“Elevii care învață exclusiv online sunt aproximativ 1 milion de copii”, a declarat luni ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Datele oficiale arată că în acest an școlar în România învață 2,9 milioane de elevi în învățământul preuniversitar, ceea ce înseamnă că peste 33% dintre aceștia fac orele din fața calculatorului.
Ministrul a declarat într-o conferinţă de presă desfăşurată de Biblioteca Centrală Universitară că, potrivit raportărilor transmise de inspectoratele şcolare, luni, la ora 10,30, un număr de 8.797 de şcoli erau în scenariul verde, 5.029 în cel galben, iar 3.830 în cel roşu.
“Conform raportărilor inspectoratelor școlare, astăzi la 10:30 avem următoarele date: școli în scenariul verde 8.797, școli în scenariul galben 5.029 și școli în scenariul roșu 3.830. Elevii care învață exclusiv online sunt aproximativ 1 milion de copii, iar în ceea ce privește municipiul București, înțeleg că deja s-a încheiat Ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență și s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învățării în sistem online“, a anunțat Monica Anisie.
În anul școlar 2019-2020 erau înscriși în învățământul preuniversitar 2.982.890 de copii și elevi, potrivit INS. Datele arată că mai mult de o treime fac acum ore 100% online.
Ministrul Educației a făcut apel la inspectorii școlari “să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor desfășurate în sistem online și spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educației vin tot mai dese semnale de la părinți și elevi că nu se desfășoară aceste activități didactice în sistem online. Ministerul Educației va realiza în această perioadă împreună cu inspectoratele școlare activități de inspecție, de monitorizare“.
Întrebată de jurnalistul Edupedu.ro dacă există vreun profesor care nu a fost plătit până acum, pentru că nu a făcut școală online, având în vedere că școala a început de o lună și jumătate, Monica Anisie a răspuns: “acest lucru ar trebui să-l știe inspectoratele școlare și unitățile de învățământ“.
Întrebarea a fost preluată apoi de secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, care a declarat: “Până în momentul de față nu avem informații că vreun profesor nu ar fi fost plătit, dar putem solicita Inspectoratelor Școlare să întrebe în unitățile de învățământ dacă sunt cadre didactice care au refuzat și, în consecință, nu au fost plătite pentru neefectuarea orelor“.
1 comment
Azi am vorbit cu un cadru didactic. Cred că ar trebui să fie ascultați și nu cred că noi părinții și copii noștri ştim mai bine ca dumnealor ce trebuie să facă pentru a ne educa copii și pentru a scoate din ei oameni. Nu înțeleg de ce toată lumea vrea note mari pentru ce ? Nu mai înțeleg nimic, sunt foarte mulți părinți care fac reclamații că ale lor odrasle iau note mici, azi o elevă de clasă a VI a cerea să I se pună notă pe o foaie pe care o copiase din carte. Cât tupeu, câtă nesimțire, cum să fi atât de nesimțită să ceri așa ceva? Eu propun să stea acasă și să sune la şcoală să i se pună 10 în catalog că așa vrea ea.
Doamne mare dreptate avea cineva când spunea că şcoala românească a scos proşti pe bandă rulantă, și ce să vezi proştii au făcut copii că de mama proşti lor este mereu gravidă.