ULTIMA ORĂ Subiectele de la română, Bacalaureat 2024, fotografiate și trimise pe internet dintr-un centru de examen din Gorj

207.675 de vizualizări
Varianta de subiecte dată la proba scrisă de Limba și literatura română, la Bacalaureat 2024, a ajuns pe internet la puțin timp după ora 9, oră la care subiectele au fost primite. Stirileprotv.ro a publicat fotografiile la ora 9:20, în condițiile în care elevii termină proba la ora 12:00. Inspectoratul școlar a declașat o anchetă în privința acestui caz, potrivit reprezentanților instituției.

În documentele ce par a fi fost fotografiate cu o camera de corp, pe care cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, apar subiectele cu watermark „Gorj – 2783”.

Varianta cu numărul 2 ar fi fost cea care a picat.

La subiectul I sunt mai multe cerințe de rezolvat pe baza unui text suport de Gabriel Dimisianu. La subiecul a II-lea elevii au avut de explicat rolul notaților autorului într-un text de piesă de teatru de Gh. Ciprian.

Subiectul al III-lea a fost un eseu cu particularitățile unei nuvele studiate.

Subiectele care au apărut sunt pentru profilul real.

Articol în curs de actualizare


14 comments
  1. nu pot sa cred ca pe colega de munca a lui Gabriel o chema ANDRIANA doamne sunt sigura ca am scris Adriana defapt

  2. Să vedem în cât timp apar furnizorii de soluții anti copiat (anti-microcamere, anti-electronice etc.)
    Chiar îmi vine să cred că cei care fotografiază și trimit poze cu subiecte pe internet nu au nicio treabă cu examenul. Sunt pur și simplu infiltrați care să provoace achiziția de sisteme tip portal de acces…

    (Pamflet…)

  3. Nu vor prinde pe nimeni. Pozele sunt facute cu un sistem special pentru copiat. Se gasesc o gramada de modele pe internet. Acum 5 ani mai mult de o treime dintre colegii mei au luat BAC-ul cu casti din astea. La fel si vecinii mei rromi care si-au luat permis de sofer cu aceeasi metoda. Sunt foarte populare. Politia si inspectoratele scolare stiu de castile astea, dar inchid ochii.

  4. Si la profilul uman nu se stie ce subiecte au?
    Ma gandesc ca subiectul III e tot legat de nuvela – caracterizare, dar restul?

    Multumesc !

    1. Subiectele I și II sunt IDENTICE la toate profilurile și filierele. Toată lumea scrie același lucru. Doar la subiectul III apare o (foarte mică) deosebire.

      Dar cică sunt adaptate numărului de ore de studiu și profilului ales de elev…

  5. Ce frumos! La fel și la EN (atunci a fost chiar CNTV, cu pretenții de medii de 10 și note uriașe. Nu mai e de mirare de ce, nu?)

    Și după aceea cică avem colegiile naționale (unde unii fură în dra*i) și liceele tehnologice, unde fraierii nu primesc rezultatele de-a gata și scriu și ei ce știu și ce pot. Dar examenul e ”corect” iar laudele le primesc colegiile naționale, pe când liceele tehnologice sunt făcute cu ou și cu oțet (poate pe merit, dar nici colegiile naționale n-au de fapt acele rezultate cu care se laudă, dacă-s bazate pe fraudă!)!!

    1. …ce fraudă a fost la CNITV la EN? Nu găsesc știrea. Ne puteți spune mai clar?Mulțumesc.

        1. scuze, dar chiar nu inteleg. Vorbim de CNITV București? S-au scurs subiectele la matematica la EN in timpul probei? Așa înțeleg din prima postare a d-nei ANA.

          1. C N T V

            Colegiul Național Tudor Vladimirescu. Din Tg Jiu, Gorj. Poate ați citit o literă în plus acolo unde nu e.

            Dar nu vă temeți, frauda există în toate liceele care se cred vârfuri. De data asta au fost prinși cei din CNTV, la liceul unde a fost copilul dvs n-au fost prinși încă. Să nu vă închipuiți că nu a fraudat nimeni – ei singuri spun, după ce se încheie examenul. Doar ascultați-i.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conflictul ideologic din școlile americane: Un district școlar din San Francisco a cheltuit 250.000 de dolari pentru un program „Woke” / Rezultatele elevilor au scăzut după introducerea programei / Ce îi învățau pe elevi

O școală primară din Hayward, care se luptă să stimuleze scorurile scăzute la teste și prezența dezastruoasă a elevilor, cheltuiește 250.000 de dolari din bani federali pentru o organizație numită…
Vezi articolul

Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe online

Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…
Vezi articolul

Noile norme pentru asigurarea asistenței medicale a copiilor din creșe și grădinițe și a elevilor au fost publicate. Profesorii au ca atribuții să prevină fumatul, consumul de alcool și droguri și să discute cu părinții „să accepte imunizările”

Anul acesta, în metodologia privind asigurarea asistenței medicale a copiilor și a elevilor apar și normele pentru antepreșcolari, adică pentru cei care frecventează creșa, care până acum nu se regăseau…
Vezi articolul