Un fost student al Universității de Medicină din Cluj Napoca cere aproape un miliard de euro despăgubiri, după ce a fost exmatriculat, considerându-se discriminat

8.397 de vizualizări
UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca / Foto: Facebook.com
După ce a fost exmatriculat și nu a mai fost lăsat să candideze la examenul de admitere, un fost student al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca (UMF) cere aproape un miliard de euro despăgubiri. Situația a ajuns la Tribunal, relatează actualdecluj.ro, citat de G4Media.ro.

Belghin Abdul-Cair este fostul student care a chemat universitatea clujeană în judecată, cerând despăgubiri de nu mai puțin de 900 de milioane de euro după ce a fost respins de comisia de admitere la universitate, anul trecut, pe motiv că dosarul i-ar fi fost incomplet și în plus nu este cetățean român.

Belghin Abdul-Cair se consideră discriminat pe bază de naționalitate, căci admitere la UMF pot cere doar cetățenii Uniunii Europene, ai Confederației Elvețiene și ai Europei de Est.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Palatele copiilor și cluburile elevilor vor trece la consiliile județene, cu tot cu personal, a decis Guvernul, prin Legea Ciolacu, fără niciun anunț din partea Ministerului Educației / Asta deși în legea Educației Deca-Iohannis scrie că acestea pot fi preluate de către primării

Legea Ciolacu, publicată vineri în Monitorul Oficial, prevede și descentralizarea Palatelor copiilor și cluburilor elevilor și trecerea lor de la Ministerul Educației la consiliile județene. Este vorba despre Legea 296/2023…
Vezi articolul

Creșteri de salarii pentru directorii de școli, contabilii și secretarii șefi, propuse de Guvern “în cel mai scurt timp” pentru eliminarea inechităților / În privința majorărilor salariale promise de la 1 ianuarie, “dialogul rămâne deschis”

Guvernul anunță după discuția de la Palatul Victoria cu reprezentanții sindicatelor din Educație, că “împreună am găsit soluții pentru eliminarea inechităților salariale din educație și le vom pune în aplicare…
Vezi articolul

Învăţământul se poate desfăşura online pe perioada stării de urgenţă, lege aprobată azi de Senat, cameră decizională. Actul prelungește toate acreditările până la 30 iunie 2021

Învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura online pe perioada stării de urgenţă sau de asediu, prevede Legea educaţiei naţionale 1/2011 modificată, miercuri, de Senat, în calitate de…
Vezi articolul