ULTIMA ORĂ Peste 16 mii de copii și 5.400 de profesori și angajați din învățământ, infectați cu SARS-CoV-2, anunță Ministerul Educației / Aproximativ 15% dintre elevii din România învață online

5.521 de vizualizări
Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com
Peste 16 mii de copii și peste 5.400 de profesori și angajați din învățământ erau infectați cu SARS-CoV-2 miercuri, 13 octombrie, în întreg sistemul de învățământ, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației.

Față de prima săptămână de școală, numărul elevilor infectați a crescut de 16 ori, iar al profesorilor și angajaților, de 9 ori.

Numărul de cazuri este:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.316;
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.425 de persoane;

Ministerul mai arată că sunt peste 360 de școli integral online.

  • Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 262;
  • Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 135;
  • Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 85;
  • Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.342.
  • Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 459.284 (aproximativ 15% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ)

Articolul este în curs de actualizare

Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


7 comments
  1. Spitalele sunt pline… copii, parintii si profesorii afectati mai grav nu vor putea beneficia de asistenta medicala… Suntem nebuni?

  2. Procentele, care sunt?
    1-2 la suta din personal? Adică 1-2 sau niciunul în câte o școală. Nu?
    5 la mie din elevi? Adică 0,5-6 elevi intr-o scoala. Nu?
    Redacția, cred ca știți mai bine statistica. Ne-o ziceți?
    Din acel personal caâti vaccinati și câți nevaccinati?

  3. Cifrele reale sunt de cel putin 20 de ori mai mari !!!!!!
    Acest ministru diabolic sustinut de cei 2 penali a resusit sa creeze cel mai mare genocid din istoria Romaniei din ultimii 75 de ani. Cat mai rezistam cu acesti criminali in serie?!?
    Sa ne explice de ce populatia Romaniei a scazut anul trecut cu 140.000 !!
    P.S.: In scoli nu exista masti, teste, … NIMIC !!!! Exista numai directorii lor de … lei sustinuti politic, pe care acum vor sa-i aranjeze pentru urmatorii 4 ani !!

    TREZIREA dragi romani !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Învățătorul înregistrat când își amenință elevii de clasa a II-a, judecat de consiliul din care chiar el face parte ca reprezentant PNL. Înregistrări: „Te ia mama dracului… (…) Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi! (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’…”

Decizia de sancționare a învățătorului Constantin Șerban de la Școala „Mihai Codreanu” din Iași, care își înjura elevii și îi amenința după cum s-a văzut într-o înregistrare din presa locală,…
Vezi articolul

Deputatul UDMR Szabo Odon, în comisia de învățământ: Angajamentele cu privire la salarizare și învățământul minorităților naționale nu se regăsesc în programul de guvernare/ Ligia Deca: La priorități, într-adevăr, la nivel general, este specificată creșterea nivelului de salarizare din învățământ

„Programul de guvernare are cel puțin două probleme. Angajamentele cu privire la salarizare semnate și promovate prin Ordonanță de urgență și învățământul minorităților naționale nu se regăsesc în programul de…
Vezi articolul

Modificări la regulile pentru școli-pilot, propuse de Ministerul Educației pentru a putea derula proiectul de finanțare de 12 milioane de euro prin PNRR: Statutul se poate obține pentru cel puțin un an, față de patru cât e în prezent și nu se mai precizează cum vor fi plătiți profesorii care sunt implicați în activități specifice – ordin de ministru în dezbatere

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică, vineri, 26 aprilie, proiectul de metodologie prin care școlile pot aplica pentru statutul de școli-pilot. Documentul nu mai prevede modul prin care ar…
Vezi articolul