Un elev din județul Suceava care a intrat la liceu cu 5 la Matematică a obținut nota 9,90 la Bacalaureat 2024: Am reușit cu ajutorul profesorilor, m-am pregătit permanent. De ce nu am făcut-o și înainte? Nu știu. Aveam altă idee despre școală

13.281 de vizualizări
Foto: © Vadym Terelyuk | Dreamstime.com
Un elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” Fălticeni, admis cu nota 5 la Matematica la liceu, a reușit sa obțină 9,90 la Matematică, la Bacalaureat 2024. „Am reușit cu ajutorul profesorilor, m-am pregătit permanent. De ce nu am făcut-o și înainte? Nu știu. Aveam altă idee despre școală”, a declarat elevul Claudiu Petru Gabur, pentru Monitorul Suceava

Claudiu are media 9,13 la examenul de Bacalaureat, la proba de Matematică fiind notat cu 9,90, cea mai mare notă de la liceu și vrea să-și continue studiile la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

La aceeași disciplină, la Evaluarea Națională de acum patru ani, fusese evaluat cu nota 5, potrivit sursei citate.

„Nu acordam suficientă atenție școlii, eram mai superficial, pot spune. Mi-am schimbat ideile, m-am ambiționat, am muncit constant și toate acestea au dat roade.

Cu ajutorul profesorilor și mai ales datorită programelor de pregătire organizate la liceu am reușit să obțin aceste rezultate bune: 9,90 la matematică, 9,1 la biologie, 8,4 la limba și literatura română, cu o medie de 9,13, a doua de la Colegiul «Vasile Lovinescu». Am lucrat multe teste de antrenament, m-am pregătit permanent. De ce nu am făcut-o și înainte? Nu știu. Aveam altă idee despre școală”, a declarat Claudiu Petru Gabur, pentru Monitorul Suceava.

Claudiu Petru este din comuna Bogdănești, fiind cel mai mic dintre frații săi, familia rămânând doar în grija mamei de mai mulți ani.

Am remarcat că poate și își dorește mai mult, că e deosebit și are potențial. A crescut, a prins curaj și a început să se implice mai mult. Mai ales în clasa a XII-a a muncit enorm, s-a pregătit permanent. Suntem mândri de el și de parcursul său. O contribuție importantă a avut și mama sa, care l-a susținut și l-a încurajat permanent”, a povestit diriginta lui, profesor inginer Elena Balan, pentru sursa citată.

Foto: © Vadym Terelyuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. minunea e ca un copil invata si singur si devine constient de ce are de fscutv si nu are niste părinți care îl îngroapă în meditatii si de invatat pe de rost .Ca asa e modern, copii sa nu depună nici un efort iar prof le baga părinților i cap ca doar meditațiile pe bani multi rezolva totul.Nu, copii sa faca singuri, macar ex din manualul sa le faca si culegeri si citit..cum sa faci la romana daca nu ai citit nici o operă din care vei avea examen?Cum sa înveți pe de rost ceva? si sistemul e vi ovat nu tu ca esti semianaldabet

  2. Inseamna ca multi dintre noi suntem caz jurnalistic. Am intrat la liceu cu nota 6 la matematica chiar inainte sa apara Capacitatea, deci pe sistem vechi. Am luat Bacalaureatul cu nota 9,55. Ce e asa ciudat? Nota era la matematica, Bacalaureatul la o clasa cu profil umanist. Nu vad asa o minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

După 12 ani de hărțuire, o fostă directoare de școală obține despăgubiri pentru „bullying-ul” din Cancelarie: 12.000 de lei pentru daune morale și contravaloarea a aproape 500 de zile de concediu de odihnă neluate

O fostă directoare de la Școala Gimnazială din Chicerea-Tomești a obținut o sentință definitivă prin care unitatea de învățământ trebuie să-i plătească daune morale de 12.000 de lei și contravaloarea…
Vezi articolul