- UPDATE 11:05 Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Arad face verificări pentru a identifica centrul de examen din care au fost făcute fotografiile, spune inspectorul școlar general Marius Gondor. „Cu informațiile pe care le avem acum, puține, încercăm să identificăm centrul de examen”, a precizat Marius Gondor pentru Edupedu.ro.
- UPDATE 11:50 Inspectorul școlar general Marius Gondor spune că frauda nu este din județul Arad, așa cum am prezentat inițial în articol.
- Potrivit surselor Edupedu.ro, ar fi vorba de un centru de examen din Argeș.
Și la proba de joi, 4 iulie, subiectele au apărut în spațiul public înainte de ora 12:00, la care majoritatea absolvenților de liceu predau lucrările și ies din sălile de examen.
Conform documentelor publicate de sursa citată, centrul de examen ar fi din județul Arad, cu numărul care ar putea fi „332”. Fotografiile sunt făcute dintr-o sală de examen, iar candidata care fraudează proba pare să fie în a doua bancă.
În continuare, apelul Ministerului Educației la responsabilitate, făcut luni de instituție către profesori, directori, elevi și presă, de a nu publica subiectele înainte de terminarea probelor, reluat de ministra Ligia Deca și în conferința de presă de miercuri, 3 iulie, nu a avut efect.
- Luni, la prima probă scrisă, subiectele la Limba și literatura română s-au scurs din cel puțin două centre de examen, unul din Gorj și altul din Sălaj, la scurt timp de la primirea subiectelor de către elevi.
- Marți, 2 iulie, subiectele de la Matematică tehnologic Bacalaureat s-au scurs pe internet în timpul probei, fotografiate într-o sală de examen. Inspectoratul Școlar Județean Constanța spune că subiectele nu sunt din județ
Iată subiectele la Biologie BAC 2024 Geografie, publicate de Știrileprotv.ro:
Articol în curs de actualizare.
5 comments
hello, dragilor…doamna profesoara care a postat subiectele…
trebuie găsită foarte repede până la următoarea ședință de manichiură.Vă urez succes.
Aia e elevă. Se vede că n-ai mai dat de un membru adolescent al speciei de ani de zile. Bine că-ți dai cu părerea.
bruiază tata netu și gata daca au făcut 12 clase și nu pricep de ce Bac ul e examenul maturității…a doua zi spun in club ce tari au fost….sila!
Si alte tari se confruntă cu problema aceasta si au gasit solutia; blocheaza internetul si chiar telefonul (cu excepția nr 112) pe durata probelor la nivel national.
Nicio probă fără fraudă! Fraudă la Evaluare Națională, fraudă la bacalaureat – semne bune generațiile viitoare au!
Au învățat de la mai-marii țării exact metodele de succes – fură, fură, fură și nu ezita, așa o să ai succes! Iar dacă te prind, neagă, tărăgănează, dă în judecată – vei câștiga, într-un fel sau altul.
Nu-i nimic, hai să mai schimbăm un pic regulamentul ăla, cine fură la teste, lucrări, examene, să ia 10 de la bun început, să nu ne mai complicăm cu de-astea. Cine e prins copiind, să dea și la alții. Evident, să fie scoase toate sancțiunile (nu că ar fi existat multe), iar dacă profesorul comentează ceva, să fie trimis el la camera de detenție, pardon, reziliență, pardon, de pregătire… Cum venea? 😀