ULTIMA ORĂ UNIFARM – firma de stat care nu a putut să livreze măștile pentru elevi și profesori, acuză Ministerul Educației

7.150 de vizualizări
FOTO: pixabay.com
UNIFARM este firma de stat care nu a putut să livreze măștile pentru elevi și profesori, motiv pentru care cu doar o săptămână înainte de începerea școlii Ministerul Educației a lansat o nouă procedură de achiziții de măști, susține Ministerul condus de Monica Anisie. După ce Edupedu.ro a relatat în exclusivitate că achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de Minister, instituția vine cu explicații cu privire la procedura de achiziții.

Amintim că obligativitatea ca Ministerul Educației să le asigure elevilor și personalului didactic și nedidactic “numărul necesar de măști de protecție” în perioada pregătirii pentru examene a fost instituită pe 15 mai 2020, prin Legea 55 care reglementează trecerea de la situația de urgență la starea de alertă.

“Având în vedere starea de alertă, termenul foarte scurt până la deschiderea unităților de învățământ, cât și faptul că produsele achiziționate trebuie distribuite acestora anterior datei de 02.06.2020, MEC a demarat procedura de achiziție ‘negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare’. Au fost depuse 2 (două) oferte, de către agenții economici C.N. UNIFARM S.A. și C.N. SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPAȚIILOR ÎN ENERGIE S.A”, spune astăzi Ministerul Educației.

“Acestea au fost supuse procedurilor specifice de calificare și evaluare, MEC declarând admisibilă oferta C.N. UNIFARM S.A., încheindu-se, astfel, procedura de evaluare”, precizează instituția.

Procedura de achiziție a măștilor, explicațiile Ministerului Educației:

“Informare privind procedura de achiziție de măști pentru protecția elevilor, cadrelor didactice și a personalului implicat în vederea desfășurării examenelor naționale

Referitor la procedura de achiziție de măști pentru protecția elevilor, cadrelor didactice și a personalului implicat în vederea desfășurării examenelor naționale transmitem următoarele:

Parlamentul României a instituit obligația Ministerului Educației și Cercetării (MEC) de a asigura măști pentru elevi si cadrele didactice.

În acest sens, MEC a demarat procedurile legale în vederea achiziționării de măști. Astfel, având în vedere starea de alertă, termenul foarte scurt până la deschiderea unităților de învățământ, cât și faptul că produsele achiziționate trebuie distribuite acestora anterior datei de 02.06.2020, MEC a demarat procedura de achiziție ‘negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare’.

Au fost depuse 2 (două) oferte, de către agenții economici C.N. UNIFARM S.A. și C.N. SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPAȚIILOR ÎN ENERGIE S.A.

Acestea au fost supuse procedurilor specifice de calificare și evaluare, MEC declarând admisibilă oferta C.N. UNIFARM S.A., încheindu-se, astfel, procedura de evaluare.

În acest context, operatorul economic a transmis o adresă către MEC prin care informează că deși furnizorul de măști este același, acestea din urmă provin de la 3 (trei) producători diferiți, producători pentru care ofertantul nu a transmis documente și mostre de produs în perioada desfășurării etapei de calificare și evaluare. Solicitarea acestuia privind suplimentarea mostrelor și documentelor aferente ofertei depuse a fost transmisă ulterior încheierii procedurii de calificare și evaluare.

MEC a invitat C.N. UNIFARM S.A. la semnarea contractului pentru cantitatea ofertată de 6.153.500 măști, conform ofertei evaluate inițial.

Ca urmare a neprezentării C.N. UNIFARM S.A. la semnarea contractului în termenul stabilit, procedura a fost anulată, iar în această dimineață MEC a inițiat de urgență o nouă procedură de achiziție de măști.”

Citește și:

EXCLUSIV Achiziția de măști pentru elevi și profesori a fost anulată de Ministerul Educației, care a lansat astăzi o nouă procedură – cu doar o săptămână înainte de începerea școlii

 

 


2 comments
  1. C.N. UNIFARM S.A. și C.N. SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPAȚIILOR ÎN ENERGIE S.A.
    sunt companii nationale, trebuie o firma de casa , a PNL, cei care se ocupa la ministerul invatamantului de achizitia mastilor sunt numiti pe post de cine credeti? Nu stiti ? de premierul Orban .
    Primul secretar de stat numit de premierul Ludovic Orban în Ministerul Educației, Lucian Dragoș Rădulescu, secretar general al PMP Prahova , iar președintele comisiei de evaluare a fost dna secretar de stat Luminița Barcari – fost inspector școlar general la ISJ Ialomița și vicepreședinte PNL Ialomița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cinci liceeni au câștigat un concurs cu tema „Drepturile omului în timpul pandemiei”, organizat de Ambasada SUA. Atașatul cultural, William O’Connor: Pentru mine e uluitor să văd unde a ajuns această națiune în 30 de ani

Câştigătorii concursului „Drepturile omului în timpul pandemiei”, organizat pentru liceeni de Ambasada SUA la București, au fost desemnați, miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc online, transmite Agerpres.…
Vezi articolul

Olimpiadele să fie organizate online de societățile științifice – apelul lansat de Societatea de Științe Matematice din România: “Nu putem lăsa deoparte pregătirea de excelență a copiilor dotați”

Olimpiadele școlare trebuie organizate și anul acesta, iar în condițiile în care Ministerul Educației a renunțat la susținerea lor în formatul prevăzut de legea educației, atunci ele trebuie desfășurate “cel…
Vezi articolul

Pilotarea testelor standardizate, de la finalul anului școlar trecut – o oportunitate ratată. Interviu cu cercetătorul Dacian Dolean: Volumul de muncă a fost imens, dar eforturile au fost inutile având în vedere că nu și-au atins scopul

Expertul în științele educației Dacian Dolean susține într-un interviu pentru Edupedu.ro că demersul de testare prin platforma privată a celor aproape 150.000 de elevi nu și-a atins scopul oficial, acela…
Vezi articolul

Lucian Ciolan: Liceele pedagogice pot funcționa în continuare, dar nu mai suntem în situația de acum 30 de ani, în care un tânăr absolvent de liceu pedagogic, de 17-18 ani, avea maturitatea necesară să primească responsabilitatea de a decide destinele educaționale ale unui grup de 25 sau 30 de copii

Complexitatea carierei didactice, complexitatea lumii în care trăim a crescut atât de mult – spune profesorul universitar Lucian Ciolan, prorector al Universității București – încât cred că un tânăr de…
Vezi articolul