ULTIMA ORĂ Guvernul acceptă propunerea sindicatelor din educație ca salariile să crească de la 1 ianuarie cu 50% din diferența dintre salariul actual și cel din viitoarea grilă / Au fost acceptate și vouchere de 1.500 de lei pentru profesori și 500 de lei pentru nedidactic

129.953 de vizualizări
Marius Nistor, Simion Hăncescu și Anton Hadăr / Foto: Gov.ro
Guvernul a acceptat propunerile nou făcute de sindicatele din educație pentru profesori și ceilalți angajați din Învățământ sâmbătă seară, 10 iunie, potrivit informațiilor Edupedu.ro. Executivul le-a dat termen reprezentanților profesorilor să vină cu un răspuns până mâine dimineață, duminică, la ora 9, înainte de ședința de Guvern programată la ora 10. Sindicatele își întreabă sâmbătă seară membrii dacă acceptă acești termeni.

Vedeți aici mesajele trimise de sindicate în teritoriu, sâmbătă seara.

Pentru profesori și ceilalți angajați din Învățământ cererea acceptată ar fi creștere salarială de 25%, pentru toți angajații, față de nivelul de salarizare dinainte de ordonanța (OUG) 53 prin care s-au acordat câteva sute de lei profesorilor și personalului nedidactic, potrivit surselor Edupedu.ro. Mai exact, este o creștere pentru cei cărora nu le-a crescut salariul cu 25% prin OUG 53/2023, ci cu mai puțin, de exemplu 18%, urmând să fie aduși la procentul de 25% și aceștia.

Sindicatele au mai solicitat, iar Guvernul ar fi acceptat și vouchere/prime de „1.500 anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar până în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027”, soluție negociată încă de vineri cu Executivul. O altă cerere acceptată ar fi creșterea la 50% a primei tranșe din diferența între salariul actual și noua grilă din noua lege a salarizării, de la 1 ianuarie 2024. Până acum sindicatele primiseră o primă tranșă de 40% și mai apoi 45% din această diferență.

Condiţia pusă de Executiv sindicatelor ar fi ca acestea să anunţe duminică, la ora 9.00, la sediul Guvernului, încetarea conflictului.

Amintim că sâmbătă profesorii și angajații din Educație au respins oferta de vineri, 9 iunie, a Guvernului, făcută în a 12-a zi de grevă generală. Pe baza unui referendum făcut cu membrii de sindicat aflați în grevă, cele două federații au decis să respingă ultima propunere a Executivului, cea prin care angajații ar fi urmat să primească câte 1.500 lei net în luna octombrie și o creștere salarială cu 45% din diferența dintre salariul actual și cel din viitoarea grilă inclusă în viitoarea lege a salarizării.

Prin respingerea acestei oferte, greva generală a profesorilor continuă. Vineri, 9 iunie, peste 12.000 de profesori și de angajați din educație au protestat în București. În acel timp, liderii de sindicat Simion Hăncescu (FSLI) și Marius Nistor (FSE ”Spiru Haret”) au fost la negocieri cu reprezentanții Executivului. După întâlnirea de la Palatul Victoria, Hăncescu a spus că Guvernul nu poate acorda creșterile salariale solicitate și a explicat ce a oferit instituția:

  • o primă de 1.500 de lei net, anuală, cu acordare din fonduri europene, în perioada 2023-2027, în luna octombrie
  • o creștere cu 45% din diferența între actualul salariu, mărit și el după ordonanța de urgență 53 adoptată de Guvern cu forța cu câteva sute de lei, și salariul prevăzut în grila care ar urma să se aplice de la 1 ianuarie, cea inclusă în viitoarea lege a salarizării unitare.

Articol în curs de actualizare.


85 comments
  1. 25% din salariul brut, nu net, asta nu specificați, iar acele vouchere sunt pentru materiale didactice, deci nu îi ajută cu nimic pe profesori pentru că ei au nevoie de salarii mai mari, iar mărirea aceea este infimă (0, ceva la sută). Eu susțin greva oricât de mult ar continua pentru că Guvernului nu îi pasă de educația din România nici cât negru sub unghie.

    1. Stimata doamna,te-ai întrebat ,cei din economia reală ,care muncesc pt.salariile bugetarilor,inclusiv a dvs.cit primesc?Ei nu au timp să iasă la grevă că trebuie să scoată reperele planificate pe ore,/zile,luna!!
      Nu v- am auzit protestind și pt.ei că lucrează 12 ore și aproape toți sâmbetele! Da trebuie sa mai muncească cineva in tara asta!!

      1. Cu toata stima, cine va opreste in a iesi in strada pentru drepturile dvs?! Faceti si dvs greva, si vedeti atunci daca veti avea sau nu sustinere din partea altor categorii de salariati din Romania!

        1. Ha, ha, pe bune? In mediul privat ramai fara job si nimeni nu te mai angajaza. Pentru ca in privat se cer informatii, referinte de la vechiul job si fostul sef poate sa spuna orice si e si crezut.
          Deci ghinion, nu poti face greva, dar e foarte adevarat ca privatii sunt cocosati sub atatea dari la stat si sustin bugetarii. Numai prostii nu stiu asta! Privatii f bogati au avut pe …cineva, altfel exclus sa faci avere pe bune la toate cate sunt de platit catre vuget/bugetari.
          Bugetarii nu produc nimic, doar consuma. Nu e vina lor… Statul e structurat defect! Nu produci nimic, in societate, las’ ca jupuim privatul …pana isi inscriu firmele in Bulgaria, etc. Bafta!

      2. Foarte adevărat! Însă toți muncim nu pentru salariile bugetarilor ci pentru pensii și sănătate . 30% se duc aici și doar 10% la impozit.
        S-a specificat, s-a strigat și s-a scris că salariul minim in Romania este o mizerie. Nu poți să trăiești cu 1800 lei când coșul minim de cumpărături e 3200 lei pe lună. Am invitat pe toți să iasă pentru drepturile lor. Se pare că oamenii sunt mulțumiți. Nimeni nu a zis nimic. Noi am ieșit pentru cadrele didactice și pentru toți cetățenii României. Dar nu putem cere drepturi pentru alții,fiecare trebuie sa le ceară.
        Și orice schimbare cere un sacrificiu, doar jumătate din salariu am mai luat și am muncit apoi în 4 zile cât in 2 săptămâni ,dormind doar 3-4 ore pe noapte.

  2. Un singur lucru este foarte clar in tara asta, si anume, pensiile speciale sunt sunt legale, corecte, indispensabile pentru noi toti. Sa nu indrazniti cumva sa va atingeti de pensiile speciale, pentru ca noi copiilor nostri deja le-am spus ca atunci cand vor fi adulti au de platit pensii speciale. Eu chiar as propune sa fie introdus un nou impozit pe salariu, care sa fie numit “taxa pensii speciale” TPS. Oricum daca cineva indrazneste sa se atinga de pensiile speciale, cei care sunt cei mai speciali dintre speciali ( magistrati ), vor judeca singuri daca ei merita aceste pensii speciale si vor decide foarte just si corect ca le merita cu prisosinta.
    Hai cu pensii speciale cat mai mari si salarii pentru restul cat mai mici!!!
    Despre profesori ce sa zic, toti ii bat, toti ii injura, parca er fi păpușa lor, …….. in gura. Pleava aicietatii. Am auzit ca cotoroanța de ministra vrea sa echivaleze nota de la bac cu nota primita la nastere. Genial!

    1. Bine punctat. Ciocul mic cei care nu aveți nici macar o facultate. Profesorii au cel putin o facultate plus o specializare postuniversitara. Majoritatea profesorilor au mai mult de o facultate și mai mult de o specializare postuniversitara. Nici macar medicii care se cred doctori și au pretenția să li se zică așa (doctor) nu au decât o facultate. Notă: orice facultate , chiar si cea de medicina, poate scoate, eventual, medici. Doar scoliile doctorale scot doctori, nu facultățile de medcină. Da, unii profesori au chiar și așa ceva: doctorat trecut prin programul antiplagiat. Concluzie: în țara noastră orice prost face o facultate, așa că ciocul mic voi ăștia, în a comenta un om deștept dacă tu nu ai fost în stare să faci minimum o facultate, deci ești sub nivel. Nota 2: pentru cei care au făcut o măcar postliceală: nu, postlicealele nu sunt studii superioare, ci învățământ terțiar. Jos cu inechitatea socială )un șofer și o liftieră din sistemul sanitar, cu salarii mai mari decât un profesor (întotdeauna cu studii superioare) poate înțeleg la ce ne referim).

      1. Acolo la Concluzii,cum e pina la urma??
        ,,Concluzie: în țara noastră orice prost face o facultate, așa că ciocul mic voi ăștia, în a comenta un om deștept dacă tu nu ai fost în stare să faci minimum o facultate, deci ești sub nivel.”
        -Atunci cum e daca faci două facultăți????că dacă ziceți că orce prost face o facultate🤣

  3. Sustin greva si cred ca ar trebui sa se dubleze salariile cadrelor didactice cu condiția ca aceștia sa stea 8 ore/zi in scoala la dispoziția elevului (asa se va reduce si dependenta bolnavicioasa a acestei tari de pregătirile individuale), timp in care profesorii pot sa se ocupe si de pregătirea lor profesionala. Programul trebuie sa fie valabil si in timpul vacantelor cand elevii vor putea merge la scoala pentru activitati.

    1. Ar putea sta în școală dacă ar fi condiții:
      – spațiu suficient (măcar un birou/masă și scaun pentru fiecare cadru didactic)
      – calculator/laptop
      – imprimantă
      – consumabile
      În condițiile în care în cele mai multe școli se învață în două schimburi, vă dați seama că nu există nici măcar spațiul necesar pentru a ne desfășura activitatea numai în școală, așa că mergem acasă, unde lucrăm de pe dispozitivele personale și stăm la dispoziția elevilor și părinților toată ziua, cu ajutorul telefonului personal.

    2. De acord cu programul de 8 ore/zi la profesori, alfel ei nu justifica salariile pe care le cer! In general toti bugetarii se cred speciali si considera ca merita salariile pe care le primesc cei din privat, dar voi bugetarii uitati un lucru: voi nu produceti plus-valoare care sa se vada in buget ci doar consumati, iar la cum arata Romania azi dupa 30 de ani de “dictatura bugetara” nu va meritati nici jumate din salariile pe care le aveti! Cat credeti ca va mai pot duce in spate cei care chiar muncesc in tara asta?!

      1. Și ce propuneți: să nu mai lucrăm în învățămînt și să ne apucăm de “produs” ceva concret? Cam ce: șuruburi. piese auto, mobilă? Noi producem “geniile” de acum! Dvs. știți ce vorbiți?! 😠😠 Sigur nu lucrați în învățămînt, dacă vă trece prin cap așa ceva… Poate credeți că programul nostru se termină la 12:00, ca la ciclul primar… Și acolo se pregătesc învățătoarele acasă pentru a doua zi. De ce trebuie să stau “legată de glie” la școală 8 ore? A zis o doamnă mai sus ceva legat de asta… Felicitări că a pus punctul pe “i”!

      2. Știți cum este să lucrați cu 20-30 copii? Toți copiii să urle, să tipe, unii că vor acasă, alții că nu știu ce mai vor, să stați să faceți planificări, inspecții?! Mama este educatoare de peste 30 ani și știu cât de greu îi este, vine răgușită după o zi de muncă, cu nervii la pământ, obosită de numai poate dormi nopțile, și lucrează de dimineață până seara, adică tură întreagă și la 2 grupe. Vi se pare că asta nu e muncă, să înveți copilul să scrie, să citească, să se integreze într-un grup?! Muncă nu trebuie să fie doar fizică. Pentru cât îndură și suferă un educator, banii pe care îi primește sunt infimi.

      3. Valer!!!!tu vorbești serios??? tu om în toată firea care știi să citești și să pui cuvinte în propoziție,tu la vârsta pe care o ai ,afirmi că învățământul nu produce plus-valoare??!!
        Ce răspuns sa dai unui om care gândește în halul asta??

  4. Fără anularea prevederilor referitoare la suspendarea contractului de muncă la inițiativa angajatului, nu de drept, operate în timpul grevei, prin OUG nr. 42/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 367/2022 privind dialogul social și a Codului muncii, protestul eșuează. Pentru că o altă grevă asemănătoare nu va mai putea fi inițiată, chiar dacă guvernul ulterior va anula toate câștigurile dobândite acum.

  5. Daa , dupa OUG nr. 42/2023 ! Se mai poate initia o greva generala pentru salarii dupa 7-8 luni ! Atentie !!

  6. gata, mergeți la munca pentru că ați învins, domnilor profesori.
    au dat și ei, ați luat si voi :-))))

  7. E tot ambiguă situația.Si personalul nedidactic ce primește?Sunt din ce in ce mai puțini și munca din ce in ce mai multa.Profesorii nu ar putea să-și desfășoare activitatea fara personal de curățenie,de întreținere!

  8. Nu cedați dragi profesori, trebuie sa obțineți ce doriti.
    Guvernul încearcă tot felul de tertipuri alambicate ca să tragă de timp în speranța că spărgătorii de greva să-și facă treaba. Nu uitați, puterea sta în voi toți uniți, nu în liderii voștri sindicali.
    Demnitatea nu se negociază!
    Sunteți Pilonul de bază în formarea demnității unei nații.

  9. Nu vă lăsați păcăliți! Vor sa se spele pe mâini, sa vă aburească cu ceva apropiat de solicitările sindicale pentru ca pensionarul militar sa demisioneze și să-și facă rotativa ordonata de președinte. Daca cedați acum veți marca o mare înfrângere în istoricul sindical. Nu meritați așa ceva! Ați luptat atâtea saptamani, primiti câțiva lei salariu pentru aceasta perioadă, nu renunțați acum la ideal, nu stați să vă arunce cu praf in ochi! Premierul actual poate pleca, soluționarea rămâne la următorul premier.

    1. Bună ziua! Apreciez prima parte a mesajului dvs., dar nu sînt de acord cu partea a doua: cea în care susțineți petrecerea a 8 ore/zi în școală și condamnați pregătirile particulare. Pe bune, doamnă, ați uitat că și dvs. ați parcurs această etapă pentru a intra acolo unde ați dorit? Se practică asta de ZECI de ani, nu de acum! Vrei să intri la facultate, ÎNVEȚI de-ți sar capacele, căci vine altul și-ți ocupă locul! Poate că dvs. sînteți mai tînără și ați prins intrarea la facultate pe bază de dosar. Poate de aceea nu știți ce înseamnă să nu intri la facultate… Apoi, cum vine asta cu “statul în școală 8 ore/zi și în vacanță”?! Nu e vacanță ptr TOȚI? De ce să stau la dispoziția Măriei-Sale Elevul în vacanță ptr activități? Vrea activități, să se ducă în tabără! Care tabără e organizată tot de cadre didactice, de data asta. benevol. Dvs. știți ce vorbiți?

    2. Da, premierul actual joacă alba-neagra cu demisia: acu o dă în direct, acu o amînă ptr ora 16:00 (azi, cică)… Iar la ora 16:00 amînă iar ptr cine știe cînd… Poate la anul?!

  10. Minciună! Azi guvernul se schimbă! Ceea ce spune Ciucă că e valabil pică împreună cu guvernul lui! Vine Ciolacu! Asta e manevra! De aceea vor peste noapte și atât de repede! #ÎNDRAZNIM

  11. Atentie! Nistor face blat si ne vinde. Nu Hancescu, Nistor. Asta e de perversitate maxima. Pentru a-si atinge scopul personal o vinde si pe ma-sa. Sa se stie. Nu am fost consultati pe aceasta oferta si nu ne dorim s-o acceptam. Ies din sindicat si trec la Hancescu in secunda doi daca accepta Nistor asa ceva.

    1. Nici Hancescu nu ne-a consultat. Mie îmi miroase a blat. Despre acel mandat minimal nu ne-a întrebat nimeni nimic.
      Mesajul lui Hancescu a fost clar:
      dacă guvernul accepta, conflictul încetează.
      Fără consultare, fara nimic.
      Păcat că ne-am sacrificat atât (unii dintre noi) tot pentru niste firimituri.
      Daca bănuielile noastre sa adeveresc… multi vor fi ieși din sindicat.

  12. Fiti f. atenti. Nu acceptati!
    Esalonarea pe etape duce la scaderea salarilui. La anul mediul pe economie va fi altul.
    Nu acceptati mediul salariului la nivelul lui 2023.
    Cereti sa va pkateasca si zilele de greva ptr ca ei vir puerde.Sunt nevoiti sa accepte cererile profesorilor iar orele perdute se vor recupera si nu ve-ti fi platiti.
    Nimeni nu mai are incredere in acesti politicieni.
    Succes!!

  13. pai nu era vorba despre atragerea de oameni noi in invatamant …au lrimit 600 lei initial iar acum accepta 25% din 2400 lei pentru incepatori deci tot 600…sau nu a fost vorba despre ei au mintit si era despre cei care iau 5 6000 si carora le creste consistent salariul…cumva v ati folosit de emotia colectivă????

  14. Dacă “liderii” (fosilele astea cu salarii uriașe de pe spinarea noastră ) acceptă fără consultarea cu oamenii din teritoriu (care evident ca sunt oameni educați și au priceput ca nu ai ce negocia cu guvernul asta escroc) atunci o sa fie înlăturați imediat. Oamenii oricum nu opresc greva pentru ca este nevoie de referendum, la fel cum a fost si pentru pornire.
    Mi-e sila de guvernanți, dar mi-e mai mare sila de “liderii” ăștia. Am semnat pentru 7 itemi pe lista de grevă despre care îi doare în cot acum.

    1. Nu se poate opri o greva pe semnatura liderilor, ca nu sunt scolile lor de acasa. Prin referendum a pornit greva si asumat prin semnatura, prin semnatura se incheie. Semnatura amaratilor care stau de pe 22 mai fara salariu. Cu rate, flamanzi, cu chirii si vai mama lor.

  15. Eu aș face altceva: guvernul le-a dat ultimatum sindicatelor să dea un răspuns urgent mâine, favorabil încetării grevei, până la ora 9 . Profesorii spun majoritatea că nu sunt de acord cu propunerile guvernului și că vor o LEGE în care să apară rezolvate problemele salariale în învățământ (principalele revendicări ale greviștilor). Nu ar fi mai bine dacă guvernul dă mâine LEGEA (nu ordonanța!) și apoi vine la sindicaliști cu propunerea de încheiere a grevei?
    Vorba zboară, scrisul rămâne!
    ic și eu!

  16. Timp de 30 de ani domnii și doamnele din Învățământ au trăit cu salariile care li s-au dat nearatandu-se pre nemulțumiți. Subit, la indemnul “Hai la lupta cea mare” i demn enit din partea cui ? vor mărirea salariilor. Foarte bine, merita pentru ca au salarii mici. Dar… cine verifica PRODUSUL FINIT, adica gradul de cultura și educație a celor care termina o școală ? Analfabetismul funcțional a aju.s la cote de nei.aginat acum 10 ani.

    1. Pai, mai Jak, cine sa te verifice pe tine … ca produs finit!
      Ca toti profesorii care te-au trecut clasa ar trebui sa fie oblgati sa dea toate salariild inapoi!

  17. Cine dintre liderii sindicali a propus guvernului aceste firmituri? Daca Nistor si Hancescu tradeaza, o sa ramana singuri in sindicat. Greva trebuie sa continue, 50 la % din ce? Dintr-o pruna? Mos Teaca trebuia să-și dea demisia la sf. lui mai, acum se putea negocia cu un alt guvern cu mandat până la alegeri. Nulitățile din politica nu au o privire de perspectivă, traiesc in bula lor si cred ca păcălesc profesorii. Se înșală!

  18. Mare atentie ca e o minciuna guvernamentala ..La anul sunt alegeri..si legea nu permite mariri salariile …Si trb arătată noua grila de salarizare..sa vedem unde ne situam…cu acel coeficient…Iar 25% impozabil .nici nu acoperă rata inflației….Liderii de sindicat sa nu trădeze cumva..ca va fi bai mare…

  19. Net sau brut?! La cei cu vechime peste 25 de ani va fi ,practic, ultima majorare ?! Cu cei 6%din PIB pentru Educație cum rămâne?! Eu nici nu mai sunt în vreun sindicat…Am intrat în grevă din solidaritate…am rate și un copil de crescut…ca mulți alții dar m-am saturat sa traiesc de la o lună la alta platind doar rate și taxe… Merităm mai mult! Respect tuturor celor ce ai demonstrat că încă mai avem Demnitate!

  20. deci, pana la urma, se termina greva? intreb si eu, otc subt curioasa si nu am inteles nimic. gteva asta ii afecteaza foarte mult pe elevi, am pierdut prea multa materie. eu inca sunt, la matematica, la materia de “semestrul 1” (acum sunt module, ca le place sa se joace cu noi, se pare).

  21. E o plasa de zile mari exact cum a declarat Monica Anisie in octombrie 2020 că simplifica programele la titularizare și le a complicat mai rău !
    Gândiți va că Ciuca de luni pleacă !

    1. Zicea că pleacă azi, că-și dă demisia în direct (ora 15:00), apoi a zis o reporteriță că nu și-o mai dă, că amînă pînă la ora 16:00 (tot azi, cică). Deci, ar trebui să și-o dea în cîteva minute. Nu am nici energie și nici nervi să mă uit să văd dacă și-o dă…

  22. Mare atenție,e o capcană.Programul EDUSAL e o mare ticăloșie.Această aplicație trebuie desființată și cei care au implementat-o băgați la închisoare.Din 2010 ni se fură banii prin această aplicație : dispariția sporului de vechime sub pretextul că este introdus în salariul de bază.

  23. Pana la aceasta ora nu a fost facuta nici o consultare in teritoriu pe aceasta noua oferta! Sa nu indrazneasca sa accepte asa ceva!

  24. Atentie!!! Sunt zvonuri ca Nistor vrea sa ne vanda. Pe vorbe si si pe nimic. Toate esalonate pe 3 ani si fara vreo informare sau vreun act normativ.

  25. Noi rămânem atenți la manevrele guvernanților (noaptea, ca hoții). Spre ghinionul lor, nu ne lăsăm amăgiți. NU CEDĂM!!! 😡

  26. Fiti siguri ca va fi un mare blat. Este de-a dreptul imposibil ca la ora 22 sa fie inca sedinta liderilor zonali ca mai apoi sa poata fi consultati membrii pana la ora 9 duminica. Si daca nu consulti membrii, e ca si cum nu ii bagi in seama si ca lider iti semnezi sentinta singur si ce-o sa mai planga Nistor pe bune de data asta cand or iesi oamenii de sindicate de luni. Noi nu putem accepta vorbe si promisiuni. Vrem acte normative, nu povesti.

  27. Atentie mare , mai ales profesorii cu vechime! 50% din CE? A vazut cineva noua grila? A calculat cineva noul salariu? E 50% din ceva neprecizat, care poate sa insemne cresteri derizorii! Pentru debutanti e salariul mediu, dar ptr restul? Trebuie stabilit un procent! Ptr ca altfel ei vor aplatiza grila, vor da salariul mediu la debutant si probabil cateva sute in plus la vechime maxima! Sunteti pe cale de a lua o mare plasa!Nu acceptati esalonarea unei grile care nu a fost inca stabilita! Aratati grila noua din 2024 cu exemple de calcul complet, salariul final NET pe fiecare transa de vechime si grad! Si cum ramane cu indexarea cu rata INFLATIEI? Daca scumpirile vor continua, in 2-3 ani aceste mariri vor fi anulate de inflatie, ajungem in acelasi punct!!!!!

    1. Deja profesorii au fost de acord!
      Doar cei care sunt membri de sindicat au avut voie să își spună părerea.

      1. Care profesori? Aseara la 22 erau inca in sedinte? M-a intrebat cineva ceva azi-noapte sau cum?

    2. Pornind de la salariul mediu, se va aplica din ianuarie pentru toată lumea conform vechimii, așa au spus. Citiți cu atenție mesajele de la sindicat. Urmăriți știrile. Începând din iunie avem cei 25 la sută. Este un început.

  28. pentru elevi un chin daca se vor intoarce la scoala si nu se vor lua masuri in legatura cu notele. Vor veni la școală profesorii ii vor rupe cu ascultat teste și materie. În calitate de elev nu mi se pare deloc normal acest lucru….poate rezolva și ministerul educației sa reînnoiască programa la liceu care nu a mai fost schimbata de aproape 20 de ani!!!!!!! Noi, elevi de la liceu învățăm cu manuale de acum 10-20 de ani. Pe bune?!

    1. pe bune…de ex .. fizica are aceleași legi și peste 100 de ani …că nu vrei sa le bagi la cap asta este o altă problemă….

    2. Serios? Matematica e aceeasi de vreo cateva sute de ani, geometria chiar de milenii(de pe vremea lui Pitagora si Euclid) . Puneti mana pe carte si mai lasati vrajeala…Nici limba si liuteratura romana nu cred ca s-a schimbat in ultimii 10 ani. Oricum, manualul e doar orientativ, profesorul poate veni si cu alte informatii/sarcini mai “Actuale”, la obiectele unde se preteaza asa ceva, ca teoremele si legile din fizica nu s-au schimbat de 10 ani, nu va mai luati dupa toti zevzecii care va dau tot felul de motive trase de par sa nu invatati. Ce sa va mai rupa cu notele? Ca vine vacanta deja, mediile se incheie cu 2 note, stati linistiti… Daca si asta mai e scoala… vai de voi, daca s-ar face scoala serioasa ca acum 30-40 de ani, un elev de 10 nu ar fi nici de 5. Si va tot plangeti…

    3. Dacă anul școlar se termină vineri (să sperăm că nu se prelungește) atunci mediile trebuie încheiate săptămâna asta, nu cred că o să mai aibă vreme de teste. (Plus că poate au de recuperat materie)

    4. Dacă vor proceda așa profesorii, frumușel anunțați părinții, sesizați directorul sau inspectoratul. Însă asta nu înseamnă să fiți neserioși sau lipsiți de respect. Vă pregătiți și voi cat puteți, pentru voi va pregătiți.

    1. cred că cu asta putem spune că ați învins, domnilor profesori :-))))))
      au dat și ei, ați luat și voi :-))))

  29. E putin
    Si pana in 2027 profesorii vor trai tot in saracie lucie?
    Si pana in 2027 se vor chinui tot asa fara bani sa isi plateasca lumina, caldura, apa rece, Internetul, telefonul, gazele? In continuare vor mai sta in frig pana in 2027? ce prostie .
    Trebuie sa dea debutantilor net 4000 si de acum din vara, nu la SFANTU ASTEAPTA, ca lumina si apa rece si caldura, apa calda, si mancarea si imbracamintea si incaltamintea si rechizitele , macar un alaptop sa isi cumpere si ei, trebuie imediat platite, pana in 2027 ce fac, traiesc tot cu aer?
    Daca nu se plateste lumina de luna asta , vin cei de la ENEL si taie cablu.
    Daca nu se plateste apa rece de luna asta, vin cei de la apa si le taie conducta din strada.
    Daca nu se platesc gazele de luna asta, vin cei de la gaze si iti taie conducta de gaze
    Pai astia asteapta plata in 2027? iti taie toate conductele de luna asta si iti opreste si Internetul daca ei nu platesc, ca sunt saraci.

    TREBUIE SA DEA DEBUTANTILOR NET 4000 SI DE ACUM DIN VARA 1 iulie , nu la SFANTU ASTEAPTA.
    Nu dau , atunci elevii vor fi invatati si educati tot de 2400+585 lei si nu mai mult.
    ALTFEL VA FI CA SI PANA ACUM , TOT BULLYING, TOT ELEVI NESPECIALIZATI SI VIOLENTI-CUM SE SI VEDE

    1. la violența se răspunde pe măsură…bulyng??? adică prof vor fi înjurați sictiriți in continuare…și ce legătură are asta cu salarizarea?..alta lege a învățământului unde sa poată fi exmatriculați imediat

    2. cum, mai exact, dispare bullyingul daca se măresc salariile profesorilor?
      adică profesorii pot interveni, dar de 2400+58 nu își mișcă fundurile?

    3. În condițiile astea, dacă acceptă acum, îmi imaginez deja cât va ține greva de la anul după ce se va constata că a fost țeapă…

    4. Va fi un beneficiu pentru cei care vor alege cariera didactica, dar tu de fapt te gandesti la stomacul tau, ca esti prea egoist. De asta vrei banii acum, nu te gandesti la elevii care trebuie sa dea bacul, iti pasa doar de tine, hapsanule.

    5. Daaa! In frig vor sta! Nemernicii de la Comisia Europeana fac presiuni sa se elimine plafonarile la gaz si curent, care ar duce iar la dublari/triplari de preturi care sa antreneze scumpiri la toate!

    6. Aveti dreptate ! In legatura cu acei 1500 pana in 2027,ar trebui sa ne gandim ca banii se devalorizeaza in timp!

    7. Și 1500 din luna octombrie.. De ce nu acum din iunie.. Noua acum ne trebuie bani.. Suntem sub orice critica.. Cică din luna octombrie ce fraireala.. Nu acceptați din luna octombrie ci din iunie.. 2023.

      1. Nu sunt bani. Sunt vouchere de formare din care doar 30 la suta fara justificare. Si e o suma fixa. Pana in 2027 aia e nimic. Comisia Europeana a somat Romania sa scoata din 2024 cardul de energie si sa anuleze plafonarea la energie. Cica sa gaseasca surse regenerabile. Astia se cred in Antalia iarna in Romania sa faci caldura de la soare la-15 grade.. Deci..nu cedati! Si daca ei accepta in numele nostru, sa ne revoltam. Nistor nu face greva pe persoana fizica. Trebuie sa aiba semnatura noastra de incetare a grrvei. Asa cum au si inceput-o. Putem continua greva si daca accepta cata vreme ei nu au referndumul cu semnaturile noastre. E important de stiut asta.

    8. Toata lumea plateste facturi, nu doar profesorii! Da?
      Daca nu iti ajung banii pentru ele hai in privat la 16 ore sa vezi cum e si te intorci cu coada intre picioare in invatamant facand temenele pentru iertare.
      Ce vorbesti: “bulling…elevi nespecializati… violenti”? Pai nu va elogiati voi profesorii singuri ca voi ne educati “plozii razgaiti si nesimtiti”? Fii-mi-ar scarba!

  30. NU! Dacă Nistor ne vinde, nimeni nu mai rămâne în sindicat. ”Oferta” asta e NIMIC în plus față de celelalte. Ultimatumul guvernului e ZERO.

    Să nu îndrăzniți!

      1. Ep. 2 PSD & PNL
        Noaptea ca hoții !
        1) Grila de salarizare nu o cunoaște NIMENI !!
        2) Încetarea grevei pe “vorbe goale” înseamnă ÎNCHIDEREA CONFLICTULUI DE MUNCĂ DEFINITIV !!
        3) Rata inflației trebuie exonerată din calculul matematic al majorării, altfel in 9 luni ajungem de unde am pornit.
        4) Tranșele de majorare să fie aplicate în 2 ani (50%+50%) , cu toate că alte categorii au primit într-o singură etapă .
        5) Juridic ar trebui să avem AVOCAȚI FINANCIARI în acest moment de răscruce, dacă vrem să nu fi păcăliți !!

  31. Fără anularea prevederilor referitoare la suspendarea contractului de muncă la inițiativa angajatului, nu de drept, operate în timpul grevei, prin OUG nr. 42/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 367/2022 privind dialogul social și a Codului muncii, protestul eșuează. Pentru că o altă grevă asemănătoare nu va mai putea fi inițiată, chiar dacă guvernul ulterior va anula toate câștigurile dobândite acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, cu o săptămână înainte de începerea școlii: Am solicitat Sănătății aplicarea testării non-invazive în școli. Guvernul va decide cine va cumpăra testele

Ministrul Educației a declarat astăzi că a cerut în Comitetul interministerial şi Ministerului Sănătăţii aplicarea testării non-invazive în şcoli. Cîmpeanu a precizat că testarea non-invazivă a elevilor trebuie rezolvată până…
Vezi articolul

Testarea obligatorie a salariaților din învățământ pe banii lor este ilegală, spun sindicatele din Învățământ, care avertizează: Vom da statul în judecată, dacă guvernanții ne obligă să plătim pentru eșecul lor

Sindicatele din Învățământul preuniversitar avertizează Guvernul României că „va ataca în justiție orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze pe banii lor pentru depistarea…
Vezi articolul

Rezultatele finale de la Titularizare 2023 vor fi publicate miercuri, 26 iulie. Lucrările contestate sunt reevaluate de alte persoane decât cele care au notat inițial lucrările scrise, prevede metodologia

Rezultatele finale de la concursul național de Titularizare 2023 vor fi publicate miercuri, 26 iulie, de către Ministerul Educației, potrivit calendarului oficial. Rezultatele inițiale de la proba scrisă au fost…
Vezi articolul