UMF Carol Davila anunță că tinerii care încă nu au primit diploma de BAC sau adeverință de la liceu se pot înscrie online fără aceste acte pentru că platforma e conectată la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR)

Foto: © Ramilf | Dreamstime.com

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București precizează că tinerii care încă nu au primit adeverință care atestă că au luat BAC-ul sau cărora nu li s-a eliberat de la secretariatele liceelor, diploma de Bacalaureat se pot înscrie online pe platforma Universității, fără aceste acte. “Platforma Universității este conectată la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), notele de la examenul de bacalaureat fiind importate automat”, anunță Universitatea de Medicină din București într-un comunicat de presă transmis Edupedu.ro. Tinerii sunt sfătuiți să urce aceste acte în platforma online de înscriere în momentul în care le primesc de la secretariatele liceelor, chiar dacă se depășește perioada de 15 iulie, ultima zi de înscrieri. “Universitatea ia în calcul să prelungească perioada de înscrieri”, mai precizează în comunicatul de presă.

Câțiva părinți ne-au semnalat faptul că unele secretariate nu eliberează adeverințe tinerilor absolvenți sau diploma de BAC, necesare pentru a se înscrie la facultate. Luni, 15 iulie, este ultima zi de înscrieri la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și tinerii nu se pot înscrie fără unul dintre aceste acte care atestă că au absolvit liceul, precizează cei care ne-au scris.

Într-un comunicat de presă transmis Edupedu.ro, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București spune că înscrierea la face online iar cei care încă nu au adeverința sau diploma de BAC trebuie “să își deschidă cont în platforma de admitere a Universității, să completeze toate câmpurile obligatorii și să încarce documentele necesare, urmând să încarce diploma/adeverința de bacalaureat în momentul în care aceasta este disponibilă“. Instituția precizează și faptul că platforma Universității este conectată la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), notele de la examenul de bacalaureat fiind importate automat.

Redăm comunicatul integral al UMF “Carol Davila” București

“Având în vedere preocupările apărute în spațiul public cu privire la posibilitatea ca absolvenții de liceu care au depus contestații la examenul de bacalaureat să nu se încadreze în perioada planificată pentru înscriere la facultate din cauza duratei mai mari de eliberare a  adeverințelor/diplomelor, facem următoarele precizări:

Menționăm că luni, 15.07.2024, cu o zi înaintea finalizării înscrierii, vom analiza situația în cadrul ședinței de Consiliu de Administrație, luând în calcul inclusiv posibilitatea de prelungire a perioadei de înscriere”.

Informații de context

O notă a Ministerului Educației din februarie 2024 precizează că diplomele de bacalaureat vor fi eliberate elevilor care au promovat examenul și nu au depus contestație. Acestea vor fi eliberate înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestațiilor.

„Diplomele de bacalaureat pot fi eliberate, la cerere, candidaților care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea specială mai 2024, sesiunea iunie-iulie 2024, respectiv sesiunea august 2024 şi nu au depus contestație, înainte de afişarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei pentru depunerea contestaţiilor”, se arată în documentul Ministerului Educației. 

Potrivit calendarului oficial, în data de 8 este ultima zi de depunere a contestațiilor.

Ministerul recomandă eliberarea cu prioritate pentru candidații a căror înscriere la facultate este condiționată de prezentarea diplomei de BAC: „Recomandăm eliberarea, cu prioritate, a diplomei de bacalaureat candidaților a căror înscriere la instituții de învăţământ superior în perioada imediat următoare finalizării examenului de bacalaureat este condiționată de prezentarea acesteia.”

Pentru candidații care au susținut examenul de bacalaureat în alt județ se aplică prevederile art. 6 și 7 din Ordinul nr. 3.844 din 24 mai 2016 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

  1. să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2022) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc
simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

Comunicatul integral al UMF Carol Davila București

Foto: © Ramilf | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version