ULTIMA ORĂ Subiecte Anatomie, Biologie vegetală și animală, Chimie și Fizică BAC 2024 – sesiunea de toamnă. Descarcă cerințele primite de candidați și baremele de corectare

16.065 de vizualizări
Biologie Bac 2024 Toamnă / Foto: Captură subiect
Subiectele și baremele cu răspunsurile corecte pentru proba la alegere în funcție de profil de la examenul de Bacalaureat 2024 sesiunea august au fost publicate de Ministerul Educației, pe subiecte.edu.ro, la ora 15:00. Descarcă de mai jos cerințele primite de candidați miercuri și baremele de corectare.

Candidații au avut de rezolvat varianta cu numărul 8 și au putut alege să susțină proba la una dintre cele 10 discipline.

DOCUMENT DESCARCĂ Subiect Bacalaureat 2024 Toamnă – Anatomie și fiziologie umană:

  • DOCUMENT Barem Bacalaureat 2024 Toamnă – Anatomie și fiziologie umană:

DOCUMENT DESCARCĂ Subiect Bacalaureat 2024 Toamnă – Biologie vegetală și animală:

  • DOCUMENT Barem Bacalaureat 2024 Toamnă – Biologie vegetală și animală:

DOCUMENT DESCARCĂ Subiect Bacalaureat 2024 Toamnă – Fizică TEO:

  • DOCUMENT Barem Bacalaureat 2024 Toamnă – Fizică TEO:

DOCUMENT DESCARCĂ Subiect Bacalaureat 2024 Toamnă – Fizică TEHN:

  • DOCUMENT Barem Bacalaureat 2024 Toamnă – Fizică TEHN:

DOCUMENT DESCARCĂ Subiect Bacalaureat 2024 Toamnă Chimie organică:

  • DOCUMENT Barem Bacalaureat 2024 Toamnă – Chimie organică:

DOCUMENT DESCARCĂ Subiect Bacalaureat 2024 Toamnă Chimie anorganică:

  • DOCUMENT Barem Bacalaureat 2024 Toamnă – Chimie anorganică:

Condițiile pe care un tânăr trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

  1. să fi susținut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. să obţină media generală 6 (cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”, conform regulilor în vigoare.

Vezi și ce au avut de rezolvat candidații la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului de anul trecut:


1 comment
  1. “Completaţi problema de la punctul c) cu o altă cerinţă pe care o formulaţi voi, folosind
    informaţii ştiinţifice specifice biologiei; rezolvaţi cerinţa pe care aţi propus-o.”

    WOW!!!! Deci CERINȚELE se rezolvă, nu PROBLEMELE! Pe vremea mea, cerințele erau satisfăcute sau nu, iar problemele se rezolvau. Plus că adresarea la persoana a II-a plural (voi), în timp ce examenul este individual, lasă loc de interpretări. De ce nu se adresează examinatorul candidatului cu “tu” ? De frică să nu se reducă distanța și să se apropie elevul prea mult de catedră?
    Să-l pui pe elev să-și dea probleme (adică cerințe, scuze) și să le rezolve, mi-a adus aminte celebrele comenzi militare: “Decalotați! Calotați! Decalotați! …”) Și să folosească “informații științifice specifice biologiei” ! De parcă biologia nu-i un domeniu științific! Și ce te faci dacă informațiile (științifice, of course!) sunt specifice și biochimiei?
    Am aruncat o privire peste culegerile de teste pentru bacalaureat din Franța, m-am uitat pe testele din Biology Today (India), pe quiz-urile din USA și-am ajuns la concluzia că Trofim Denisovici Lîsenko bântuie încă mințile “biologilor” români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspectorul școlar general din Timiș, după ce patru inspectori și opt directori de școli din județ au demisionat: Dacă vrem ca țara să meargă într-o direcție a dezvoltării, trebuie să investim în educație, nu să negociem cât le dăm școlilor / Directorii sunt copleșiți de volumul foarte mare de muncă, ei sunt profesori, nu specialiști în contabilitate sau în legislație

Mesaj de protest al inspectorului școlar general din Timiș, Aura Danielescu, după ce patru inspectori școlari și cel puțin opt directori de școli au demisionat din funcțiile pe care le…
Vezi articolul

Campus școlar profesional pentru învățământ tehnic și dual, aprobat de consilierii județeni din Giurgiu / Elevii vor fi formați pentru meserii ca tâmplar parchetar, tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii sau laborant tehnician pentru calitatea mediului

Campusul Școlar pentru învățământ tehnic și dual va fi realizat “având în vedere cererea industriei pentru tinerii absolvenţi de şcoli profesionale şi tehnice calificaţi”, spune preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu pentru…
Vezi articolul