ULTIMA ORĂ Subiectele la Geografie – Bacalaureat 2024, fotografiate într-o sală de examen. Candidata care fraudează proba pare să fie în a doua bancă / UPDATE 2: Inspectorul șef Marius Gondor: Frauda nu este din județul Arad

6.437 de vizualizări
Subiecte BAC Geografie 2024 / Foto: Știrileprotv.ro / Colaj Edupedu.ro
Subiectele de la o probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de vară au apărut pe Internet la scurt timp după începerea examenului. De data aceasta, la proba la alegere în funcție de profil. Subiectele la Geografie au fost publicate de stirileprotv.ro.
  • UPDATE 11:05 Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Arad face verificări pentru a identifica centrul de examen din care au fost făcute fotografiile, spune inspectorul școlar general Marius Gondor. „Cu informațiile pe care le avem acum, puține, încercăm să identificăm centrul de examen”, a precizat Marius Gondor pentru Edupedu.ro.
  • UPDATE 11:50 Inspectorul școlar general Marius Gondor spune că frauda nu este din județul Arad, așa cum am prezentat inițial în articol.
    • Potrivit surselor Edupedu.ro, ar fi vorba de un centru de examen din Argeș.

Și la proba de joi, 4 iulie, subiectele au apărut în spațiul public înainte de ora 12:00, la care majoritatea absolvenților de liceu predau lucrările și ies din sălile de examen.

Conform documentelor publicate de sursa citată, centrul de examen ar fi din județul Arad, cu numărul care ar putea fi „332”. Fotografiile sunt făcute dintr-o sală de examen, iar candidata care fraudează proba pare să fie în a doua bancă.

În continuare, apelul Ministerului Educației la responsabilitate, făcut luni de instituție către profesori, directori, elevi și presă, de a nu publica subiectele înainte de terminarea probelor, reluat de ministra Ligia Deca și în conferința de presă de miercuri, 3 iulie, nu a avut efect.

Iată subiectele la Biologie BAC 2024 Geografie, publicate de Știrileprotv.ro:

Articol în curs de actualizare.


2 comments
  1. Si alte tari se confruntă cu problema aceasta si au gasit solutia; blocheaza internetul si chiar telefonul (cu excepția nr 112) pe durata probelor la nivel national.

  2. Nicio probă fără fraudă! Fraudă la Evaluare Națională, fraudă la bacalaureat – semne bune generațiile viitoare au!

    Au învățat de la mai-marii țării exact metodele de succes – fură, fură, fură și nu ezita, așa o să ai succes! Iar dacă te prind, neagă, tărăgănează, dă în judecată – vei câștiga, într-un fel sau altul.

    Nu-i nimic, hai să mai schimbăm un pic regulamentul ăla, cine fură la teste, lucrări, examene, să ia 10 de la bun început, să nu ne mai complicăm cu de-astea. Cine e prins copiind, să dea și la alții. Evident, să fie scoase toate sancțiunile (nu că ar fi existat multe), iar dacă profesorul comentează ceva, să fie trimis el la camera de detenție, pardon, reziliență, pardon, de pregătire… Cum venea? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modele de clase inteligente și metode inovatoare de predare pentru o educație eficientă și durabilă, soluții concrete și personalizate pentru o școala digitală: SMARTEdu 2023 Oradea, evenimentul anului în educația digitală (P)

Școlile din România au acum o ocazie unică de a obține, prin PNRR, finanțări pentru dotarea sălilor de clasă din școli cu echipamente digitale. Numai în prima parte a acestui an, au…
Vezi articolul

Angajarea ca profesori de „Educație pentru viață” în școli a persoanelor din ONG-uri sau alte instituții, propusă de secretarul de stat Sorin Ion: În fața elevului la clasă să poată să fie nu numai un profesor pe diploma căruia scrie profesor

Angajarea ca profesori de „Educație pentru viață” în școli a persoanelor din ONG-uri sau alte instituții, a fost propusă de secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, în cadrul…
Vezi articolul

Președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache, în cazul schimbărilor în analiza plagiatelor: Ministrul Cîmpeanu “vine cu o moștenire problematică” / “Să prezinte coaliției de guvernare care îi sunt planurile în privința CNATDCU”

“Deciziile care țin de sănătatea morală, de etica socială, de agenda anticorupție pe care actuala coaliție guvernamentală și le-a asumat la formarea ei și la preluarea mandatului guvernamental nu pot…
Vezi articolul

FOTO/VIDEO „FutureLabs” și „Moara de plastic” – proiecte de educație și protecția mediului pentru școli și comunitățile rurale din Ținutul Buzăului / Cum funcționează 

Un proiect la care lucrează asociația care gestionează Geoparcul „Ținutul Buzăului” este „FutureLabs”. Deja câteva sute de copii din școlile din comunele Colți, Scorțoasa și Tisău beneficiază de laboratoare moderne…
Vezi articolul