fi desenat într-o caricatură, potrivit bzi.ro. În urma unei ședințe cu părinții, asistentul maternal a fost contactat de director și i-a spus să-l primească în vizită pe profesorul Marian Curmei, deoarece își dorea să discute cu elevul, conform sursei menționate.

Marian Curmei predă T.I.C și ar fi început să-l lovească brusc cu cureaua, pe motiv că minorul, pasionat de desen, l-ar fi jignit printr-o caricatură, conform sursei citate.

Primarul localității a declarat reporterilor BZI că mama elevului „chiar a fost chemată la școală și au încercat să o convingă să-și retragă plângerea de la poliție.”

După cele întâmplate, profesorul Marian Curmei i-ar fi spus mamei, adică asistentului maternal, că vrea să facă meditații cu elevul.

Profesorul și-a depus demisia

”Pe fondul cercetării disciplinare declanşate în şcoală, astăzi (15 februarie – n.red), profesorul şi-a depus demisia de care am luat act imediat ṣi am procedat la înlocuirea lui cu alt cadru didactic”, a transmis ISJ Iași, pentru EduPedu.ro, miercuri.

În legătură cu cei care au încercat să o convingă pe mama elevului să își retragă plângerea, Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis că verificările conținuă în școală: „Verificările noastre în şcoală continuă. De asemenea, aceste aspecte sunt cercetate de poliție”.

Citește și:
Directoarea Colegiului din Bacău, unde un elev a bătut şi umilit doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale, a fost demisă / 75% dintre infracțiunile din școlile din județul Bacău au avut loc în școli gimnaziale și primare – prefectul se declară „stupefiat”

24 comments
  1. Cel mai bun si eficient, din toate punctele de vedere, ar fi ca școala să se desființeze și toți părinții să-și educe, instruiască, pregătească acasă propriile progenituri.
    În felul ăsta toată lumea ar fi fericită: bugetari mai puțini, clădiri de întreținut mai puține(grădinițe, scoli, licee), părinți fericiți, societate din ce in ce mai imbecilă, așa cum se dorește.
    Liceele Pedagogice au dispărut, că doar nu era nevoie de oameni cu pregătire de specialitate in învățământ!!!
    Și nici nu e nevoie de vreun control (la cap) pentru a fi părinte!!!
    Așa că, spre Idiocrație înainte!

    1. Deci, liceele pedagogice pe care le pomeniți, pregăteau cadre didactice DOAR, rețineți acest DOAR, pentru clasele primare, adica clasele 1-4. De ani buni, aceste licee au fost înlocuite cu cursuri universitare de “Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar”, in cadrul facilităților de psihologie.
      Concluzia: acest nene care si-a permis sa biciuiasca copilul este un dezaxat cu probleme emoționale si de personalitate. Cu siguranta ca locul lui nu este la catedră!

  2. O caricatura nu este o injuratura si nici ceva care sa insulte. Imi amintesc chiar ca un fost presedinte de tara era bucuros sa fie subiect pentru caricaturisti. Am si eu cateva caricaturi ale lui facute de Popas.
    Gestul profesorului nu poate fi scuzat, demisia a fost exact ceea ce trebuia.
    Comentariul doamnei Rada imi demonstreaza ca mai sunt inca multi indivizi ca acel profesor, lipsiti de empatie si total nepotriviti pentru a educa un copil. Mucos? Lichele? Parinti incapabili? Duduia ar trebui ea insasi sa treaca in banca pentru a fi educata.

  3. Profesorii, în mare parte, sunt niște persoane cu mari probleme legate de comportamentul empatic, didactic și motivațional. Aceștia au de cele mai multe ori reacții si concepții care frizează caracteristicile bolilor mintale în combinație cu un grad de infantilitate dus la extrem. Sistemul nu-i va elimina niciodată deoarece este compus din aceiași oameni. Aceasta este realitatea, oricât de mult ne-ar durea!

  4. Observ că pe aici sunt numai specialiști în educație. In primul rând, vă aduceți aminte de știrea senzațională cu gaina care a născut pui vii? Ei bine, autorul știrii a recunoscut că era inventată.

    Mă întreb ce alte știri inventate mai există…

    In rest, fără generalizări, cam MULȚI părinți se arată gata să arunce cu roșii, cartofi și alte cele in TOȚI dascălii, când apare câte o “gogoașă” mai mică sau mai mare in presă. Atitudinea dv de acasă vis-a-vis de școală se reflectă în purtarea copiilor la școală, purtare de care mulți părinți, nu toți, nici nu au habar, nici nu vor să afle, nici nu se vor îngriji vreodată… Îmi pare rău să zic!

    E ușor să comentezi că ar trebui evaluări pe bune făcute profesorilor – da, ar trebui! Dar cu partea cealaltă a ecuației cum rămâne? Unii au voie sa fie oricum și să facă orice, alții trebuie evaluați, că lucrează cu copiii.

  5. Profesorilor si invatatorilor din Romania sa li se faca periodic , cu responsabilitate si corectitudine maxima, evaluarile psihologice necesare orcarei persoane care lucreaza cu copii.
    Profesorii din ziua de azi sunt incurajati sa foloseasca agresivitatea verbala sau mai rar fizica in scoli pt a li se acoperi incapabilitatea de a preda interactiv sau de calitate

    1. Cer să li se facă și elevilor, dar și părinților, nu doar profesorilor!
      Dintr-un părinte cu probleme iese un copil care-i seamănă!
      Ne uităm la elevi și le vedem părinții!

  6. sunt sigur ca în spatele știrii este cu totul altceva. nu cred ca “l-a rupt cu bataia”,sa fim serioși, probabil a fost acasă ca să lămurească lucrurile și cine știe ce a ieșit de acolo. presa atât știe, sa arunce cu noroi. a greșit totuși cu vizita la domiciliu, exista alte metode de rezolvare a unei asemenea probleme.

    1. La câte minciuni ies din gura elevului…tot atâtea și de la părinți!
      Știu doar să se victimizeze în loc să-si educe copilul și să-l pună să învețe, să verifice dacă și-a făcut tema, să mai treacă pe la școală să se intereseze de copil etc.!

      1. Dar de unde stiti dumneavosatra ce s-a intamplat cu adevarat? Eu nu spun in cazul acesta ca va inselati, desigur, educatia parintilor si cei sapte ani de acasa sunt esentiali dar nu avem de unde stii cu adevarat intamplarea factuala. Oricum, traim intr-o tara in care profesori de peste 60 de ani predau, unii mai agresivi, alti mai putini, am intalnit o speta.

  7. Un așa-zis profesor își permite sa meargă la familia care are un copil in plasament si il bate cu o curea. De ce? Pentru ca bietul copil, si așa destul de batut de soarta, i-a făcut o caricatura, spune profesorul. Dar poate era doar un desen nereușit. Contează? In România se pare ca nu. Instinctele primare sunt predominante tocmai la cei care ar trebui sacrul modele pentru copiii noștri. Suntem mai jos decât țările din lumea a treia.

  8. Se pare că poporul român, diriguit de slugile UE, trebuie să fie ucis.
    La propriu!
    Când distrugi sistematic, mai ales învățământul, cu bătaie lungă, bine gândită de cei puternici și interesați de ce se mai poate fura din Romania, îți atingi scopul parșiv.
    Din păcate 😢😢😢 nu are cine apăra învățământul și pe slujitorii săi.
    Sunt la cheremul tuturor : de la părinți (aș paria 👍👍👍 semianalfabeți, care emit pretenții aberante pentru că 🤔🤔🤔 ei au fost “afară” și…) la odraslele lor lipsite de cele mai elementare reguli de bun simț.
    Rușine să le fie tuturor celor care, după “revoluție”? au împânzit sistemul de învățământ cu mii de ordine prin care “drepturile copilului/elevului” sunt sfinte !
    Oare, înainte de a cere/primi niște drepturi, SUNT obligatorii niște ÎNDATORIRI?!?
    Întreb și eu 🧐🧐🧐

    1. Sunt de acord cu tine. Poporul roman chiar trebuie ucis, dar o spun fara urma de ironie. Suntem de cea mai joasa speta. Mi-as dori sa devenim colonie nemteasca. Chiar cred ca altfel nu ne facem bine.

  9. Sa fii batjocorit în fața, cu tupeu și voința de un mucos de 11 ani care în mod sigur nu este la prima lui isparva e ce place societății. Profesorul a ajuns bătaie de joc.”Era pasionat de desen”.Serios?!Sa își caricaturizeze incapabili de părinți ca are ce.Poate sa înceapă cu lipsa de educație data lui.
    S-a ajuns ca la școală sa se meargă pentru a “provoca” profesorul și a socializa cu alte lichele.

    1. Un adult care crede ca e acceptabil sa mearga acasa la un copil de 11 ani si sa il bata efectiv cu o curea merita mai mult decat o caricatura. Cine e in stare de asa ceva garantat e o mizerie umana a carei caricatura cel mai probabil o caracterizeaza pe deplin. Si tu si profesorul pare ca sunteti doua epave comuniste.

    2. sa faci o caricatura cuiva inseamna sa fii batjocorit? stii tu sigur ca nu e la prima isprava, si chiar si asa ti se pare normal ca ala sa se duca la elev acasa sa-l rupa cu bataia?mars inapoi in evul mediu

    3. Ce comentariu lipsit de orice urma de sentiment uman!
      Un copil orfan ( se vorbeste de asistent maternal) deja batut de soarta, sa fie batut de un PROFESOR in casa parintilor adoptivi!
      Oare cum ati fi procedat in caz invers?! V ar place?!
      Oameni multi, lume putina!

    4. Tovarase, te poftesc in China, Coorea de Nord, Vietnam! Prea se pare ca ti dor de timpurile antice! Ba, tu daca ai fi fost in locul copilului aluia, ti-ar fi convenit? Nu cred, deci gura inchisa, si cheia aruncata la nenea Visinescu!

  10. Ținând cont ca în învățământul de masa au băgat toți bolnavii psihic și atâtea cerințe și pretenții profesorul a fost lăsat singur:nu primește consiliere cand este la capătul puterilor,nu primește abonament la sala pentru a practica un sport și a se elibera de stres și de efectele lui.

    1. În școlile speciale cu ei, așa cum era pe timpul lui Ceaușescu! Acolo aveau profesori specializați pentru astfel de copii. Cum să ceri unui profesor să facă diferență între elevi când celui cu probleme i se permite ORICE în clasă?
      Dacă unul din acesta batjocorește un profesor printr-o caricatură și nu este pedepsit, atunci și ceilalți pot face același lucru, nu?
      Știrea cred că este ,,trucată” în favoarea celor vinovați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Catalogul electronic se folosește în școli din cel puțin 24 de județe și este plătit fie de asociațiile de părinți, fie din fondurile locale sau ale școlilor, arată un raport SAR privind digitalizarea în educație

Școli din peste jumătate dintre județele țării folosesc un catalog electronic, însă în școli din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Suceava și Timiș, acesta a fost plătit și din banii părinților, potrivit…
Vezi articolul