ULTIMA ORĂ Rezultate Titularizare 2024. Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale ale candidaților la proba scrisă

219.838 de vizualizări
Rezultatele la Titularizare 2024 au fost publicate / Foto: captură site titularizare.edu.ro
Rezultatele de la concursul de Titularizare 2024 au fost publicate astăzi, la ora 12:00, la sediile inspectoratelor școlare și pe platforma dedicată concursului. Notele candidaților la angajarea într-o școală din sistemul public de învățământ sunt cele inițiale, dinainte de contestații.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, astăzi, 23 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv mâine, 24 iulie, până la ora 12:00.

Proba scrisă a avut loc miercuri, 17 iulie, – au fost 37.500 candidați înscriși la Titularizare 2024, dintre care peste 6.800 din promoția curentă. Peste 1.000 de candidați din această promoție nu s-au mai și prezentat la examen.

Peste 2.660 de candidați s-au retras de la proba scrisă de Titularizare 2024 după ce au văzut subiectele. Aproape 50 din cei care s-au prezentat au fost eliminați din examen. Rata de participare a fost de 86,48%, a anunțat Ministerul Educației.

Rezultate Titularizare 2024 – Notele inițiale pe fiecare județ în parte:

Rezultate titularizare 2024 Județul Alba

Rezultate titularizare 2024 Județul Argeş

Rezultate titularizare 2024 Județul Arad

Rezultate titularizare 2024 Municipiul Bucureşti

Rezultate titularizare 2024 Județul Bacău

Rezultate titularizare 2024 Județul Bihor

Rezultate titularizare 2024 Județul Bistriţa-Năsăud

Rezultate titularizare 2024 Județul Brăila

Rezultate titularizare 2024 Județul Botoşani

Rezultate titularizare 2024 Județul Braşov

Rezultate titularizare 2024 Județul Buzău

Rezultate titularizare 2024 Județul Cluj

Rezultate titularizare 2024 Județul Călăraşi

Rezultate titularizare 2024 Județul Caraş-Severin

Rezultate titularizare 2024 Județul Constanța

Rezultate titularizare 2024 Județul Covasna

Rezultate titularizare 2024 Județul Dâmbovița

Rezultate titularizare 2024 Județul Dolj

Rezultate titularizare 2024 Județul Gorj

Rezultate titularizare 2024 Județul Galaţi

Rezultate titularizare 2024 Județul Giurgiu

Rezultate titularizare 2024 Județul Hunedoara

Rezultate titularizare 2024 Județul Harghita

Rezultate titularizare 2024 Județul Ilfov

Rezultate titularizare 2024 Județul Ialomița

Rezultate titularizare 2024 Județul Iaşi

Rezultate titularizare 2024 Județul Mehedinți

Rezultate titularizare 2024 Județul Maramureş

Rezultate titularizare 2024 Județul Mureş

Rezultate titularizare 2024 Județul Neamț

Rezultate titularizare 2024 Județul Olt

Rezultate titularizare 2024 Județul Prahova

Rezultate titularizare 2024 Județul Sibiu

Rezultate titularizare 2024 Județul Sălaj

Rezultate titularizare 2024 Județul Satu-Mare

Rezultate titularizare 2024 Județul Suceava

Rezultate titularizare 2024 Județul Tulcea

Rezultate titularizare 2024 Județul Timiş

Rezultate titularizare 2024 Județul Teleorman

Rezultate titularizare 2024 Județul Vâlcea

Rezultate titularizare 2024 Județul Vrancea

Rezultate titularizare 2024 Județul Vaslui

Ce urmează după rezultate

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

În premieră la acest concurs național, lucrările au fost corectate digitalizat, ca la Evaluarea Națională (EN VIII) și Bacalaureat (BAC) 2024.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv în data de 24 iulie.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 31 iulie. Edupedu.ro va reveni cu acestea imediat ce sunt disponibile.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.

  • Anul trecut, peste 11.400 de candidați la concursul de angajare în Învățământ au putut să se titularizeze dacă găseau post disponibil, alți aproape 8 mii puteau fi doar profesori suplinitori și peste 4.400 nu au reușit să ia nici măcar nota 5 și nu pot preda. Asta arătau rezultatele inițiale de pe 18 iulie.
  • Amintim că doar candidații cu medii peste 7 se pot angaja pe posturile cu viabilitate de peste 4 ani, adică pe perioadă nedeterminată – acest lucru fiind similar cu „titularizarea“.
Situația contestațiilor 2021-2023

În 2023 au fost înregistrate 5.261 de contestații. În cazul a 5.076 de contestații (96,48%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.179 de lucrări notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.897 de lucrări notele inițiale au fost micșorate, potrivit unui comunicat oficial de la rezultatele finale – Titularizare 2023.

În 2022, au fost depuse 5.083 de contestații. În cazul a 4.915 contestații (96,69%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.062 de lucrări notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.853 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

În 2021, 97% dintre contestații s-au soldat cu schimbarea notei, după cum a declarat fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, la acea vreme: „S-au înregistrat un număr de 6248 de contestații, din care 6045 de contestații s-au soldat cu schimbarea notei inițiale. Un procent de 97%, un procent greu de explicat, în condițiile în care este necesară o încredere în evaluare. Mai mult decât atât, avem un număr de 130 de contestații care s-au soldat cu diferențe mai mari de 2 puncte. Avem, de asemenea, diferențe mai mari de 3 puncte, mai mari de 4 puncte (…) Diferențe pe care le apreciez ca fiind inadmisibile.” 

Citește și:


12 comments
  1. De ce rezultatele la titularizare se publică cu numele candidaților, iar rezultatele la Evaluarea Națională și Bacalaureat sunt anonimizate.
    Numai elevilor li se aplică protecția datelor cu caracter personal?

  2. Verificati, va rugam frumos, ce se intampla cu publicarea rezultatelor la titularizare! Este afisat doar rezultatul inspectiei la clasa! Nu gasesc proba scrisa nicaieri. Jud. MM
    Multumesc!

  3. Buna ziua,

    Pentru jud Iasi nu s-au afisat rezultatele la.proba scrisa. Sunt doar rezultatele de la inspectia la clasa. Poate stiti dvoastra, de ce doar ptr Iasi nu sunt afisate notele la proba scrisa?
    va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul la Palatul Cotroceni / Klaus Iohannis: Sunt încredințat că proiectul România educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul luni seara, la Palatul Cotroceni. La încheierea ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a avut un mesaj de circa două minute în care…
Vezi articolul

Modificări esenţiale la Titularizare 2020: Profesorii care s-au înscris în ultimii 3 ani depun acum doar cererea şi, dacă e cazul, documente de completare. Candidaţii pot concura pe posturi din alte judeţe cu o cerere

“Candidații care au depus dosare de înscriere la concursul național în ultimii 3 ani depun sau transmit cererea-tip însoțită doar de documente în completarea celor depuse în anii anteriori, dacă…
Vezi articolul

Seminare pe tema numerologiei pentru profesori „nu ar trebui să constituie o prioritate pentru factorii decizionali de la nivel teritorial” – Consiliul Județean al Elevilor Galați

Consiliul Județean al Elevilor Galați își exprimă nemulțumirea față de inițiativa Inspectorului Școlar General, Selena Costea, care a transmis o adresă oficială către toate unitățile de învățământ din județul Galați,…
Vezi articolul

Sindicatele din educație, despre creșterile cu aproape 300% ale salariilor profesorilor prezentate de ministrul muncii: Sunt cifre eronate. Ne simțim folosiți în campania electorală

“Ministrul Muncii prezintă în spațiul public cifre eronate privind creșterile de salarii din educație”, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Reacția FSLI, unul dintre cele două mari sindicate din învățământul…
Vezi articolul

Principalele schimbări din legile Educației, adoptate parlamentari și care s-ar aplica începând cu generația de elevi care intră la toamnă în clasa a V-a: examen de admitere la liceu pentru 50% dintre locuri, posibilitatea exmatriculării temporare, religia ca disciplină opțională la Bac

Cele mai controversate schimbări aduse prin noile legi ale Educației, votate de Senat luni, sunt legate de admiterea la liceu, printr-un examen suplimentar, pe lângă Evaluarea Națională, pentru 50% dintre…
Vezi articolul

Klaus Iohannis: Autoritățile să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult cât se poate / Profesorii evident că merită stimulentul pentru predarea pe perioada de alertă. Întrebarea e dacă, momentan, se poate

“Trebuie sa evităm știri panicarde și descrierea unor situații extreme, care, sigur, teoretic sunt posibile. Eu cred că autoritățile trebuie să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult…
Vezi articolul