Ultima zi în care poate fi depusă cererea pentru vizualizarea lucrărilor de la BAC 2022: Absolvenții vor vedea lucrările pe 12 și 13 iulie

629 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat 2022 pot să vadă propriile lucrări dacă depun astăzi, 5 iulie, cererea la unitatea de învățământ care a fost centru de examen, potrivit unei note publicate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Cererile vor fi procesate și abia între 12-13 iulie pot fi vizualizate lucrările de către candidați.

În completarea cererii, acolo unde sunt lăsate spațiile pentru probele la care candidații vor să vizualizeze lucrările, în primele spații trebuie completate literele probelor, iar în al doilea spațiu disciplinele. Probele sunt următoarele, conform metodologiei:

  • proba E.a) probă scrisă la limba şi literatura română;
  • proba E.b) probă scrisă la limba şi literatura maternă;
  • proba E.c), matematică sau istorie;
  • proba E.d), fizică, chimie, biologie sau informatică ori geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie.

Model cerere pentru vizualizarea lucrării BAC 2022

Calendarul procedurii:

1 iulie 2022 – Afișarea la avizierul fiecărei activități de unități de învățământ care a fost centrul de examen, a programului zilnic de depunerea cererilor de vizualizare a lucrărilor precum și a informațiilor cu privire la locația și programul de vizualizare a lucrărilor.

4-5 iulie 2022 – Depunerea sau transmiterea prin mijloace electronice a cererilor prin care se solicită vizualizarea lucrărilor la unitatea de învățământ care a fost centrul de examen.

6 iulie 2022 – Centralizarea cererilor de vizualizare a lucrărilor la Comisia de Bacalaureat județeană din județul de origine.

7 iulie 2022 – Transmiterea situației centralizate a cererilor de vizualizare a lucrărilor de la Comisia de Bacalaureat județeană din județul de origine către Comisia de Bacalaureat județeană din județul evaluator.

Transmiterea de către Comisia de Bacalaureat județeană din județul evaluator a solicitării de a primit lucrările pentru vizualizare directorilor unităților de învățământ care au fost centre zonale de evaluare.

8-9 iulie 2022 Pregătirea de către directorii unităților de învățământ care au fost centre zonale de evaluarea lucrărilor pentru vizualizare, conform procedurii. Transmiterea la Comisia de Bacalaureat județeană din județul evaluator a fotocopiilor lucrărilor solicitate pentru vizualizare, conforme cu originalul.

9-10 iulie 2022 Pregătirea fișierelor cu fotocopiile lucrărilor solicitate pentru vizualizare și încărcarea lor pe FTP conform procedurii.

12-13 iulie 2022 – Vizualizarea lucrărilor de către solicitant, conform procedurii și a programului anunțat.

Amintim că 49.091 de contestații au fost făcute anul acesta de candidații de la Bac 2022, cu 6889 mai puține decât anul trecut, potrivit Biroului de presă al Ministerului Educației la solicitarea Edupedu.ro. Cele mai multe contestații au fost depuse la limba și literatura română, 22.169 de contestații. La proba obligatorie a profilului, 13.218 contestații. 13.281 au fost depuse la proba la alegere a profilului și specializării, iar la limba maternă 423 de contestații. La toate materiile s-au înregistrat mai puține contestații decât anul trecut. (Mai multe detalii aici)

După afișarea rezultatelor finale, rata de promovare la BAC 2022 a fost 75,2%, după cum a anunțat ministrul Educației. – detalii aici

Citește și:
ANALIZĂ Cea mai mare rată de promovare la Bac din ultimii 13 ani, cu cea mai mică generație de participanți din ultimii 30 de ani / Peste 91 de mii de tineri au luat diploma după ce 46 de mii de note au fost modificate de contestații
Secretarul de stat Bogdan Cristescu, despre profesorii care au corectat greșit la BAC 2022: Scopul nu este să-i pedepsim, sunt colegii noștri. Ei evaluează zi de zi elevi, nu evaluează o dată pe an la bacalaureat
Sorin Cîmpeanu, despre profesorii corectori de la examenele naționale: Ne propunem să folosim exclusiv evaluatori formați
E nevoie ca elevii din liceele fără promovați la Bacalaureat să aibă acces la ceea ce se predă în liceele care au demonstrat că pot avea rată de promovare de 100%, spune Sorin Cîmpeanu
Directoarea Colegiului “Lazăr” din Capitală, unde toți elevii au luat Bac-ul: „Sunt convinsă că rezultatele se datorează și programului pilot” prin care în ultimele 3 luni din clasa a XII-a elevii au făcut doar 3 zile pe săptămână școală fizică și doar pregătire pentru Bac
BAC 2022: Lista liceelor unde toți candidații înscriși au promovat
Bacalaureat 2022: Lista celor 42 de licee în care niciun elev nu a promovat examenul
Cele mai bune licee din România, în funcție de mediile de la Bacalaureat 2022 – clasament al platformei BAC+
Rezultate BAC 2022: Peste 13.200 de note de 10 la toate disciplinele. Cele mai multe sunt la Matematică: peste 3.300 de note maxime

Foto: Classroom © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Programele pentru Bacalaureat 2023 sunt cele dinainte de pandemie, fără conținuturi eliminate, deși ministrul Cîmpeanu anunța pe 27 iunie că „sigur că programa va fi simplificată și anul viitor”

Programele de examen pentru tinerii care vor susține anul viitor Bacalaureatul 2023 revin la forma pe care o aveau înainte de pandemie, potrivit proiectului de ordin care stabilește regulile, obținut…
Vezi articolul

Cele cinci mari universități membre ale Consorțiului Universitaria susțin organizarea examenului de Bacalaureat 2020: Ne dorim tineri cu încredere în ei, rezilienți și conștienți că efortul le este răsplătit

“Eliminarea examenului de Bacalaureat și/sau diminuarea exigențelor acestui examen ar atrage după sine consecințe nefaste pentru educabili și pentru sistemul de învățământ în sine”, atrag atenția cele cinci mari universități…
Vezi articolul

Sorin Ion despre diferențele mari de punctaj la corectarea unor lucrări la simulări: Vom merge către acel profesor să-l formăm, nu “să-i tăiem capul” / Ministerul Educației face liste cu acești profesori pentru a le îmbunătăți competențele de evaluator

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, spune că profesorii care au acordat punctaje diferite mari la corectarea lucrărilor de la simulările examenele naționale vor fi ajutați “pentru a-și…
Vezi articolul

Simulări pentru Evaluarea Națională 2022 și Bacalaureat 2022 organizate la sfârșitul lunii pentru elevii din județul Brăila, de către inspectorat. La nivel național nu există niciun calendar al acestora

Elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a/a XIII-a de la școlile și liceele din Brăila susțin simulări pentru Bacalaureat 2022 și Evaluarea națională 2022, potrivit unei…
Vezi articolul