ULTIMA ORĂ Subiectele și baremele de corectare de la Titularizare 2024 – Învățători au fost publicate. Candidații au avut de scris un eseu, de minimum 500 de cuvinte, în care să caracterizeze un personaj dintr-o operă ce aparține genului epic

52.366 de vizualizări
Subiect Titularizare Învățători 2024 Edupedu.ro / Foto: captură document
Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru profesorii de învățământ primar au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației. Proba scrisă a concursului național a avut loc între orele 9 și 13, pentru aproape 36.000 de candidați. Descarcă documentele de mai jos.

Candidații au avut de scris, printre altele, un eseu, de minimum 500 de cuvinte, în care să caracterizeze un personaj dintr-o operă ce aparține genului epic.

Accesul candidaților în centrele de concurs a fost permis până la ora 8.00, iar examenul a început la ora 9, potrivit procedurii Ministerului Educației.

La nivel naţional sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 complete (6.606 urban +1.885 rural) și 1.242 incomplete (673 urban + 569 rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română: 1.384.

O analiză Edupedu.ro arată că 6.800 de candidați la examenul de angajare în școli sunt din promoția curentă, cel mai mare număr din ultimii 14 ani. Numărul mare de candidați vine în contextul în care salariul debutantului la 1 iunie 2024 este de circa 3.700 de lei net, salariu obținut în urma grevei profesorilor de anul trecut.

  • DOCUMENT Barem Învățători Titularizare 2024:
  • DOCUMENT Subiect Învățători Titularizare 2024:

Subiectele și baremele de la Titularizare 2023 pentru profesorii de învățământ primar pot fi consultate aici.

Ce este titularizarea?

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Ce urmează după proba scrisă

Lucrările scrise ale candidaților vor fi evaluate digitalizat în centre constituite la nivel național pe discipline.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Edupedu.ro va reveni cu acestea imediat ce sunt disponibile. 

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv în data de 24 iulie.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 31 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.


5 comments
  1. Un elev de clasa aX-a care face meditații la română și matematică reușește să obțină nota 7.Daca așa grad de complexitate au subiectele pentru viitorii învățători titulari ,asta este dovada colapsului învățământului românesc.

    1. Hai că reușește un elev de clasa a IX-a să trateze subiecte de pedagogie… Ai gândit mult când ai spus asta…

  2. Multe cărți de pedagogie, terminologia e aceeași, dar abordări diferite. Depinde cine a corectat, din ce carte a învățat, la ce se raportează când corectează!
    Obiectivele, planul de lecție….o întreagă poveste. Nu se pun de acord niciodată, zece profesori universitari și alți zece metodiști te vor învăța fiecare într-un anume mod, al său, așa cum a fost și el învățat!

  3. Cea mai mare problemă,cel puțin pe tehnic,este ca la baremele unor astfel de examen nu sunt arătate clar rezolvările,ci ,spre exemplu,pur și simplu se spună,că ,,pentru definirea termenului de…se acorda 2 p,fără să se precizeze clar care ar fi acea definiție…Nu poți pretinde astfel unui candidat să ia peste 7 la urcare,dacă tu nu îi arăți car,cum trebuie rezolvată as ce sa lucrare..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Evaluatorii ARACIP vor asista la lecții, vor vorbi cu elevii – anunță președinta agenției de asigurare a calității, Mariana Dogaru / Noile evaluări externe ale școlilor și grădinițelor nu vor mai implica doar documente și hârtii și ar trebui să poată fi făcute de la mijlocul lunii mai

ARACIP – Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – lucrează la un document care prevede unele modificări în procedura de evaluare externă a unităților de învățământ. “Trebuie…
Vezi articolul