Un fizician care lucrează în Franța și o chimistă din Marea Britanie, românii care au câștigat câte 150.000 de euro de la Comisia Europeană pentru proiecte de cercetare

1.510 vizualizări
Foto: Pexels.com
Cercetătorii români Mihai Miron, originar din Beclean (Bistrița), și Sofia Pascu – din Cluj, au câștigat granturi nerambursabile de câte 150.000 de euro de la Comisia Europeană în cadrul programului ”Proof of Concept”.

Mihai Miron a câștigat grantul pentru un proiect dezvoltat în Franța, la Centrul Național de Cercetare Științifică (CNRS), iar Sofia Pascu – pentru un proiect dezvoltat la Universitatea Bath (Marea Britanie) potrivit unui comunicat al executivului european.

Cei doi sunt singurii români care au câștigat finanțare la această sesiune de granturi. Ceilalți 53 de câștigători sunt originari din alte state europene. Nici unul dintre proiectele câștigătoare nu este dezvoltat în România.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Softurile antiplagiat nu înlocuiesc comisiile de experți în analizarea plagiatelor. Vor fi acceptate sesizări de plagiat și pe teze de doctorat evaluate in integrum. CNATDCU poate propune modificarea calificativului acordat de către comisia de doctorat – Noile reguli de analizare a plagiatelor

Forul care analizează plagiatele din tezele de doctorat va accepta sesizări de plagiat depuse inclusiv la tezele deja evaluate in integrum, cu condiția ca aceste noi sesizări să aducă probe…
Vezi articolul

România să devină producător european de cipuri prin crearea unui “ecosistem național în microelectronică” – propunerea unui grup de lucru sub egida Academiei Române, ce reunește profesori, cercetători și reprezentanți ai industriei

Poziționarea rapidă a României drept producător european de cipuri și componente microelectronice pentru tehnologii avansate este susținută de cercetători ai Academiei Române, profesori universitari și reprezentanți ai industriei. Reuniți într-un…
Vezi articolul

Minciuna la copii și intervievarea copiilor în context judiciar – două dintre temele conferinței organizate în premieră în România de Asociația Europeană de Psihologie și Drept, care își reunește specialiștii la Cluj-Napoca, între 4 și 7 iulie 2023 (P)

Cercetători internaționali din psihologia judiciară, profesori universitari și practicieni din țară și străinătate se reunesc pentru prima dată în România, la Conferința Asociației Europene de Psihologie și Drept. Votată în…
Vezi articolul