Un mister solar din prezent, rezolvat „cu ajutorul” astronomului german Johannes Kepler, care în secolul XVII a crezut că a schițat Mercur orbitând în jurul soarelui

43 de vizualizări
Foto: Astronomia Nova/ Wikimedia Commons
Astronomul german Johannes Kepler a realizat schițe ale petelor solare în 1607, pe baza observațiilor sale de pe suprafața Soarelui – iar secole mai târziu, aceste desene de pionierat ajută oamenii de știință să rezolve un mister solar, transmite CNN, scrie G4Media.ro.

Chiar dacă totul în sistemul solar se învârte în jurul soarelui, oamenii de știință nu au reușit încă să dezlege multe dintre secretele stelei.

Cu toate acestea, studierea variabilității soarelui de-a lungul timpului, inclusiv a ciclului solar, ar putea răspunde la unele dintre cele mai vechi întrebări cu privire la globul de foc și la modul în care acesta se schimbă.

Unele dintre aceste întrebări se învârt în jurul activității solare din secolul al XVII-lea, care a fost o perioadă crucială pentru studiul soarelui.

Astronomii au observat pentru prima dată petele solare cu ajutorul telescoapelor în 1610. În același timp, soarele făcea o tranziție neobișnuită către o perioadă prelungită de activitate slăbită. Iar schițele lui Kepler, ignorate de mult timp pentru că erau mai degrabă desene decât observații telescopice, ar putea oferi informații istorice esențiale.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING România obține locul 27 la Olimpiada Internațională de Matematică 2021, cu trei medalii de argint și două de bronz, în competiția dominată de China, Rusia și Coreea de Sud / Descarcă subiectele de la olimpiada internațională de matematică

Elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Matematică au obținut anul acesta trei medalii de argint, două de bronz și o mențiune, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul universitar Radu Gologan,…
Vezi articolul

Mircea Miclea: Am propus Ministerului Educației, fără să dea niciun ban, să intervenim ca să reducem burnoutul profesorilor prin tehnici pe care le pot învăța și aplica. De un an așteptăm aprobarea care ar presupune doar interes din partea ministerului pentru starea de sănătate a cadrelor didactice cu efect asupra copilului

Mircea Miclea, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, spune că, împreună cu mai mulți colaboratori, a propus Ministerului Educației de peste un an un proiect cu tehnici pentru a reduce…
Vezi articolul