Modele de subiecte pentru BAC 2021 au fost publicate de Ministerul Educației: descarcă modelele de cerințe pentru Matematică, Română, Istorie, Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică, Socio-umane

544.830 de vizualizări
Modele de subiecte la Matematica pentru BAC 2021 / Foto: subiecte.edu.ro

Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2021 au fost publicate de Ministerul Educației. Elevii de clasa a XII-a pot descărca din articol modele de subiecte la Limba română, Limba şi literatura maternă, Matematică, Istorie, Anatomie – Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică, Socio umane, pentru a se pregăti pentru examenele de BAC 2021.

Examenele de Bacalaureat 2021 încep pe 14 iunie cu probele orale la limba română, iar pe 28 iunie 2021 demarează probele scrise. Primele rezultate de la Bacalaureat vor fi afișate pe 9 iulie 2021.

Noile modele de subiecte pentru Bacalaureat 2021:

Limba și literatura maternă – Modele de subiecte și bareme BAC 2021

Calendar BAC 2021:
31 mai-4 iunie 2021Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
14-16 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
16-17 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
18-23 iunie 2021Evaluarea competențelor digitale – proba D
23-25 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
28 iunie 2021Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
5 iulie 2021Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00
6-9 iulie 2021Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021Afișarea rezultatelor finale

14 comments
  1. Cel mai corect ar fi sa ni se ia din materie la fel ca celor de anul trecut. Noi am refacut tot ce ni s a predat in online in 11a, adica materia de a12a a început sa fie predata după noiembrie.
    In alta ordine de idei… consider ca aceste competențe sunt ABSOLUT INUTILE! In loc sa mai merg la pregatire in zilele alea stau sa astept nu stiu cate ore pe hol.
    Timpul meu e limitat, avand 4 pregatiri pe saptamana, pregătindu-ma pentru admiterea la medicina.

    1. Și dacă tot nu s-a învățat nimic cu online ul lor, și vrei media din liceu, cum ar fi sa nu intri la facultate pentru ca alții au avut note și mai mari decât tine? Iar tu, spre deosebire de ei, chiar ai stat sa înveți pentru un test sau sa îți faci temele? :))

      1. CORECT. Ai perfecta dreptate. Examenul face diferenta. Cu tot pachetul de munca dar si emotii.
        Poate nu sunt obiectiv deoarece vin dintr-o generatie care am tot dat examene de la “trepte” in liceu pana la facultate.

  2. Ce se intampla in cazul elevilor care sunt acum in clasa a 11-a ? Vor avea si ei materia simplificata pentru examenul de bacalaureat? Am in vedere faptul ca elevii nu au mai desfasurat activitatile didactice in mod corespunzator in semestrul II, clasa a X-a, semestrul I, clasa a XI-a. Este foarte probabil ca aceasta perioada sa se prelungeasca. Problema ridicata este valabila si pentru elevii de liceu din ani ani mici. Este foarte important sa se cunoasca aceste informatii.

    1. Deocamdata nu stim pentru noi, elevii de clasa a 12 a ce se va intampla sigur, avand in vedere faptul ca NOI suntem cei care au examen anul acesta, tinand cont de inrautatirea situatiei, si dvs doriti sa stiti pentru cei mai mici? Haideti putin sa ne gandim la prioritati si sa analizam situatia inainte sa punem astfel de intrebari.

      1. M-am gandit la prioritati si din acest motiv am scris. Nu credeti ca trebuie sa existe o politica unitara, adusa la cunostinta elevilor din vreme? Doriti ca in anii urmatori colegii dvs mai mici sa se trezesca cu aceleasi probleme?

        1. La ce va referiți mai exact prin “probleme” ? Da, într-adevăr, a fost o situație noua în rândul celor de anul trecut, deoarece a fost începutul acestei pandemii și a fost creata o panica totala. Nu ar mai trebuit sa le căutați scuze copiilor pentru ca “nu le-a fost predat, sau nu se învață din cauza orelor online”. Copii din mediul rural care NU au acces DELOC la acest tip de învățământ, ce sa mai spună? Nu a fost o lecție predata, trebuie ținut cont (la ce materii se poate și pana la urma și la ce este esențial , pentru a nu considera ca o dam în absurd) de faptul ca pentru cei care au desfășurat ore în mediul online, capacitatea de concentrare a elevului a crescut, fiind în favoarea lui(spre deosebire de cursurile fizice, copilul auzea doar vocea profesorului și putea înțelegea mult mai bine lecția; plus orele câștigate pentru cei care fac în jur de 1-1 jum pana la liceu. Va înțeleg îngrijorarea, dar întâi ar trebui văzute avantajele, sa susținem copilul, în loc sa începem din prima sa “îl ținem în puf și sa cautam scuze”. Exista probleme mult mai mari în învățământ decât scoaterea a 2-4 opere/lecții de la aceste examene.

          1. In data de 3 noiembrie am pus o intrebare la care doream un raspuns competent, astfel incat sa se cunoasca din timp ce se va intampla in anii urmatori la examenul de bacalaureat, cu elevii de la clasa a XI-a in jos, afectati si ei de criza sanitara. Dvs, ca si elevilor care se afla acum in clasa a XII-lea, va doresc mult succes. Stiu ca va este foarte greu. Cat priveste raspunsul la intrebarea mea cred ca acesta trebuie dat de persoane care au capacitate de decizie si nu de dvs ca elev, dvs nestiind nici macar ce se intampla in acest an scolar, ca urmare a deselor modificari care apar. Comentariul dvs de mai jos cred ca a fost atasat gresit, la comentariile mele.

    2. Cea mai proasta propunere posibila. Știați ca exista profesori care dau note mici doar pentru ca au ceva cu un elev, în ciuda faptului ca acesta știe lecția? Din păcate acesta este adevărul. Unii profesori vin la clasa nervosi, cu problemele de acasă și își varsa nervii dând teste și note mici. Totuși, aceste probleme ar trebui gândite. Sa nu mai spun ca în mediul rural(cu toate ca se întâmplă și în cel urban, dar este mai frecvent) elevii au 10 pe linie pe nedrept, fie ca profesorul este ruda cu X sau Y, fie ca se vine cu punguta. Sau situația poate fi și inversa, bineînțeles. La momentul actual, dacă te interesezi, poți găsi TOATA materia pentru bacalaureat. Nu mai dați vina pe învățământul online în totalitate, ci gândiți-vă și la cât de mult a fost dorința de a învăța. Aceasta este situația, nimeni nu a putut preveni, însă dacă tot avem mai mult timp sa învățăm, de ce oare stam sa scriem astfel de comentarii? Și referitor la “sa nu se mai dea bacalaureatul”. Cum ar fi ca toți analfabeții (fie din mediul urban sau rural) care au avut note extraordinare sa intre la o facultate precum drept, ase, medicina, politehnica, fără sa știe nimic, și sa ia locul celui care a stat și a învățat timp de 4 ani, dar nu a avut medie bună din cauza “acelor tip de profesori”. Cat veți mai sta în aceasta bulă, fără sa vedeți adevărul, sa îl acceptați și sa vreți sa schimbați și ceva dacă tot sunt motive de plângere în comentarii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modele de teste la Matematică pentru Bacalaureat 2024, publicate de Inspectoratul Școlar Sibiu. Subiectele propuse elevilor pentru luna ianuarie și baremele în funcție de specializare – descarcă

Modelul de subiect la Matematică pentru Bacalaureat 2024 propus elevilor din Sibiu spre rezolvare în luna ianuarie de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a fost publicat, potrivit unui comunicat primit…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ministerul Educației și-a dat seama că două probe de la BAC și Evaluarea Națională 2022 se suprapun și decide prelungirea perioadei pentru probele de competențe / Modificarea apare cu lună înainte de examene, printr-o notă trimisă în teritoriu

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor de timp atât pentru proba de evaluare a competențelor digitale, cât și pentru cea de…
Vezi articolul