Un cadru didactic poate fi numit coordonator pentru proiecte educaționale europene de către director, în școlile cu mai mult de 3 proiecte ale UE, anunță Ministerul Educației. Versiunea finală a proiectului de ROFUIP a fost trimisă la Monitorul Oficial

13.829 de vizualizări
Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com
Directorii școlilor și liceelor în care se derulează mai mult de 3 programe ale Uniunii Europene (UE) în domeniul educației vor putea desemna un cadru didactic coordonator pentru proiecte educaționale europene, potrivit Ministerului Educației, care a anunțat astăzi, 7 august, pe Facebook că a trimis noile proiecte ale regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar și Statutului elevului la Monitorul Oficial pentru publicare.

Anunțul din această dimineață al Ministerului Educației este următorul: „În unitățile de învățământ preuniversitar în care se derulează mai mult de trei programe ale UE în domeniul educației, directorul poate numi, după consultarea consiliului profesoral, un cadru didactic coordonator pentru proiecte educaționale europene”.

  • De reținut este faptul că Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ si Federatia Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” au avizat negativ ROFIUP, întrucât propunerile făcute de aceste organizații nu au fost incluse în textul final al proiectului.

În draftul inițial al regulamentului, la articolul 60, alineatul 6, se prevede: „În unitățile de învățământ preuniversitar în care se derulează mai mult de trei programe ale UE
în domeniul educației, directorul poate numi, după consultarea consiliului profesoral, în baza hotărârii consiliului de administraţie, un cadru didactic coordonator pentru proiecte educaționale europene”.

Atribuțiile coordonatorului pentru proiecte educaționale europene nu sunt precizate în proiectul final.

În plus, nu este specificat dacă profesorul responsabil pentru aceste proiecte educaționale va fi remunerat suplimentar.

În acest proiect propus inițial nu sunt definite proiectele Uniunii Europene în domeniul educației. Nu este clar nici dacă proiectele finanțate din fonduri europene vor fi coordonate de cadrele didactice desemnate la nivelul școlilor și liceelor.

Edupedu.ro va actualiza articolul cu forma finală a acestei măsuri după publicarea versiunii finale a proiectului de ROFUIP în Monitorul Oficial.

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. In ce domeniu bugetar mai vorbim de șef sau coordonator fără remunerare?

    Că tot vorbim de salarizare diferențiată.
    Păi tocmai asta ar fi soluția evidenta.
    Ești președinte de comisie ești remunerat pe perioada activității suplimentare.

    Numai in învățământ primești tot felul de obligații suplimentare față de fișa postului fără plată.

    Abia aștept momentul in care cineva va chema în judecată școala pt a fi platit pentru munca suplimentară de acest tip (comisia proiecte, burse, transport, achiziții, casări, psi etc )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Lista celor 43 de membri din consiliul general al CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, pentru mandatul 2024-2028 / Apar trei membri noi de la universități din străinătate – Oxford, Boston și Münster / Marius Andruh, propus inițial vicepreședinte, nu mai e membru

Componența Consiliului general al Comisiei Naționale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru mandatul 2024-2028 a fost publicată în Monitorul Oficial. Consiliul va avea un președinte, Mircea…
Vezi articolul

Premierul Marcel Ciolacu evocă din nou criteriile de performanță pentru profesori, în Parlament: Voi continua să-i cer noului ministru al Educației introducerea unor criterii clare / Alocarea bugetară în învățământ să se facă în funcție de performanța școlară

Premierul desemnat să formeze un nou Guvern după alegerile parlamentare 2024, Marcel Ciolacu, evocă din nou criteriile de performanță pentru profesori. În discursul său din Parlament dinaintea votului de investitură,…
Vezi articolul

Cazul elevului din Alba care a primit nota 8,75 la limba română la Bac și după contestație a obținut 10: Șeful ISJ Alba: “Este prea mult. Nota 10 poți să o dai numai atunci când nu poți să-i găsești absolut nimic” / În țară, peste 5.500 de lucrări au primit peste un punct după contestații

După publicarea rezultatelor finale de la Bac 2023, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Cornel Sandu, a fost întrebat într-o conferință de presă cum își explică mărirea unei note a unui…
Vezi articolul

Asociaţia Elevilor din Constanţa, în cazul elevului care a murit după ce un zid al internatului s-a prăbușit peste el: Acestea sunt rezultatele proiectului “România Educată”. Acest proiect ne-a dovedit doar că ia vieţi, că lasă copiii pe drumuri, fără scoală şi fără masa caldă ce li s-a promis

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Ministerul Educaţiei şi administraţia locală pentru tragedia petrecută la căminul Liceului “Tamasi Aron”, potrivit unui comunicat de presă. “Acestea sunt rezultatele proiectului ‘România Educată’. Acest…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Primii profesori sancționați pentru că au refuzat să predea online: o învățătoare din Dâmbovița și-a “abandonat” elevii de pe 11 martie, iar un profesor din Vrancea a refuzat scenariul hibrid, spun inspectorii școlari

Primele cazuri de profesori sancționați pentru că au refuzat să predea online au fost înregistrate în județele Dâmbovița și Vrancea. “Doamna învățătoare, de când s-au suspendat cursurile, în martie, nu…
Vezi articolul