ULTIMA ORĂ Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie 2021. Cursurile continuă online până pe 22 decembrie 2020

76.035 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro
Școlile și grădinițele rămân închise fizic pentru elevi și copii până pe 11 ianuarie 2021, potrivit hotărârii nr 57 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și potrivit calendarului anului școlar 2020-2021. Potrivit documentului, până la intrarea în vacanța de iarnă, adică pe 22 decembrie 2020, elevii și copiii vor continua cursurile în sistem online.

Hotărârea, semnată chiar de premierul demisionar Ludovic Orban, propune Guvernului/Ministerului Educației suspendarea cursurilor până pe 23 decembrie, aceasta fiind prima zi a vacanței de iarnă, potrivit calendarului anului școlar.

“Se aprobă prelungirea suspendării activității lor care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem online pentru perioada 09.12.2000-23.12.2020”

Decizia a fost solicitată printr-o adresă de Ministerul Educației, potrivit textului Hotărâri CNSSU. Această măsură este motivată în felul următor:

“Având în vedere evoluția situației epidemiologice la nivelul României până la data de 07.12.2020, precum și solicitarea Ministerului Educației și Cercetării înregistrată cu numărul 10.723 din 07.12.2020, luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară măsurilor de prevenire, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ teritoriale și a sistemului sanitar”.

Datele generale publicate de autorități arată însă contrariul – o scădere a numnărului de infectări. Chiar Președintele Iohannis remarca zilele trecute că “în ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate zilnic a scăzut semnificativ. E adevărat ca s-a testat un pic mai puțin de sărbători, dar scăderea e clară”.

Președintele a mai susținut că ”scăderea numărului de cazuri noi de se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte. Scăderea e o realitate în Europa, din fericire și noi suntem pe tendința de scădere. Am discutat cu experții și specialiștii și am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschide piețele”. Declarațiile au fost făcute pe 2 decembrie la Bacău, în săptămâna premergătoare alegerilor.

Reamintim că toate unitățile de învățământ din preuniversitar sunt închise fizic din 9 noiembrie, iar pe 9 decembrie ar fi expirat perioada de 30 de zile din ordinul de ministru care a decis formal aceasta măsură.

Pe baza hotărârii CNSSU Ministerul Educație poate prelungi suspendarea cursurilor față în față până pe 23 decembrie.

Calendarul anului școlar 2020-2021, aprobat prin Ordinul Nr. 3.125/2020 din 29 ianuarie 2020 privind structura anului şcolar, este urmatorul:

Semestrul I – elevii intră în vacanța de iarnă miercuri, 23 decembrie 2020 și termină această vacanță Duminică, 10 ianuarie 2020. urmează cursuri de Luni, 11 ianuarie 2021 – pănă Vineri, 29 ianuarie 2021.

Vacanţa intersemestrială este programată ân perioada: Sâmbătă, 30 ianuarie 2021 – Duminică, 7 februarie 2021

Calendarul anului școlar 2020-2021 este aici

Descărcați Hotărârea nr 52 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență

Știrea este în actualizare


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, către ministrul Cîmpeanu: “Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu doctorate falsificate” / “Mi-e foarte clar, educația va merge doar în jos”

“Sunteți la locul dumneavoastră, adică ministru al Educației în Guvernul României, doar din două perspective: sunteți în subordinea unui plagiator – deci pentru asta vă potriviți acolo – și sunteți…
Vezi articolul

Licitațiile pentru laptele, produsele lactate și fructele care trebuie distribuite în școli sunt încă în desfășurare la nivelul a 37 de județe, iar cinci consilii județene nu le-au început deloc, deși școala a început de 3 săptămâni – datele la zi și explicațiile Ministerului Agriculturii

39 de consilii județene și 4 consilii locale au declanșat, până în acest moment, procedurile de achiziție publică pentru atribuirea contractelor de distribuție de lapte, produse lactate și fructe în…
Vezi articolul

Inspectorul școlar general din Timiș, după ce patru inspectori și opt directori de școli din județ au demisionat: Dacă vrem ca țara să meargă într-o direcție a dezvoltării, trebuie să investim în educație, nu să negociem cât le dăm școlilor / Directorii sunt copleșiți de volumul foarte mare de muncă, ei sunt profesori, nu specialiști în contabilitate sau în legislație

Mesaj de protest al inspectorului școlar general din Timiș, Aura Danielescu, după ce patru inspectori școlari și cel puțin opt directori de școli au demisionat din funcțiile pe care le…
Vezi articolul