Un laborator de robotică va fi construit într-un liceu din comuna Valea Doftanei, județul Prahova. Directoarea școlii spune că are 0% abandon școlar. Proiectul va costa 35.000 de euro, anunță Asociația Zi de Bine

358 de vizualizări
Foto: 217518556 © Stokkete | Dreamstime.com
Un laborator de robotică va fi construit de o asociație pentru elevii de la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, județul Prahova, potrivit unui comunicat de presă. Instituția de învățământ are aproape 400 de elevi, dintre care peste 100 participă săptămânal la clubul de programare desfășurat în cadrul liceului, după cum este menționat în documentul precizat anterior.

Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei are rata abandonului școlar 0%, potrivit comunicatului. Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 35.000 Euro.

Conform comunicatului, laboratorul de robotică va fi utilat cu: 

  • pachete LEGO® MINDSTORMS pentru a dezvolta abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică;
  • kituri de nivel intermediar pentru Arduino, pentru orele de științe și informatică prin care să se dezvolte abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică; 
  • 1 imprimantă 3D;
  • roboți interactivi Robodog pentru inițierea în programare a elevilor din clasele primare și pentru învățarea limbii engleze; 
  • ochelari VR Oculus pentru accesarea unor site-uri care oferă materiale educaționale din domeniul VR, AR sau 3D;
  • kituri robot umanoid pentru a introduce copiii în domeniul roboticii, unde pot învăța despre componentele de bază și programarea roboților.

Directoarea Liceului Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei a declarat că rata abandonului școlar în instituția sa de învățământ este de 0%, deoarece fiecare an îl petrecem căutând cursuri și finanțări și scriind proiecte prin care să le putem oferi elevilor spații școlare moderne și personal didactic calificat, cu deschidere spre viitor, astfel încât copiii să nu își dorească să mai părăsească comuna și să meargă la liceele de la oraș”. 

La liceul din sat, peste 90% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competențelor digitale, după cum se arată în comunicat. 

De asemenea, elevii din comunitate au acum acces la laptopuri și tablete, proiectoare și table inteligente, microscoape în laboratorul de biologie, chiar și o dronă cu ajutorul căreia învață despre natură și ecologie, datorită procesului de digitalizare sprijinit de directoare.

Anul acesta, echipa de robotică a României a câștigat aurul la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago, fiind pentru prima dată în ultimii 30 de ani când Finala Mondială a fost câștigată de o echipă care nu este din Statele Unite. De ce să rămână o excepție? Ne-am propus să ajutăm și alți copii pasionați de robotică să-și dezvolte abilitățile în domeniu și, de ce nu, să facă performanță”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației “Zi de BINE”.

Directoarea, care este profesoară de matematică, a înființat un club de programare și robotică în urma căruia un elev a realizat singur un semafor cu ajutorul plăcuțelor Microbit și a ledurilor.

Clubul de programare desfășurat în cadrul liceului este împărțit în 4 ateliere – Scratch, Microbit, Arduino și Programare Web, și se desfășoară cu ajutorul cadrelor didactice care fac mentorat voluntar în fiecare zi de sâmbătă, potrivit comunicatului.

Fondatoarele asociației Zi de Bine au mai spus că „Am descoperit la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei un director desemnat ‘Profesorul anului pentru inovație’ și o mulțime de copii curioși. Le lipsesc doar uneltele care să-i ajute să performeze. În septembrie dotăm laboratorul de robotică pentru micii cercetători”.

Foto: 217518556 © Stokkete | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Guvernul va fi consiliat pe tema adaptării educației la inteligența artificială de un Consiliu în care Ministerul Educației nu are nicio atribuție. Consiliul face parte dintr-un nou Comitet pentru IA / Ministerul Cercetării spune că Ministerul Educației va fi “actor principal”

Un nou Comitet Român pentru Inteligența Artificială este format în baza unui ordin al ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, ordin publicat joi în Monitorul Oficial. Noul Comitet, care funcționează sub patronajul…
Vezi articolul