Un mister solar din prezent, rezolvat „cu ajutorul” astronomului german Johannes Kepler, care în secolul XVII a crezut că a schițat Mercur orbitând în jurul soarelui

430 de vizualizări
Foto: Astronomia Nova/ Wikimedia Commons
Astronomul german Johannes Kepler a realizat schițe ale petelor solare în 1607, pe baza observațiilor sale de pe suprafața Soarelui – iar secole mai târziu, aceste desene de pionierat ajută oamenii de știință să rezolve un mister solar, transmite CNN, scrie G4Media.ro.

Chiar dacă totul în sistemul solar se învârte în jurul soarelui, oamenii de știință nu au reușit încă să dezlege multe dintre secretele stelei.

Cu toate acestea, studierea variabilității soarelui de-a lungul timpului, inclusiv a ciclului solar, ar putea răspunde la unele dintre cele mai vechi întrebări cu privire la globul de foc și la modul în care acesta se schimbă.

Unele dintre aceste întrebări se învârt în jurul activității solare din secolul al XVII-lea, care a fost o perioadă crucială pentru studiul soarelui.

Astronomii au observat pentru prima dată petele solare cu ajutorul telescoapelor în 1610. În același timp, soarele făcea o tranziție neobișnuită către o perioadă prelungită de activitate slăbită. Iar schițele lui Kepler, ignorate de mult timp pentru că erau mai degrabă desene decât observații telescopice, ar putea oferi informații istorice esențiale.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Dacă bolnavii intră în spital având un test PCR, nu văd de ce am face o diferențiere” în cazul studenților – ministrul Educației, despre cazul UMF Iași / Liga Studenților din Iași: ce face universitatea e “o ingerință total extralegală”

“Nu este îngrădit niciun drept” în cazul deciziei Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, de a permite participarea în format fizic la examene doar pentru studenții…
Vezi articolul

UPDATE VIDEOTEXT Ministrul Sorin Cîmpeanu – conferință de presă pe tema proiectelor de lege și a pregătirii pentru noul an școlar: Despre verificarea propriei teze de doctorat – Nu cred că era momentul să mă laud cu un document laudativ / Întrebat despre numărul de elevi care încep școala: Am o problemă cu reținerea cifrelor

UPDATE Conferința de presă s-a încheiat. Ministerul Educației a susținut o conferință de presă a ministrului Sorin Cîmpeanu joi, la ora 17:00. Instituția a anunțat într-un mesaj trimis jurnaliștilor acreditați,…
Vezi articolul

Ligia Deca, ministrul Educației: Scopul profesorului nu poate fi doar să termine programa. Scopul ar trebui să fie ca fiecare copil să aibă competențele pe care le presupune parcurgerea disciplinei respective în fiecare an

Ligia Deca critică profesorii care se concentrează doar pe terminarea programei și susține că aceștia trebuie să se concentreze pe competențele copiilor din parcurgerea programei respective – „acolo trebuie să…
Vezi articolul

Până pe 12 aprilie, inspectoratele școlare vor transmite Ministerului Educației numărul elevilor romi care au absolvit clasa a VIII-a în anul școlar trecut, au promovat Evaluarea Națională 2023 și au fost înscriși la liceu

Inspectoratele școlare vor transmite, până pe 12 aprilie, Ministerului Educației numărul elevilor romi care au absolvit clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023, au promovat Evaluarea Națională 2023 și au…
Vezi articolul
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, despre retragerea atribuțiilor secretarului de stat PSD din Ministerul Educației: Dacă doamna ministru a făcut acest lucru pentru că a spus că are alte păreri în ceea ce priveşte legile ne aflăm în faţa unui fenomen / Eu am trăit înainte de ’89

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni la Parlament, despre retragerea atribuţiilor secretarului de stat PSD Florin Lixandru, că dacă ministrul Ligia Deca a făcut acest lucru pentru că a…
Vezi articolul