Un Ghid de bune practici pentru tranziția verde, bazat pe experiența norvegiană, va fi elaborat după un forum desfășurat la București, cu „cel mai mare număr de institute de cercetare participante”

0 vizualizări
Sursa: Climate Solutions Forum
Un Ghid de bune practici în ceea ce privește tranziția verde, destinat decidenților politici și antreprenorilor, este ținta proiectul bilateral norvegian-român Climate Paths, în cadrul căruia, săptămâna aceasta, a avut un amplu forum pe tema soluțiilor climatice, la București. Potrivit unui comunicat de presă, forumul a marcat „cel mai mare număr de institute de cercetare adunate vreodată la București”: 90 de institute din România, șapte din Norvegia, unul din Belgia și unul din Regatul Unit.

Potrivit organizatorilor, ghidul de bune practici „va oferi decidenților politici și antreprenorilor un set clar de recomandări pentru adoptarea unor soluții sustenabile și inovatoare. Acest ghid se va baza pe concluziile forumului și pe colaborarea cu experții din Norvegia, care au demonstrat succes în tranziția verde”.

  • Dezbaterile organizate la București s-au desfășurat în cadrul Forumului „Bilateral Green Innovation: Climate Solutions”, desfășurat pe 17-18 octombrie.

În cadrul proiectului menționat va fi organizată și o vizită de lucru a unor experți români în Norvegia, pentru a prelua „din experiența norvegiană în domeniul tehnologiilor verzi și transferului de tehnologii sustenabile”. 

  • Potrivit lui Thomas Egger Sørensen, Director for the Special Assignments Department, Innovation Norway, for ce operează Mecanismul Financiar Norvegian prin care este finanțat proiectul, „Norvegia are expertiză în tranziția verde de care România poate beneficia. Norvegia este o țară cu un sector energetic bine dezvoltat, cu o vastă expertiză și experiență în operațiuni offshore și maritime. Ca parte a tranziției verzi, redirecționăm această capacitate de la sectorul petrolului și gazelor către energia regenerabilă. Această capacitate este un avantaj competitiv pentru Norvegia în industrii cheie, cum ar fi eolianul offshore, CCS, transportul maritim ecologic, inclusiv hidrogenul, electrificarea, și multe altele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții critică dur noile reguli de evaluare a studiilor doctorale: Este alarmant că dispar experții internaționali, metodologia periclitează suplimentar credibilitatea universităților

Noile reguli de evaluare a studiilor doctorale, stabilite de Ecaterina Andronescu și publicate ieri în Monitorul Oficial, pun “în pericol întreg procesul de evaluare”, “periclitează suplimentar credibilitatea” universităților și aduc riscul…
Vezi articolul

Probleme majore la examenul de Română de la Evaluarea Națională, identificate într-un Raport de cercetare alarmant realizat de aceeași instituție a Ministerului Educației care face subiectele: subiecte concepute pe curriculumul care nu mai este în vigoare, cu barem de corectare care “compromite validitatea probei” prin punctaje alocate arbitrar / Plus: efectul backwash constatat oficial

Achizițiile de învățare nu au putut fi identificate corect, rezultatele așteptate ale învățării nu au putut fi măsurate suficient de bine, deoarece este favorizată măsurarea imprecisă, potrivit unei analize a…
Vezi articolul