ULTIMA ORĂ Rezultate finale Definitivat 2024. Notele după contestații au fost publicate de Ministerul Educației – LISTĂ pe județe

4.660 de vizualizări
Rezultate Finale Contestații Definitivat 2024 Edupedu / Foto: captură definitivat.edu.ro
Rezultatele finale ale examenului de Definitivat 2024 au fost publicate de Ministerul Educației la ora 10:00. Notele obținute de profesori la acest examen, după rezolvarea contestațiilor, au fost făcute publice atât la centrele de examen, cât și pe definitivat.edu.ro.

Contestațiile s-au putut depune la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 30 iulie (până la ora 20:00) și 31 iulie (până la ora 12:00). Acestea au putut fi trimise și pe mail la adresele comunicate de fiecare centru de examen în parte.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

  • Candidații care nu au media peste 8 nu pot fi angajați doar pe perioadă nedeterminată, rămân la statutul de debutant și nu pot avansa în cariera didactică.
Rezultate finale Definitivat 2024 – Notele pe fiecare județ în parte:

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Alba

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Argeș

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Arad

Rezultate finale Definitivat 2024 Municipiul București

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Bacău

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Bihor

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Bistriţa-Năsăud

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Brăila

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Botoşani

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Braşov

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Buzău

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Cluj

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Călăraşi

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Caraş-Severin

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Constanța

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Covasna

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Dâmbovița

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Dolj

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Gorj

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Galaţi

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Giurgiu

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Hunedoara

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Harghita

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Ilfov

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Ialomița

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Iaşi

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Mehedinți

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Maramureş

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Mureş

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Neamț

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Olt

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Prahova

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Sibiu

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Sălaj

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Satu-Mare

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Suceava

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Tulcea

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Timiş

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Teleorman

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Vâlcea

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Vrancea

Rezultate finale Definitivat 2024 Județul Vaslui

  • Rezultatele de pe definitivat.edu.ro nu sunt afișate corespunzător pentru toți utilizatorii, după cum semnalează mai mulți candidați pe adresa redacției. O recomandare ar fi să folosească alt motor de căutare, o fereastră incognito ori să încerce să acceseze site-ul de pe alt dispozitiv.

Peste 5.680 de profesori debutanți au devenit profesori cu drept practică, după Definitivat 2024 – arătau rezultatele inițiale.

Distribuția mediilor de 10 la Definitivat 2024 – rezultatele inițiale. Este cel mai mic număr al mediilor maxime din ultimii 5 ani: 58.

Anul trecut au fost depuse 1.235 de contestații, iar în anul 2022 au fost 1.528.

Amintim că 7.839 de lucrări care au ajuns să fie încărcate pe platforma de corectare digitalizată, după ce 5 au fost anulate, ale candidaților eliminați pentru tentativă de fraudă, iar 680 de participanți dintre cei 8.534 cu drept de participare au lipsit.

Din cei peste 8.500 de candidați admiși să participe la proba scrisă de la Definitivat 2024 cei mai mulți au fost educatori – profesori învățământ preșcolar în limba română (2.599 de candidați), învățători – profesori învățământ primar în limba română (1.488 candidați), profesori de educație fizică și sport (753 de candidați) și de matematică (376 de candidați).

Ce este definitivarea în învățământul preuniversitar?

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Examenul naţional de definitivare în învăţământ cuprinde:

  • etapa I, eliminatorie – realizată de către inspectoratele şcolare în perioada stagiului practic cu durata de un an şcolar şi constând în evaluarea activităţii profesionale la nivelul unităţii de învăţământ, evaluarea portofoliului profesional personal şi în susţinerea a cel puţin două inspecţii la clasă;
  • etapa a II-a, finală – realizată la finalizarea stagiului practic cu durata de un an şcolar şi constând într-o examinare scrisă, pe baza unei tematici şi a unei bibliografii aprobate de Ministerul Educaţiei, pentru fiecare specialitate în parte.

Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.

Cadrelor didactice angajate cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de definitivare în învăţământ, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(ă), prin hotărârea consiliului de administraţie din unitatea de învăţământ respectivă, în condiţiile legii.

Persoanele care nu promovează examenul de definitivare în învăţământ, în condiţiile prezentului articol, pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

După Definitivat urmează gradele didactice

Media minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin accederea la definitivarea în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Pentru a putea participa la proba scrisă, candidații au avut de îndeplinit simultan următoarele condiții, conform Ministerului Educației:

  • efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an;
  • să dețină pentru anul şcolar în curs calificativul „Bine” sau „Foarte bine”;
  • minimum 8 media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult 3 ori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiada internațională de Matematică pentru Studenți SEEMOUS 2019: Studenții de la Universitatea din București, Politehnica București și Babeș-Bolyai – aur la competiția din Europa de Sud-Est

Șapte studenți din România au obținut medalii de aur la Olimpiada sud-est europeană de matematică 2019 (SEEMOUS 2019). Clasamentul este condus de studenții Dragoș Manea – Universitatea din București, Gyorgy…
Vezi articolul