ULTIMA ORĂ Subiectele de la română, Bacalaureat 2024, fotografiate și trimise pe internet dintr-un centru de examen din Gorj

0 vizualizări
Varianta de subiecte dată la proba scrisă de Limba și literatura română, la Bacalaureat 2024, a ajuns pe internet la puțin timp după ora 9, oră la care subiectele au fost primite. Stirileprotv.ro a publicat fotografiile la ora 9:20, în condițiile în care elevii termină proba la ora 12:00. Inspectoratul școlar a declașat o anchetă în privința acestui caz, potrivit reprezentanților instituției.

În documentele ce par a fi fost fotografiate cu o camera de corp, pe care cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, apar subiectele cu watermark „Gorj – 2783”.

Varianta cu numărul 2 ar fi fost cea care a picat.

La subiectul I sunt mai multe cerințe de rezolvat pe baza unui text suport de Gabriel Dimisianu. La subiecul a II-lea elevii au avut de explicat rolul notaților autorului într-un text de piesă de teatru de Gh. Ciprian.

Subiectul al III-lea a fost un eseu cu particularitățile unei nuvele studiate.

Subiectele care au apărut sunt pentru profilul real.

Articol în curs de actualizare


5 comments
  1. Si la profilul uman nu se stie ce subiecte au?
    Ma gandesc ca subiectul III e tot legat de nuvela – caracterizare, dar restul?

    Multumesc !

  2. Ce frumos! La fel și la EN (atunci a fost chiar CNTV, cu pretenții de medii de 10 și note uriașe. Nu mai e de mirare de ce, nu?)

    Și după aceea cică avem colegiile naționale (unde unii fură în dra*i) și liceele tehnologice, unde fraierii nu primesc rezultatele de-a gata și scriu și ei ce știu și ce pot. Dar examenul e ”corect” iar laudele le primesc colegiile naționale, pe când liceele tehnologice sunt făcute cu ou și cu oțet (poate pe merit, dar nici colegiile naționale n-au de fapt acele rezultate cu care se laudă, dacă-s bazate pe fraudă!)!!

    1. …ce fraudă a fost la CNITV la EN? Nu găsesc știrea. Ne puteți spune mai clar?Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația cercetătorilor Ad Astra propune un Pact Național pentru Cercetare: evaluări transparente, finanțare predictibilă și bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători

Evaluarea transparentă a performanței științifice, alocări bugetare care să crească anual, o schemă de finanțare bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători și o finanțare predictibilă pentru competiții – acestea sunt…
Vezi articolul