Noile teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și BAC 2021 au fost publicate de Minister

378.220 de vizualizări
Foto: © Maurice Van Den Bosch | Dreamstime.com
Noi teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a care se pregătesc de Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 au fost publicate de Ministerul Educației. Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului tip de examen, care are o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți. Modelele de subiecte atât pentru EN, cât și pentru BAC sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la toate examenele naționale.

Baremele au fost publicate aici.

Descarcă de aici Testele de antrenament:
Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021:
Teste de antrenament pentru Bacalaureat 2021

Atenție, testele pentru bacalaureat sunt afișate în funcție de opțiunile posibile ale candidatului corespunzătoare pentru fiecare filieră și profil. Această grupare a testelor de antrenament va permite fiecărui candidat să își aleagă, în funcție de opțiuni, filieră și profil, setul de teste pentru a se pregăti în vederea susținerii examenului de bacalaureat. Toate testele pot fi descărcate de pe linkul de mai jos.

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 și pentru BAC 2021 pot fi descărcate de mai sus. Este vorba despre tipuri de subiecte concepute pe modelul testărilor internaționale.

Informații de background

Reamintim că până acum 8 seturi de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureat 2020 fuseseră publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pentru pregătirea elevilor.

Acestea pot fi descărcate de aici:

Programele pentru examenele naționale au fost deja publicate: Noile programe pentru Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națională 2021 au fost publicate în Monitorul Oficial

Evaluarea Națională 2021 este un examen care se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevii care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

Amintim că acesta este al doilea set de teste model, după ce primele modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 publicate de Minister au fost criticate de asociațiile de părinți atât pentru numărul de cerințe la Limba și literatura română, cât și pentru modalitatea în care fuseseră concepute.

Probele scrise de la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a au loc în acest an pe 22 și 24 iunie, potrivit calendarului oficial.

Calendar Evaluarea Națională 2021
  • 07 – 11 iunie 2021            Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021                    Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021                   Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021                  Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021                   Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Calendar BAC 2021
31 mai-4 iunie 2021Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
14-16 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
16-17 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
18-23 iunie 2021Evaluarea competențelor digitale – proba D
23-25 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
28 iunie 2021Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
5 iulie 2021Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00
6-9 iulie 2021Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021Afișarea rezultatelor finale
Calendar simulare Evaluarea Naţională 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:
  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
  • 30 martie 2021: Matematică
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
Calendar simulare BAC 2021 pentru clasele a XII-a și a XIII-a:
  • 22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
  • 25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

Vezi și: Modele de subiecte pentru BAC 2021 au fost publicate de Ministerul Educației: descarcă modelele de cerințe pentru Matematică, Română, Istorie, Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică, Socio-umane

Citește mai multe despre:

BAC 2021

Evaluarea Națională 2021


22 comments
  1. Referitor la testul de antrenament propus pt 2021 (Proba E. (d) FIZICĂ Filiera teoretică – profilul real…) formularea problemei II lasa foarte mult de dorit: daca “corpul este lansat din vârful unui plan înclinat cu unghiul  = 300 față de orizontală “și “viteza inițială a corpului este orientată de-a lungul planului înclinat în jos și are modulul v0 = 5,0 m/s”,cerinta (b) legata de “orientarea vectorului accelerație în timpul coborârii pe planul înclinat”, nu face altceva decat sa creeze confuzie…in conditiile in care la cerinta (a) se induce idea “coborarii corpului pe planul inclinat”; unde mai urca corpul pe planul inclinat (daca acceleratia este orientate in sens opus vitezei??) daca acesta este lansat din varful planului? Va sugerez modele de probleme clare, cu o exprimare mai putin ambigua, deoarece fenomenul fizic trebuie inteles corect.
    Multumesc

  2. La matematica, in continuare, nu consider ca simplificarea a fost suficienta, astfel incat se pune in continuare mai mult accent pe memorarea si aplicarea unor algoritmi matematici si mai putin pe gandirea matematica logica a participantilor. La limba romana, apreciez ca exercitiile sunt mai mult in favoarea gandirii critice si a interpretarii textului, insa nu toti elevii pot raspunde la intrebarile de asociere a textului suport cu un altul deja citit. Subiectele EN ar trebui sa fie accesibile pentru toate tipologiile de elevi, atat pentru cei care citesc lecturi suplimentare, cat si pentru cei care nu vad lectura ca o pasiune.

  3. La matematica pt Evaluarea National este o discrepanta foarte mare intre exercitii banale, de genul 60:3=? (notat cu 5 puncte, adica 50 de sutimi din nota finala) si o problema complexa de geometrie (notata tot cu 5 puncte). La problemele de tip grila de ce mai este spatiu? Daca elevul scrie si greseste la ultimul calcul nu i se ia oricum nimic in considerare.
    La problemele unde trebuie rezolvarea scrisa, copiii se plang ca, uneori, este spatiul mic si nu pot scrie toate detaliile (si ar putea fi penalizati). Sunt si copii care scriu, poate, mai mare. Vor avea voie si cu ciorna? Ce se intampla daca gresesc si trebuie sa taie? Vor avea voie sa completeze rezolvarea pe o alta pagina? Care este metodologia? Copiii isi pun astfel de probleme dar profesorii nu stiu sa raspunda.

  4. Va rog frumos sa postati cate 5 teste pe saptamana, nu 2 sau 3. Cu cat mai multe cu atat mai bine. La romana va rog sa se ia in considerare faptul ca nu multi citesc lecturi suplimentare, astfel exercitiul 9 cu asocierea, este cam dificil.

  5. De ce nu putem gasi toate acestea pe saitul Ministerului Educatiei ? Eu am cautat pe sait (si nu asa la plezneala) si nu am gasit nimic despre aceasta chestiune, actualizat pentru 2021. Voi de unde aveti aceste informatii?

    1. Din cate am inteles, se vor publica cate 2-3 teste pe saptamana, mult prea putine din punctul meu de vedere in comparatie cu ceilalti ani in care apareau cate 5.

      1. anul trecut au inceput sa apara mult mai tarziu, nu din februarie. in final o sa fie tot atatea teste, dar acum au inceput sa apara mai devreme.

  6. Mi se par decente, si asa ar trebuii sa fie niste examene de evaluare nu doctorate ca totusi sunt niste copii. Ne dorim mai multe teste de antrenament.

  7. As avea,si altele sa scriu, dar cel mai mult m-a socat , la Fraza, in care s-a cerut sa recunoasca propozitiile , primele doua, PP, in raport de coordonare prin conjunctia simpla, coordonatoare ADVERSATIVA “dar”. In Fraza insa mai erau, si o CM, si o SB, pe care promisesera ca le vor scoate!

    Or, un elev, care n-a parcurs toate subordonatele, poate nu recunoastea ca mai sunt, si acestea!
    De ce mi se pare dificil?
    Intrucat FRAZA se preda, cu toate secretele sale, abia in clasa a 8-a si atunci, de unde sa stie un elev, care n-a parcurs cele 14 subordonate, ca, sa le si poata recunoaste!???

    Rog Echipa ministeriala, sa ofere FRAZE numai cu PP, AT, CD si CP !
    Atat, intrucat ei au decis asta!
    Doamne, ajuta pe copiii nostri!
    Amin!

  8. Un întreg talmes balmes, atât de greu și atât de stufoasa materia… Va doare fix în f… Dar vreți promovabilitate la evaluare și bac. Cu ce ajuta un elev despre filicate la biogie de exemplu în viata asta…. Sau …. Sau… Sau… Materie stufoasa, voi îi faceți sa urască cartea, nu ati ținut cont de Pandemie, de orele on line, de lipsa de internet unii copii, materiale, etc. În loc sa simplificat ați complicata și mai tare….. Jale cu voi, jaleeee. Nu era frumos după model suedez pe timp de Pandemie? Echivalarea mediilor?

  9. Am vazut ca s-au publicat teste de antranament pentru evaluare nationala, romana si matematica. ar fi de folos sa avem si raspunsuri la aceste teste, se vor publica si acestea?

  10. Un singur model?! Acesta este ” seria de teste”care ii vor “ajuta” pe copii? Mi se pare jenant ce se intampla, avand in vedere felul in care au fost sustinuti copiii anul trecut si cat de simplu a fost pentru ei. In plus, modelele publicate in culegeri ( ma refer la Evaluarea Nationala) par sa urmeze cam acelasi tipar la gramatica. Modelul propus acum, arata clar ca exercitiile vor fi de o mare diversitate si copiii nu vor sti la ce sa se astepte. De ce atata neconcordanta intre culegerile publicate si aceste modele? Era asa dificil sa se publice un set de 5 teste ca anul trecut?!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Examene fără emoții în 2024 alături de Ghidurile Booklet pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, pregătite de autori de excepție, adaptate în conformitate cu noile modele de subiecte și noua programă școlară propuse de Ministerul Educației (P)

Generații întregi de copii au obținut rezultate de excepție la examenele de la finele claselor a VIII-a și a XII-a învățând din Ghidurile Booklet. De aproape un sfert de veac,…
Vezi articolul