Un nou consorțiu format din 10 universități, Academica Plus, anunță că se retrage din organizația lui Cumpănașu

1.703 vizualizări
Foto: Facebook/Alexandru Cumpanasu
Alte 10 universități anunță că se retrag din organizația lui Alexandru Cumpănașu, după ce consorțiul Universitaria al marilor universități s-a delimitat ferm de Coaliția Națională pentru Modernizarea României și Consiliul Național al Rectorilor a decis suspendarea din CNMR. “Consorțiul universitar ‘Academica Plus’ se raliază hotărârii Consiliului Național al Rectorilor și anunță public retragerea din cadrul CNMR”, se arată într-un comunicat al celor 10 universități, din care face parte și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava condusă de fostul ministru al Educației Valentin Popa.

În contextul agendei electorale aflată în dezbatere, la acest moment, respingem orice trimitere lansată în mass-media privind existența unor legături sau activități ale Consorțiului în conexiune cu CNMR, care să fi avut alt obiectiv fundamental decât cel de a aplica proiecte în mod corect şi de a sprijini alcătuirea unui cadru legislativ şi normativ foarte clar şi coerent în beneficiul sistemului de învățământ superior din România“, anunță cele 10 universități membre “Academica Plus”.

Ce universități fac parte din Consorțiul universitar Academica Plus:
  • Universitatea din Pitești
  • Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
  • Universitatea din Ploiești
  • Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia
  • Universitatea „Valahia” din Târgoviște
  • Universitatea din Oradea
  • Universitatea din Petroșani
  • Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad
  • Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

Retragerea consorțiilor Universitaria și Academia Plus  și suspendarea CNR vin după ce Cumpănașu a anunțat că vrea să candideze la alegerile pentru președinția României. El a început deja să strângă cele 200.000 de semnături necesare.

Citește și:

 


1 comment
  1. Te cutremuri când vezi câte universități au intrat într-un proiect de tocat bani din bugetul de stat. Prinși la ananghie, „domnii” cu gulere albe se delimitează de ochiul dracului, scuipă și în sân și-l scot țap ispășitor pe acarul Păun, recte Cumpănașu. Halal mediu universitar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Frica noastră este că elevii nu vor mai avea gratuitate la transport, spune Ariana Dudună, președinta Asociației Elevilor din Constanța, după ce deputații au votat mai multe amendamente care pot duce la un blocaj în asigurarea navetei

Amendamentele pentru gratuitatea elevilor la transport au fost votate în cadrul ședinței Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților. Propunerea de a înlocui decontul cu gratuitatea a venit din partea lui…
Vezi articolul

Profesorii aleg manualele pentru anul școlar 2023-2024, inclusiv dintre cele 11 ale Editurii Booklet / Profesoara Andreea Coroian Goldiș, coordonatoarea manualului de Limba și literatura română, clasa a VI-a: Pentru niciun profesor nu e ușor să aleagă un manual, este vorba de un sprijin pentru tot anul școlar (P)

Anul școlar 2023-2024 începe cu manuale noi! Editura Booklet s-a numărat printre cei 22 de participanți la licitația publică pentru manuale organizată de Ministerul Educației. Toate cele 11 manuale Booklet…
Vezi articolul

Granturi de 5.000 de euro prin programul Bursele ANIS, pentru lectorii sau asistenții universitari de până în 40 de ani, care propun cursuri noi sau actualizate, respectiv soluții pentru actualizarea laboratorului

Lectorii sau asistenții universitari din toată țara, cu vârsta de până în 40 de ani, pot depune aplicații pentru granturi de 5.000 de euro pentru îmbunătățirea activității de predare, prin…
Vezi articolul

Două noi specializări, „Pedagogia învățământului primar” și „Educația timpurie” – introduse în Nomenclatorul domeniilor și programelor de studii universitare pentru 2024-2025 / 15 programe de licență, la 8 universități, vor intra în lichidare / Schimbările la nivel de master în anul universitar următor

„Pedagogia învățământului primar” și „Educație timpurie” sunt două noi specializări înființate și introduse în Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare pentru anul universitar 2024-2025, adoptat săptămâna aceasta de…
Vezi articolul