Un Ghid de bune practici pentru tranziția verde, bazat pe experiența norvegiană, va fi elaborat după un forum desfășurat la București, cu „cel mai mare număr de institute de cercetare participante”

135 de vizualizări
Sursa: Climate Solutions Forum
Un Ghid de bune practici în ceea ce privește tranziția verde, destinat decidenților politici și antreprenorilor, este ținta proiectul bilateral norvegian-român Climate Paths, în cadrul căruia, săptămâna aceasta, a avut un amplu forum pe tema soluțiilor climatice, la București. Potrivit unui comunicat de presă, forumul a marcat „cel mai mare număr de institute de cercetare adunate vreodată la București”: 90 de institute din România, șapte din Norvegia, unul din Belgia și unul din Regatul Unit.

Potrivit organizatorilor, ghidul de bune practici „va oferi decidenților politici și antreprenorilor un set clar de recomandări pentru adoptarea unor soluții sustenabile și inovatoare. Acest ghid se va baza pe concluziile forumului și pe colaborarea cu experții din Norvegia, care au demonstrat succes în tranziția verde”.

  • Dezbaterile organizate la București s-au desfășurat în cadrul Forumului „Bilateral Green Innovation: Climate Solutions”, desfășurat pe 17-18 octombrie.

În cadrul proiectului menționat va fi organizată și o vizită de lucru a unor experți români în Norvegia, pentru a prelua „din experiența norvegiană în domeniul tehnologiilor verzi și transferului de tehnologii sustenabile”. 

  • Potrivit lui Thomas Egger Sørensen, Director for the Special Assignments Department, Innovation Norway, for ce operează Mecanismul Financiar Norvegian prin care este finanțat proiectul, „Norvegia are expertiză în tranziția verde de care România poate beneficia. Norvegia este o țară cu un sector energetic bine dezvoltat, cu o vastă expertiză și experiență în operațiuni offshore și maritime. Ca parte a tranziției verzi, redirecționăm această capacitate de la sectorul petrolului și gazelor către energia regenerabilă. Această capacitate este un avantaj competitiv pentru Norvegia în industrii cheie, cum ar fi eolianul offshore, CCS, transportul maritim ecologic, inclusiv hidrogenul, electrificarea, și multe altele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tudor Prisecaru a fost numit secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării. Doctor inginer cu specializarea Cazane de abur, Prisecaru este președintele Senatului Universității Politehnica București și un apropiat al rectorului Mihnea Costoiu

Președintele Senatului Universității Politehnica a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, prin decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial. Tudor Prisecaru este…
Vezi articolul

BREAKING Un cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi a primit interdicție de intrare în România. El urma să promoveze teza că limba română nu are nici o legătură cu limba latină

Autoritățile române i-au interzis intrarea în România cercetătorului rus A.I.Umnov-Denisov, care venise să țină o conferință despre descendența slavă a dacilor. Acesta a fost trimis înapoi în Rusia de pe…
Vezi articolul

O hartă considerată pierdută aduce dovezi ale vieții din Cretacic în Țara Hațegului / Documentul, pe care sunt marcate situri cu fosile de dinozauri, a fost descoperit în arhivele Institutului de Geologie de la Budapesta

O hartă veche de mai bine de 100 de ani, considerată pierdută și pe care sunt marcate situri cu fosile de dinozauri de pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului,…
Vezi articolul

Cercetători din Uniunea Europeană și Marea Britanie reproduc mirosuri “pierdute” din istorie, în cadrul proiectului “Odeuropa” / În înțelegerea trecutului, mirosurile nu prea au fost luate în calcul, spun istoricii

Cercetători din Uniunea Europeană și din Marea Britanie refac mirosuri specifice din trecut, ca parte a proiectului “Odeuropa”, folosind algoritmi și desene pe baza unor dovezi vizuale sau scrise, notează…
Vezi articolul

UPDATE Încălcările eticii academice în publicarea articolelor științifice escaladează – avertisment al Asociației Ad Astra a cercetătorilor din România / Tot mai mulți apelează la „fabrici de articole”, unii cu „peste 100 de articole de cercetare pe an” / Gala Cercetării a oferit recunoaștere unor autori cu articole „la edituri dubioase”

O problemă globală – tendința de creștere a numărului de articolelor publicate „prin proceduri editoriale dubioase, străine de uzanțele curente de evaluare”, anume prin așa-numitele „fabrici de articole” – se…
Vezi articolul